Denna krämiga jordnötssmörglass med Nutella fudge har band av allas favorit choklad-hasselnötsspridning krusade genom krämig jordnötssmör-infunderad glass. Behöver du mer övertygande? Trodde inte det.

Två glas fyllda med jordnötssmörglass med Nutella fudge virvlad igenom och två skedar på sidan.

Anpassad från recepttestaren Jennifer Jacobs | 2022

Det är ingen hemlighet att vi är lite besatta av glass här på Leite’s Culinaria. Vi har provat (och älskat) alla tänkbara sorter, från pumpamarängpaj till mörk choklad och tahini till no-churn kaffeglass. Vi har till och med några fantastiska veganska glassrecept på sajten.

När testaren Jennifer Jacobs erbjöd sig att dela med sig av sitt recept på slät jordnötssmörglass virvlad med Nutella fudge, slog vi till. Inte överraskande, våra testare älskade denna frysta goding, och vi är villiga att slå vad om att du också kommer att göra det.–Angie Zoobkoff

Två glas fyllda med jordnötssmörglass med Nutella fudge virvlade igenom och hälldes ovanpå och två skedar vid sidan av.

Vanliga frågor om jordnötssmörglass med Nutella Fudge

Kan jag använda något istället för Nutella?

Säker. Cadbury gör ett chokladpålägg i både mjölk och mörk version, och Hershey har en chokladpålägg där ute också. Men om du helt enkelt inte kan hitta Nutella – vi kan hjälpa dig. Kolla bara in vårt hemlagade Nutella-recept här på sajten.

Behöver jag använda naturligt jordnötssmör?

Det är ärligt talat ditt bästa val här. Det finns i allmänhet färre tillsatta sockerarter i naturligt jordnötssmör, (att lägga till mer ovanpå majssirapen och Nutella kan göra glassen FÖR söt), och fettet och proteinet i naturligt jordnötssmör hjälper till att skapa en stabil emulsion som säkerställer dina resultat kommer att vara perfekt krämig, drömmande och gå tillbaka-i-sekunder utsökt.

Varför tillsätts vodka till glassen?

Tillsats av alkohol till glass sänker fryspunkten, vilket gör din glass slätare och krämigare.

Vad kan jag göra med överbliven Nutella fudge?

Förutom den uppenbara lösningen att bara slicka den direkt från en sked, kan eventuell överbliven Nutella-fudge ringla över den färdiga glassen (eller någon efterrätt), virvlas till bananbröd eller brownies eller rullas till tryffel.

Jordnötssmörglass med Nutella Fudge

Två glas fyllda med jordnötssmörglass med Nutella fudge virvlad igenom och två skedar på sidan.

Denna enkla äggfria glass är gjord med en krämig jordnötssmörglassbas som är virvlad med band av Nutella-fudge. Detta gör också fantastiska glassmackor. Jordnötssmörälskare gläds!

Jennifer Jacobs

Prep 20 min

laga mat 30 min

Total 1 d

Till jordnötssmörglassbotten

Gör jordnötssmörglassbotten

  • Kombinera alla glassingredienser i en stor behållare med lock. Täck över och skaka för att blanda väl. Låt blandningen stå i kylen, täckt, i minst några timmar eller över natten.

    Om du föredrar din dessert mycket slät, häll glassblandningen i en mixer och mixa tills den är slät.

  • Häll den helt kylda basen i en glassmaskin med kapacitet på 1 liter och kärna enligt tillverkarens instruktioner tills glassen är tjock och är konsistensen av mjuk servering, 30 till 45 minuter beroende på din glassmaskin.

    På grund av tillsatsen av vodka kommer det att ta längre tid för glassen att nå mjukserveringsstadiet.

Gör Nutella fudgen

  • Medan glassen kärnar, värm den tunga grädden i mikrovågsugnen i en liten mikrovågssäker skål eller måttbägare tills bara bubblande, ca 1 minut.

  • Rör ner Nutellaen tills den är inkorporerad. (Om Nutellaen inte smälter in tillräckligt kan du prova att mikrovågsugna den i 5 till 10 sekunder. Låt blandningen stå på bänken för att svalna lite, rör om då och då.)

Lägg glassen i lager

  • När glassen har kört färdigt, ös upp den i en behållare och lägg i generösa mängder ringlad Nutella-fudge allt eftersom. Avsluta toppen med en vacker duggregn fudge. (Om din fudge inte är hällbar kan du mikrovågsugna den i bara en sekund eller två, men låt den inte bli varm, annars smälter den glassen.)

  • Frys tills den stelnar, ca 3 timmar. Glassen ska gå att skopa direkt ur frysen. Om den känns för fast, låt den mjukna i rumstemperatur i 5 till 10 minuter innan servering.

Servering: 0,5koppKalorier: 437kcal (22 %)Kolhydrater: 32g (11 %)Protein: 8g (16 %)Fett: 32g (49 %)Mättat fett: 18g (113 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 9gKolesterol: 59mg (20 %)Natrium: 118mg (5 %)Kalium: 304mg (9 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 29g (32 %)Vitamin A: 844IU (17 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 131mg (13 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 30 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply