Jordgubbsmuffins är det perfekta sättet att njuta av färska sommarbär.
Söta, möra muffins är fyllda med färska jordgubbar prickade i varje tugga och bara en hint av kanel.
Baka dessa tuggor att njuta av till mellanmål eller frukost eller baka och frys in till lunchlådor!

Söta jordgubbsmuffins!
- Det grundläggande jordgubbsmuffinsreceptet är så snabbt och enkeltdu kan göra en sats eller två först på morgonen och ha färska muffins för att börja dagen!
- Stick med sommarjordgubbar eller växla upp den Använd säsongens frukter under hela året!
- Gör minimuffins som mellanmål efter skolan. Ännu bättre, stoppa en eller två i en matlåda eller portfölj för en söt överraskning. Baka i omgångar och njut hela veckan!
- Jordgubbsmuffins är så mångsidig! Servera dem som en smakrik frukost med honungssmör, eller som en efterrätt som en jordgubbstårta med en klick vispgrädde!

Ingredienser & Variationer
Smet – De bästa muffinsna börjar med de bästa ingredienserna! Välj stora ägg, helfeta mejeriprodukter och riktigt smör! Grekisk yoghurt kan användas istället för gräddfil eller byt ut kanelen mot kanelsocker, eller en multifunktionell äppelkryddblandning.
Jordgubbar – Frysta jordgubbar kan användas när de är tinade, men färska bär är alltid bäst. En kombination av jordgubbar och rabarber kan användas i detta recept eller prova hallon eller björnbär.
Pålägg – Inget nödvändigt, men dessa pålägg gör jordgubbsmuffins lite mer “extra”! Strö över lite havregryn med chokladchips innan gräddning eller servera med vispat jordgubbssmör.




Hur man gör jordgubbsmuffins
- Blanda torra ingredienser i en stor skål och våta ingredienser i en annan skål.
- Kasta försiktigt jordgubbar i mjölblandningen och gör en brunn i mitten.
- Häll de våta ingredienserna i mitten av de torra ingredienserna och blanda tills de precis är fuktiga.
- Fördela smeten i den förberedda muffinsformen & grädda (enligt receptet nedan).
- Ta ut & svalna på galler.

Bästa sättet att förvara muffins
Förvara jordgubbsmuffins i en täckt behållare i rumstemperatur i upp till 3 dagar.
Frys in kylda muffins genom att antingen slå in var och en för sig i plastfolie (för att ta tag i det!) eller i en stor påse med dragkedja i upp till 8 veckor.
Fler muffins att göra!
Älskade din familj dessa jordgubbsmuffins? Lämna oss en kommentar och ett betyg nedan!

Jordgubbsmuffins
Fuktiga och fluffiga muffins gjorda från grunden är laddade med färska jordgubbar i varje tugga!
Värm ugnen till 400°. Smörj tolv muffinsbrunnar eller klä med pappersfoder.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål med en visp.
Vispa socker, ägg, gräddfil, smör, mjölk och vanilj i en liten skål.
Tillsätt de hackade jordgubbarna i mjölblandningen och blanda ihop. Gör en brunn i de torra ingredienserna och tillsätt de blöta ingredienserna.
Rör bara tills det är fuktat. Blanda inte för mycket.
Fördela muffinssmeten över 12 brunnar.
Grädda i 18 till 22 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren.
Kyl 1 minut i pannan. Ta ut och svalna på galler.
Kalorier: 244 | Kolhydrater: 35g | Protein: 3g | Fett: 10g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 40mg | Natrium: 169mg | Kalium: 151mg | Fiber: 1g | Socker: 18g | Vitamin A: 328IU | C-vitamin: 12mg | Kalcium: 57mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.




Source link