Joy the Baker’s strawberry blueberry cobbler är den fruktspäckade efterrätten du har väntat på. Färska bär kokta ner med farinsocker och smör och toppade med ett brynt smör, kakliknande skomakare.

Anpassad från Joy Wilson | 2021

Det är den tiden på året när vi lägger det bästa av sommarens frukt i en smörad ugnsform, toppar den med någon form av smörsmulad smula och bakar tills allt blir brunt och bubblar. Det finns ungefär en miljon sätt att göra en skomakare och det här är min favorit bland de enkla versionerna. Detta är den enklaste fruktskomakaren med kakor som är gjord med vilken sommarfrukt som helst och smaksatt med brynt smör och farinsocker.–Joy Wilson

HUR VET JAG NÄR MIN skomakare är klar?

Det finns väl inget mer hjärtskärande än en slö skomakare? Förutom kanske en överdriven sådan? Det är dags att dra ut den fruktfyllda skönheten ur ugnen när kanterna är bubbliga och toppingen är gyllene i stället för att bara börja bli rostig. En liten extra försäkring, för er som älskar siffrorna, när en termometer som sätts in i den tjockaste delen av toppingen visar 200°F är allt genomstekt.

VAR KÖPES JOY THE BAKER’S PRODUKTER

Joy Wilson har samarbetat med Williams Sonoma för att ge dig några av hennes favoritmat. Gourmetbakblandningar som tar bort besväret med hembakningen utan att ge avkall på ingredienser, smak och nöje. Produkterna inkluderar espressochokladkaka med jordnötssmörglasyr, havregrynskakapannkakor, morotskakapannkakor och vaniljtårta med pralinglasyr.

Förbered frukten

  • Placera ett galler i den övre tredjedelen av ugnen och förvärm till 375°F (190°C). Slipa lätt en 9 x 13 tum (23 x 33 cm) ugnsform med mjukt eller smält smör.
  • I en liten skålrör ihop farinsocker, majsstärkelse, ingefära och salt tills det är jämnt blandat.
  • Lägg blåbären och de skivade jordgubbarna i den förberedda ugnsformen. Tillsätt sockerblandningen och rör försiktigt tills det är jämnt täckt. Låt jordgubbarna och blåbären macerera i sockret medan du förbereder toppingen. De kommer att börja släppa saft och det är bra.

Gör skomakartoppen

  • I en liten kastrull på medel-låg värme, koka smöret bara tills mjölken är rostad och brun och smöret är mycket doftande, 5 till 8 minuter. [Editor’s note: You are going to want to watch the butter closely as it can burn very quickly.] Häll det brynta smöret i en medelstor skål för att svalna något.
  • Tillsätt socker, vanilj, mjöl, bakpulver och salt i skålen med smör. Rör ner den vispade äggulan och använd en gaffel eller fingrarna för att arbeta ihop ingredienserna till en raggig deg.

  • Använd händerna för att forma degen till grova mynt ca 8 cm i diameter. Lägg i lager ovanpå de förberedda jordgubbarna och blåbären, täck frukten så mycket som möjligt – även om det är ok om bitar av frukt tittar igenom.

  • Vispa i en liten skål tillsammans äggvita och en skvätt mjölk. Pensla skomakaren lätt och strö rejält med turbinadosocker om du använder den.
  • Grädda tills frukten bubblar och toppen är lätt gyllene, 25 till 30 minuter. Vrid formen i ugnen halvvägs genom gräddningen till en jämn färg.

  • Ta ut ur ugnen och låt vila i 15 minuter för att svalna något innan du ösar upp och serverar med vaniljglass eller vispad grädde. Skomakare är jättegott i rumstemperatur eller kall från kylen. Det finns inget fel sätt att njuta av det! Skomakaren avnjuts bäst samma dag som den görs men håller, täckt i kylen, i upp till 3 dagar.

