Kycklingköttbullar är läckra och saftiga, perfekta som förrätt eller serveras med pasta.
Mald kyckling blandas med brödsmulor och en handfull kryddor för möra, saftiga och läckra köttbullar. Njut av dem med tomatsås över spagetti eller rör ner dem i soppor.
De är så mångsidiga att du vill laga extra satser för frysning och använda dem efter behov för snabba hälsosamma måltider!

Lättbakade kycklingköttbullar
- Använd dessa kycklingköttbullar i vilket recept som helst efterlyser köttbullar.
- De är lätta att förbereda och kan vara frysta före eller efter bakning.
- Lägg kycklingköttbullar till soppor, grytor eller grytor.
- Kyckling köttbullar har färre kalorier och mindre fett än köttbullar av nötkött/fläsk.
- Kryddor kan ändras för att passa med nästan alla recept.

Ingredienser i kycklingköttbullar
Kyckling – Jag använder mager mald kyckling eftersom den bara har lite mer fett än extra mager och håller köttbullarna extra saftiga. Om du föredrar kalkon kan du enkelt byta ut den.
Brödsmulor – Brödsmulor hjälper till att binda ingredienserna och göra dem saftiga eftersom smulorna suger upp en del av juicen medan de gräddas. Kryddade ströbröd är en finare konsistens och ger extra smak men Panko ströbröd fungerar också.
Smak – Parmesanost ger dessa kycklingköttbullar lite extra smak.

Hur man gör kycklingköttbullar
- Blanda alla ingredienser i en stor skål.
- Rulla köttet till bollar och lägg på en förberedd plåt.
- Grädda tills de precis är genomgräddade, enligt recept.

Tips för saftiga köttbullar
- Grädda köttbullarna tills de når en innertemperatur på 165°F. De är magra så var noga med att inte överkoka dem.
- En melonballer eller en liten glassskopa hjälper till att göra perfekt enhetliga köttbullar och sparar tid!
- Dessa köttbullar kan frysas före eller efter gräddningen.
- Låt köttbullarna svalna helt innan de fryses in. Lägg dem i en påse med dragkedja med datumet märkt på utsidan så håller de i upp till 3 månader.
Fler köttbullar vi älskar

Lätt köttbullar recept
Nötkött

Grekiska köttbullar
Köttfärs

Juicy Air Fryer köttbullar
Air Fryer

Turkiet köttbullar för alla ändamål
Kalkon
Gjorde du dessa kycklingköttbullar? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Kycklingköttbullar
Dessa malda kycklingköttbullar är fuktiga och saftiga. Servera med pasta, som förrätt eller i soppa!
Utrustning
Ingredienser
- 1 pund mald kyckling
- ½ kopp kryddat brödsmulor
- ¼ kopp parmesanost riven
- 1 ägg
- 3 matskedar persilja färsk, hackad
- ½ tesked vitlökspulver
- ½ tesked lökpulver
- ½ tesked svartpeppar
- ¼ tesked salt
- ¼ tesked torkad basilika och torkad oregano varje
Instruktioner
-
Värm ugnen till 400°F.
-
I en stor skål, kombinera alla ingredienser tillsammans. Blanda tills det precis är blandat.
-
Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Rulla köttblandningen till 1-tums köttbullar (du bör ha 24 totalt) och lägg dem på bakplåten.
-
Grädda i 20-22 minuter eller tills köttbullarna precis är genomstekta. Överbaka inte.
Anteckningar
- Undvik att överbaka köttbullar så håller de sig saftiga när de läggs till andra rätter. Den inre temperaturen ska vara 165°F.
- En melonballer eller en liten glassskopa hjälper till att göra perfekt enhetliga köttbullar och sparar tid!
- Låt köttbullarna svalna helt innan de fryses in. Lägg dem i en påse med dragkedja med datumet märkt på utsidan så håller de i upp till 3 månader.
Näringsinformation
Kalorier: 44 | Kolhydrater: 2g | Protein: 4g | Fett: 2g | Mättat fett: 1g | Transfett: 1g | Kolesterol: 24mg | Natrium: 89mg | Kalium: 112mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 65IU | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 20mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Gillar du våra recept?
Följ oss på Pinterest!




