Dessa enkla äggröra från Julia Child tillagas på franskt sätt på mycket låg värme under kontinuerlig omrörning, vilket resulterar i kuddiga krämiga ägg. De är enkla nog för dina barn att hjälpa till med, men kommer att älskas av alla som provar dem.

En rund tallrik fylld med lättrörda ägg och en pannkaka i form av en raket med konditorivaror utspridda runt omkring

Anpassad från Alex Prud’homme | Född hungrig | Calkins Creek, 2022

I Född hungrig, Alex Prud’homme krönikar Julia Childs resa från barndomen till älskad kock och kokboksförfattare. Boken är fylld med förtjusande illustrationer och är en fröjd för både vuxna och barn och skulle vara en underbar present till alla blivande unga kockar. Boken innehåller också detta äggröra-recept från Julias egen vördade bok, Mastering the Art of French Cooking, Volym 1 (©1961 Knopf).–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om enkla äggröra

Vad är skillnaden mellan äggröra i fransk och amerikansk stil?

Äggröra i fransk stil tillagas långsamt på mycket låg värme, under kontinuerlig omrörning så att äggen aldrig kommer i kontakt med pannan tillräckligt länge för att torka ut. Detta resulterar i mycket krämiga, nästan vanilsjuka äggröra. Äggröra i amerikansk stil tillagas vid högre värme med mindre omrörning, så de tenderar att vara torrare och lite fastare än sina franska motsvarigheter.

Vad ska jag servera till äggröra?

Vilken som helst av dina favoritfrukostmat passar fint ihop med äggröra. Rostat bröd, bacon, färsk frukt och kärnmjölkspannkakor är alla bra alternativ.

Julia Childs enkla äggröra för barn

En rund tallrik fylld med lättrörda ägg och en pannkaka i form av en raket med konditorivaror utspridda runt omkring

Äggröra på franska är krämig mjuk ostmassa som bara håller formen från gaffel till mun. Deras förberedelse är helt och hållet en fråga om att röra äggen över försiktig värme tills de sakta tjocknar som en massa till en vaniljsås. Inga flytande eller vätskeproducerande ingredienser såsom tomater bör slås in i dem innan tillagning, eftersom detta kan göra dem vattniga.

Prep 5 minuter

kock 5 minuter

Total 10 minuter

  • Knäck äggen i en stor blandningsskål, krydda med salt och peppar och vispa med en gaffel eller trådvisp tills de blandas, 20 till 30 sekunder.

  • Smörj botten och sidorna av en tjockbottnad kastrull eller stekpanna med smöret. Häll i de vispade äggen och ställ på medel låg värme. Rör långsamt och kontinuerligt med en gummispatel eller träslev så att du når hela botten av pannan. (Ingenting verkar hända under 2 till 5 minuter när äggen gradvis värms upp. Sedan börjar de plötsligt tjockna till en vaniljsås.)

  • Rör om snabbt, flytta pannan på och av värmen, tills äggen nästan har tjocknat till en mjuk, krämig konsistens, 3 till 5 minuter. Ta av från värmen, eftersom de kommer att fortsätta att tjockna något.

  • Så fort de fått rätt konsistens, rör ner smöret eller grädden, vilket stoppar tillagningen. Krydda efter smak, vänd upp på ett varmt fat, garnera med persilja och servera genast.

Servering: 1delKalorier: 213kcal (11 %)Kolhydrater: 1gProtein: 13g (26 %)Fett: 17g (26 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 395mg (132 %)Natrium: 339mg (15 %)Kalium: 144mg (4 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 798IU (16 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 62mg (6 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 13 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply