Julia Childs coq au vin recept, trots vad du kanske tror, ​​är det lätt som det kan vara. Du kan till och med göra den i slow cookern med lika spektakulära resultat.

En metallgryta fylld med bräserad kyckling, pärllök, svamp, morötter och timjankvistar.

Coq au vin kom inte från 1960-talets TV-program “Den franske kocken” men det är där Julia barn uppfyllde Herbert Hoovers löfte om en “kyckling i varje kruka.” Hon översatte originalreceptet till den enkla rätt som det är för närvarande, gjord med svamp, lök, bacon, rött vin och (nattch) kyckling. Sedan dess har den återskapats i miljontals kök tack vare Julia.

Många versioner av coq au vin som flöt runt när Madame Child lärde sig laga mat i Paris var baserade på uråldriga recept som krävde en tupp eller tupp (coq) långt efter hans galande dagar. En tupp som inte längre är tuppen har kött som är otroligt smakrikt. Tuppkam, fötter, huvud och njurar slängdes in för gott mått också. Blod tillsattes också i grytan för lite förtjockningskraft.

Julia visste (egentligen antar jag att hon visste det här, jag vet faktiskt inte det här med säkerhet, men jag gillar förtrogenhet med att kalla henne “Julia” och så jag kommer med det) att få en gammal tupp och en kopp blod är inte direkt lätt. Så hon försökte pressa in så mycket smak som möjligt i detta recept, publicerat i Att bemästra konsten att fransk matlagningsåväl som återgivningen publicerad i redux år senare.

Hon efterlyser på ett smart sätt brun kycklingfond, som är en hemgjord fond som görs mer robust i smak och färg genom att först steka de råa kycklingbitarna innan de försiktigt puttras i timmar. Det är ett enkelt och enkelt sätt att lägga till extra djup och komplexitet till vad som än innehåller det. Med tanke på att du kommer att sitta ner på en tuppfri, blodlös coq au vin, är det fortfarande ganska jävligt gott.–David Leite

Vanliga frågor om Julia Child’s Coq au Vin

Hur gör man äkta fransk coq au vin?

Med all respekt för den oefterhärmliga Julia Child, den där doyenne av allt franskt, finns det mer autentiska versioner av den klassiska franska kyckling- och vingrytan än hennes recept. Men det fina med Julia var att hon var särskilt medveten om att översätta kinkiga franska recept för amerikanska mässor i behov av hanterbara matlagningstekniker.

Som sådan utelämnades ett par vanliga, men inte obligatoriska, smakframställningssteg när hon gjorde hennes version av den franska klassikern. Du kan överväga att införliva dem tillbaka i din coq au vin-rutin för att genomsyra den med lager efter lager av komplexitet.

Ta först upp den där flaskan med rött och släck fågeln, låt den bada i kylen över natten för att ge köttet ett subtilt men visst djup av smak – för att inte tala om en lite freakish rödbrun nyans. Låt kycklingen rinna av, klappa den torr och fortsätt med att steka, spara vinet för att använda under tillagningen.

Ett annat enkelt knep? Fräs de där teensy pärllöken i de renderade bacondropparna innan du lägger dem till grytan av vad vi tror är uppenbara skäl. Samma sak med svampen.

Och servera aldrig, aldrig grytan direkt från spishällen; låt den istället svalna och kyl den sedan till nästa dag, skumma bort eventuellt fett från ytan och värm upp coq au vin försiktigt – och då menar vi försiktigt – på låg värme tills den är genomvärmd. Och du trodde att du inte kunde hur man pratar franska.

Vad ska man servera till coq au vin?

Du kommer att vilja suga upp varenda droppe av den vackra såsen, så vi rekommenderar starkt att du serverar den med potatismos eller lite hantverksbröd.

Vilken typ av vin ska jag använda?

Julia skulle rekommendera att du använder en fyllig röd Bourgogne, Cotes du Rhone eller Beaujolais, och vi håller verkligen med. Som sagt, välj ett vin som du tycker om att dricka, eftersom du har lite över att njuta av medan din kyckling puttrar bort.

Kan jag lägga till morötter?

Även om det inte är traditionellt, har vi fått många förfrågningar om hur man gör coq au vin med morötter tillsatta. Vi har provat det och har funnit att det bästa sättet är att lägga till 1-tums bitar av morot i grytan i steg 6, tillsammans med bacon, vitlök och tomatpuré.

Julia Childs Coq au Vin

En metallgryta fylld med bräserad kyckling, pärllök, svamp, morötter och timjankvistar.

Det här coq au vin-receptet avviker lite från originalet men jag tror inte att det är till dess nackdel. Denna uppdaterade version av den enkla franska kycklinggrytan använder en robust brun kycklingfond, svamp, lök, bacon och rött vin.

Julia barn

Prep 30 min

laga mat 1 hr

Total 1 hr 30 min

  • För att göra coq au vin i din slow cookerse Slow Cooker-variationen nedan. För att göra coq au vin på din spishäll, häll tillräckligt med olja i en stor gryta för att nå ett djup på 1/8 tum om du inte använder lardon eller bacon. Om du använder lardon eller bacon, släng dem i en tjockbottnad gryta eller gryta tillsammans med 2 matskedar olja över medium eller medium-hög tills de är lättbruna, cirka 2 minuter. Överför lardons eller bacon till en tallrik, lämna dropparna i grytan.
  • Värm upp droppen eller oljan som finns kvar i grytan på medelhög värme. Lägg i kycklingen, var noga med att inte tränga ihop bitarna. (Du kan behöva arbeta i omgångar). Koka kycklingen, vänd ofta, tills den fått fin färg på alla sidor. (Om du arbetar i omgångar, lägg tillbaka all kyckling i grytan.)