Servering: 1 delKalorier: 461 kcalKolhydrater: 69 gProtein: 4 gFett: 20 gMättat fett: 12 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 5 gTransfett: 1 gKolesterol: 73 mgNatrium: 190 mgKalium: 292 mgFiber: 4 gSocker: 44 gVitamin A: 636 IUC-vitamin: 72 mgKalcium: 108 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Joy Wilson. Foton © 2021 Joy Wilson. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

En vän bjöd in oss på en improviserad middag och värdinnan frågade om jag skulle ta med efterrätt. Jag behövde något speciellt men snabbt och enkelt. Det är alltid riskabelt att ta med något till en middagsbjudning som du förbereder för första gången, men jag kände mig modig. Jag valde Joy the Baker’s Strawberry Blueberry Cobbler, och jag är så glad att jag gjorde det. Denna jordgubbsblåbärsbrända smörskomakare fyllde det snabba och enkla kravet och var utsökt. Jag hade färska lokala jordgubbar och hittade fina fylliga blåbär i mataffären.

Jag har massor av skomakarrecept men det här kommer att bli min nya förberedelse. Det brynta smöret tillförde en ny smakdimension och turbinadosockret, samtidigt som det listades som valfritt, enligt min mening, var pricken över i:et som inte bör hoppa över. Jag gjorde flera mynt med skomakartoppen enligt anvisningarna men den var väldigt smulig och höll inte ihop så jag smulade den bara över frukten med fingrarna. Detta kan ha förändrat utseendet något men det var fortfarande visuellt tilltalande. Jag serverade denna i rumstemperatur med en god vaniljglass och den njöt av alla.

Joy the Bagers jordgubbsblåbärsskomakare är ett recept som hyllar det allra bästa av försommarens frukter! Kontrasterna i rätten är en fröjd från början med den livfulla färgen på de klarröda jordgubbarna och de mörkfärgade blåbären när de läggs i ugnsformen och väntar på att täckas med degmynt.

Kontrasten förs vidare till den färdiga produkten med den perfekta tuggan som består av kall vaniljglass, varm fruktskomakare och avslutas med knasande turbinadosocker. Det brynta smöret tillför toner av karamell till degen som du luktar så fort degen blandas.

Joy the Baker’s strawberry blueberry cobbler är inget annat än en showstopper. Detta enkla recept tar superenkla sommarsmaker och sammanför dem på det mest magnifika sätt. Nötigheten i det bruna smöret balanserar ut sommarens sötma och syrliga bär. Det här receptet kan lätt fungera med alla bär eller sommarfrukter om du inte har jordgubbar eller blåbär runt omkring, men jag skulle föreslå att du minskar sockret i frukten så att den inte blir för söt.

Ett tips, brunt smör är helt värt det men tålamod är en dygd! Ha inte bråttom och skruva inte upp värmen. Smöret kommer att göra konstiga saker som skum och göra ljud men lita bara på den här processen och du kommer att bli belönad. Ta heller INTE blicken från det eftersom brunt smör kan gå från nötigt och gott till bränt på ett ögonblick!

Jag serverade denna varm med vaniljglass och den ska avnjutas ute en varm sommarkväll. Om du på något sätt lyckas inte avsluta detta på en gång, värms toppingen upp vackert i mikrovågsugnen och blir inte blöt när den värms upp igen.

Många skomakare finns online och därför är ribban för poängsättning nödvändigtvis hög. Det bästa med denna Joy the Bakers jordgubbsblåbärsskomakare är det brynta smöret. Lukten både i tillverkningen av det brynta smöret och själva skomakarens bakning fyller rummet.

För fruktfyllningen kan du lägga till mer frukt eller ändra fruktkombinationen efter din smak. Fyllningen var inte för söt. Om du inte gillar ingefära kan du byta ut kanel eller lite citronskal kan vara ett bra tillskott. Till toppingen går smöret igenom flera steg. Inledningsvis finns det massor av bubblor över hela toppen, och när den kokar ersätts dessa bubblor av en lugnare slät topp.Source link

Rate this post

Leave a Reply