Denna härligt dekadenta men ändå bedrägligt enkel att göra jordgubbstårta smakar som en bit sommar!
En enkel tårtmix uppgraderas med färska bär och lite extra, blandad i vispgrädde och toppad med högar av färska jordgubbar!
Den här kakan är lika vacker och god som den är lätt att göra.

En lätt färsk jordgubbstårta
- Vem älskar inte recept på en fuktig kaka? Ännu bättre när det är supersnabbt och enkelt!
- Denna jordgubbstårta bakar upp hög och fluffig och fuktig och ser så dramatisk ut.
- Färdiga ingredienser och några speciella knep tar detta recept från vanligt till extraordinärt på bara några få steg!
- Fint nog för en fest men lätt tillräckligt att göra på några minuter!
- Gör kakan i förväg och förvara den kall tills den är klar att frosta eller slå in den i plast och frys in tills den ska användas!

Ingredienser & variationer
Kaka – Nivå upp en låda med kakmix med färska hackade jordgubbar för smak och några andra tillägg som gräddfil. Vi använder vit kakmix men gul kaka eller Funfetti kommer att se och smaka lika gott.
Jell-O – En låda med jordgubbs (eller hallon) Jell-o ger smak och en vacker rosa färg.
Topping – Håll toppingen fräsch och krämig genom att använda vispad topping eller vispad grädde. För en rikare smak, slå 4 oz färskost med 2 msk strösocker och 1 tsk vanilj. Vänd ner färskostblandningen i den vispade toppingen.
Jordgubbar – Färskt är alltid bäst, men frysta jordgubbar duger och är lättare att hacka när de fortfarande är lite frysta. Låt dem tina i ett durkslag i diskhon efter att de är hackade. Alla färska eller frysta frukter fungerar så länge de är finhackade så att de stannar i smeten och inte sjunker till botten.


Hur man gör en jordgubbstårta
Söt, fuktig och fluffig; det finns inte mycket mer att begära i en tårta!
- Vispa äggvitan tills det bildas hårda toppar.
- Förbered kakan (enligt receptet nedan) och vänd ner äggvitan och färska jordgubbar.
- Grädda och svalna helt. Toppa kakan med vispad topping eller färsk vispad grädde.
- Garnera med jordgubbar innan servering.




Tips för framgång
- Klä botten av formen med bakplåtspapper så att kakan inte fastnar. Rita pannan på pappret och klipp med sax.
- För att enkelt ta bort tårtan, kör en smörkniv längs kanterna och lägg ett fat ovanpå kakan. Vänd på kakan så ska den släppa fint.
- Se till att kakan svalnat helt innan frosting.
- Hela tårtan kan frostas eller så kan den serveras som en nakenkaka medan man bara frostar toppen och mellan lagren.
- För bästa glasyrresultat, kyl kakan så att den blir fastare och mindre sannolikt att den smulas sönder när den är frostad.

Söta jordgubbsdesserter
Gjorde du denna jordgubbstårta? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Jordgubbstårta
Strawberry Cream Cake är rik, krämig och laddad med färska jordgubbar! Den här kakan är lika vacker och god som den är lätt att göra.
Kaka
-
Värm ugnen till 350°F. Klä botten av två 9-tums kakformar med bakplåtspapper och smörj sidorna.
-
Blanda kakmix, äggulor, olja, gelé, gräddfil och mjölk i en stor skål. Avsätta.
-
Vispa äggvitorna på hög hastighet med en stavmixer tills det bildas styva toppar, ca 4 minuter. Vik ner äggvitan och jordgubbarna i kaksmeten.
-
Häll smeten i de förberedda formarna och grädda i 32-36 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren.
-
Placera pannan på ett galler och svalna i 10 minuter. Ta ut kakorna från formen och svalna helt.
-
Skär helt avsvalnat och bred ett 1-tums lager av vispad topping eller vispad grädde på en av kakorna. Toppa med det andra lagret av tårtan. Bred ut med ytterligare vispad topping.
-
Kyl i minst en timme. Garnera med skivade jordgubbar.
Hackade jordgubbar kan läggas till mellanskiktet om så önskas.
Anteckningar om toppingen
Se till att kakan har svalnat helt innan du “frostar”.
För en rikare topping, vispa 4 oz färskost med 2 oz mjukt smör, 1 tsk vanilj och 2 matskedar strösocker. Vänd ner färskostblandningen i den vispade toppingen.
Om så önskas kan 1 kopp av din favoritgräddostfrosting vikas in i den vispade toppingen.
Vispad topping kan ersättas med färsk vispad grädde om så önskas men vispad topping brukar hålla sig bättre i kylen om man planerar för rester.
Om så önskas kan denna göras som en naken kaka och toppas med cream cheese frosting.
Kalorier: 357 | Kolhydrater: 47g | Protein: 5g | Fett: 17g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 68mg | Natrium: 374mg | Kalium: 103mg | Fiber: 1g | Socker: 30g | Vitamin A: 174IU | C-vitamin: 5mg | Kalcium: 135mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.




ta bort