  • Häll försiktigt Cognac eller Armagnac i grytan och vänta tills det blir bubblande varmt. Om du vill – och om du är modig – tänd såsen med en tändsticka. Låt den brinna i en minut, luta grytan försiktigt i handtaget och snurra såsen för att bränna bort alkoholen. För att släcka lågorna, täck helt enkelt pannan med locket.

  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Tillsätt lagerblad och timjan i pannan och lägg sedan löken runt kycklingen. Täck grytan och låt kycklingen puttra försiktigt, vänd bitarna en gång, i cirka 10 minuter.

  • Avtäck grytan, strö mjölet över allt och vänd kycklingen och löken så att mjölet absorberas av såsen. Täck och koka, vänd en eller två gånger, i 3 till 4 minuter till.

  • Ta av grytan från värmen och rör gradvis om och rör ner vinet och tillräckligt med fond för att nästan täcka kycklingen. Tillsätt lardon eller bacon, vitlök och tomatpuré i grytan, täck över och låt sjuda försiktigt i 25 till 30 minuter.

  • Testa att kycklingen är klar (det ska inte finnas några spår av rosa och safterna ska rinna klart när köttet sticks hål med en kniv). Ta en tång och överför kycklingbitarna till tallriken när de är klara. Fortsätt att tillaga resten av kycklingen några minuter längre.

  • Om löken inte är riktigt mör, fortsätt att koka dem i såsen, lägg sedan tillbaka kycklingen i grytan, tillsätt svampen och låt puttra i 4 till 5 minuter.

  • Såsen ska vara precis tillräckligt tjock för att lätt täcka kycklingen och grönsakerna. (Om såsen verkar för tunn, låt den koka upp och koka tills såsen har reducerats till önskad konsistens. Om såsen är för tjock, späd den med skedar fond.) Smaka av såsen och korrigera smaksättningen därefter.

  • Servera omedelbart, garnerad med timjankvistar, om så önskas, eller låt den svalna, täck över och kyl över natten. För att värma upp, skumma allt fett som stelnat på ytan av grytan och ställ kastrullen med coq au vin på medel-låg värme. Garnera med timjankvistar före servering om så önskas.

Slow cooker coq au vin variation

Ja, du kan göra Julia Childs coq au vin-recept i en slowcooker. Förstå bara att komplexiteten i denna franska klassiker till stor del beror på karamelliseringen som kommer från att steka eller sautera olika ingredienser i en het stekpanna innan du blandar dem alla tillsammans för att sjuda. Att göra coq au vin i en slow cooker blir fortfarande en härlig och sevärd gryta, om än en med bara något mindre djup i smaken. Det finns nästan lika många sätt att anpassa detta recept för den långsamma kokaren som det finns kockar och långkokare. Vi valde följande tillvägagångssätt, som fungerade bra. Om du använder lardons (eller bacon), följ steg 1 i instruktionerna ovan. Placera lardons (eller bacon) och deras droppar i den långsamma kokaren och tillsätt de återstående ingredienserna förutom oljan och mjölet, med endast 1 kopp fond (inte 2 koppar enligt anvisningarna ovan). Koka på medelvärme i 5 1/2 till 6 timmar, tills kycklingen är mör. Lägg över kycklingen på ett fat eller ett serveringsfat. Värm olivoljan i en kastrull på medelhög värme, rör ner mjölet och koka tills det bildar en pasta och precis börjar bli brun i kanterna. Under ständig omrörning, sila långsamt av vätskan från den långsamma kokaren i kastrullen och låt puttra tills den har reducerats till en konsistens som är tillräckligt tjock för att täcka baksidan av skeden. Överför löken till tallriken eller fatet med kycklingarna och kassera lagerbladet. Häll den reducerade såsen över kycklingen och löken. [Editor’s Note: Bear in mind, no two slow cookers are exactly alike, just as no two cooks are exactly alike. This slow-cooker approach worked really, really well for us, although if you have a different slow cooker with certain quirks with which you’re intimately familiar, you may want to tweak the cooking technique accordingly. And, natch, we’d love if you’d share it with us in a comment below.] Nyfiken på att höra mer om att arbeta magi med din slowcooker? Läs hela vårt urval av slow cooker-recept.

Servering: 1delKalorier: 1081kcal (54 %)Kolhydrater: 30g (10 %)Protein: 49g (98 %)Fett: 71g (109 %)Mättat fett: 22g (138 %)Fleromättat fett: 12gEnkelomättat fett: 33gTransfett: 0,2gKolesterol: 195mg (65 %)Natrium: 426mg (19 %)Kalium: 1236mg (35 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 11g (12%)Vitamin A: 379IU (8%)C-vitamin: 18mg (22 %)Kalcium: 82mg (8%)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 18 februari 2010

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link
Rate this post

Leave a Reply