Denna smörgås med jordnötssmör, honung och ruccola är en vuxen version av din barndomsfavorit. En tillfredsställande enkel middag i skafferiet som är oväntat … och oväntat fantastisk.

Anpassad från C. Marina Marchese och Kim Flottum | Honungskännaren | Black Dog & Leventhal, 2013

Vi känner alla till komforten med en jordnötssmör och gelémacka, eller hur? Denna smörgås med jordnötssmör, honung och ruccola är fylld med peppargrönt för en kontrast av smak och lite mer hälsosamhet än du förväntar dig och illustrerar en genialisk användning för en klick honung. Som en pb&j-smörgås som gått till skolan…på Chez Panisse.–David Leite

Vanliga frågor om jordnötssmör och honungsmörgås

Vad kan jag ersätta ruccola?

I ett så enkelt recept som detta kommer du inte att vilja ändra för mycket, men om ruccola är det saknade elementet, kanske du kan göra ett snabbt byte. De bästa ersättningarna för pepprig och bitter ruccola skulle vara antingen vattenkrasse eller frisée på grund av deras smak och storlek. Annars vore lite escarole eller till och med babyspenat bra här.

Vad ska jag servera till denna smörgås?

Släng en näve potatischips eller ett urval av råa grönsaker på en tallrik, och du har dig själv och en snabb och enkel lunch.

  • Bred jordnötssmöret på en skiva av brödskivan och droppa, droppa eller ringla över honung. Toppa med ruccola.

Servering: 1 smörgåsKalorier: 288 kcalKolhydrater: 26 gProtein: 11 gFett: 17 gMättat fett: 4 gTransfett: 1 gNatrium: 295 mgKalium: 299 mgFiber: 3 gSocker: 11 gVitamin A: 238 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 69 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2013 C. Marina Marchese och Kim Flottum. Foto © 2013 Andrew Purcell. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Rostad flerkornssurdeg + krämig, saltad, ekologiskt jordnötssmör + honung + ruccola = en fin smörgås.

Lustigt, den här smörgåsen kom med bara några veckor efter att några vänner packat ihop en jordnötssmör och romansalladssmörgås på orostat bröd åt mig innan jag var tvungen att resa med flyg. Det var också utsökt, men tuggan av baby ruccola avrundar verkligen smakprofilen på ett sätt som ganska intetsägande men krispig romaine inte gjorde.

Efter att ha lagt till baby ruccola, skulle jag nu vilja subtra fullmogen ruccola eftersom det ger mer bett, och sub out mandelsmör för jordnötssmör för att komplettera ruccolans italienska karaktär. Jag tror att det blir den perfekta smörgåsen.

Det här är en intressant smörgås, bara inte för din PB&J-purist. Det påminner om en macka som min mamma gjorde när jag var liten. Då var det inte ovanligt att sallat lades till en smörgås med jordnötssmör och honungs. Ruccolan lägger till ett subtilt pepprigt bett till honungens sötma och uppväger rikedomen i jordnötssmöret.

Det här skulle vara en trevlig nostalgisk sammie för barnen på 60- och 70-talet. Reaktionen från flera av mina provare var att ta ett pass på detta, men jag njöt av smaken och konsistensen på smörgåsen. Jag tror att detta skulle fungera lika bra med olika typer av sallad som mache, endive eller frisée, såväl som din vanliga sallad.

Jag älskar smörgåsar med jordnötssmör och jag älskar ruccola, men jag tänkte aldrig sätta ihop de två. Det här lät bara så konstigt att jag var tvungen att testa det. Det var konstigt men riktigt tillfredsställande!

Ruccolan tillför en fin fräschör och hjälper till att förhindra att jordnötssmöret fastnar i munnen. Det fick mig också att känna att jag åt en sallad tillsammans med min smörgås – vad hälsosamt av mig!

Jag använde knaprigt jordnötssmör och surdegsbröd (rostat)…jag tror att jag ska lägga till ett litet salt nästa gång…men det var gott och konstigt och riktigt trevligt!

Ursprungligen publicerad 5 september 2013

Source link

Rate this post

Leave a Reply