Dessa kakaomuffins, gjorda av mjöl, socker, kakao, ägg, olja och vanilj, har en inte alltför söt men intensiv kakaosmak. För oss med mer vuxen chokladsug.

Kakaomuffins staplade ovanpå varandra på ett vitt tårtfat.

Dessa chokladmuffins är bara lite söta och har en vuxenliknande kakaosmak snarare än en tydligt skum chokladsmak. Mellan deras återhållsamma chokladighet och det faktum att vi kallar dem muffins snarare än cupcakes, är det egentligen ganska lätt att övertyga sig själv om att de är hälsosamma.–David Leite

Vanliga frågor om kakaomuffins

Vad är holländsk bearbetad kakao?

Holländsk processkakao är kakao som går igenom en annan process än din genomsnittliga pulverkakao. Resultatet är en mindre sur, slätare, mörkare och fylligare kakao som absolut är värt att byta. Läs mer om skillnaderna mellan naturlig och holländsk processkakao.

Kan det här receptet göras mjölkfritt?

Absolut. Lägg bara till din favoritväxtbaserade mjölk istället för mejeriet.

När ska jag servera kakaomuffins?

Vi tycker att dessa muffins är lika goda till frukost som till mellanmål, eller till och med till efterrätt. Vill du göra dem mer dessertlika? Tillsätt chokladbitar i smeten. Mer näringsrik? Häll i några nötter. Vad du än bestämmer dig för, se bara till att det finns ett stort glas mjölk och några servetter till hands.

Kan jag frysa kakaomuffins?

Du kan. Kyl dem helt, säkra dem i en lufttät ziptoppåse och frys dem i upp till tre månader.

Kakaomuffins

Kakaomuffins staplade ovanpå varandra på ett vitt tårtfat.

Dessa enkla chokladmuffins, gjorda av mjöl, socker, kakao, ägg, olja och vanilj, har en inte alltför söt men intensiv kakaosmak. För oss med mer vuxen chokladsug.

Bruce Weinstein och Mark Scarbrough

Prep 20 min

laga mat 40 min

Total 1 hr

  • Värm ugnen till 400°F (200°C). Placera en ugnsgaller i mitten av ugnen. Spraya muffinsformen eller klä dem med pappersmuffinsformar.

  • I en medelstor skål, vispa mjöl, socker, kakaopulver, bakpulver och salt.

  • Vispa äggen lätt vispade i en stor skål, vispa sedan i mjölk, olja och vanilj tills de är slät. Rör ner mjölblandningen med en träslev tills den är fuktad.

  • Fyll de förberedda formarna till cirka 3/4. Spara eventuell överbliven smet till en andra sats. Grädda i 20 till 23 minuter, eller tills muffinsen har fasta, rundade toppar och en tandpetare som sticks in i mitten av en muffins kommer ut med några fuktiga smulor fästa.

  • Ställ formen på galler för att svalna i 10 minuter.

  • Rulla försiktigt varje muffins fram och tillbaka för att släppa den. Ta ut muffinsen från formen och låt dem svalna på galler i 5 minuter.

  • Få dem att försvinna. Du kan förvara dem i en lufttät behållare eller i återförslutbara plastpåsar i upp till 24 timmar i rumstemperatur eller förvara dem i frysen i upp till 2 månader.

Servering: 1muffinKalorier: 211kcal (11 %)Kolhydrater: 32g (11 %)Protein: 5g (10 %)Fett: 8g (12%)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 1gKolesterol: 32mg (11 %)Natrium: 122mg (5 %)Kalium: 228mg (7 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 14g (16 %)Vitamin A: 93IU (2 %)Kalcium: 87mg (9 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 22 september 2004

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply