Kalkon och sötpotatis chili är den perfekta kombinationen av hjärtlighet och hälsosam och är förvånansvärt lätt att slänga ihop. Men oroa dig inte, du skulle aldrig gissa på smaken att det är allt annat än överseende som fan.

Skål med kalkonchili omgiven av skålar med gräddfil, tortillachips, koriander och lime på en träskiva

Denna sötpotatis chili med kalkon är en gryta med godhet som sticker på dina revben som också är bra för dig. Kombinationen av mald kalkon och cannellinibönor i en lätt kryddad sötpotatispuré smakar som överseende komfortmat men här finns ingen skuld.–Angie Zoobkoff


Varför våra testare älskade detta

Våra testare lovsjunger denna tröstande kalkonchili med sötpotatis. De älskar att vägbeskrivningarna är “tydlig och lätt att följa,” och att det inte kräver barnvakt hela dagen. De var alla förvånade och nöjda över det djup av smak som sötpotatispurén tillför denna snabba chili.

Anteckningar om ingredienser

 • Sötpotatis– Det här mosas för att ge smak åt chilin. För att säkerställa att sötpotatisen kokar igenom, skär inte bitarna större än 18 mm (3/4 tum). Du kan också använda butternut squash istället för sötpotatisen.
 • Cayenne–Receptet kräver en nypa cayenne, men om du föredrar en kryddig chili, lägg i lite mer. Smaka av den färdiga sötpotatispurén och justera värmenivån tills det passar dig.
 • Mark Turkiet– Sikta på en 93/7 kalkonblandning för att hålla chilin frisk, samtidigt som den tillför lite fett och smak.
 • Söt paprika– Använd gärna rökt eller varm paprika här, om du föredrar det.
 • Cannellini bönor–Om du inte är ett fan av bönor, eller inte tål dem så bra, kan du utelämna dem eller ersätta dem med ett annat spannmål, som quinoa, bulgur eller korn. Du kan behöva justera tillagningstiden lite.
 • Toppings– Alla dina favoritchilipålägg fungerar bra här, inklusive gräddfil, ost, hackad salladslök, koriander, tortillachips och varm sås.

Vanliga frågor om kalkon och sötpotatis chili

Betraktas chili som en soppa eller en gryta?

Många människor anser chili vara i sin egen matgrupp, men det är tekniskt sett en typ av Tex-Mex-gryta. Den är i allmänhet för tjock och rejäl för att betraktas som en soppa.

Jag har ingen matberedare. Vad kan jag använda istället?

Receptet kräver en matberedare för att göra sötpotatispurén. Våra testare fann att en mixer, vare sig den är vanlig eller nedsänkt, fungerade lika bra här.

Hjälpfulla tips

 • Om din chili är för tjock efter att den har puttrat, eller efter att den har ställts i kylen, späd den med ytterligare grönsaks- eller kycklingfond eller vatten.
 • Som skrivet passar det här receptet till glutenfri eller mjölkfritt dieter, exklusive gräddfil eller ostpålägg.
 • Den kokta chilin kan kylas i upp till 4 dagar, eller frysas i upp till 6 månader. Dela upp den i individuella behållare för en enkel lunch eller middag.

Fler bra chilirecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg att lämna en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Kalkon och sötpotatis chili

Skål med kalkonchili omgiven av skålar med gräddfil, tortillachips, koriander och lime på en träskiva

Kalkon och sötpotatis chili är den perfekta kombinationen av hjärtlighet och hälsosam. Men oroa dig inte, du skulle aldrig gissa på smaken att det är allt annat än överseende som fan.

Prep 25 min

laga mat 35 min

Total 1 hr

Gör kalkonchili

 • Värm 1 msk olivolja i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt sötpotatisen och vitlöken och koka i 1 till 2 minuter, tillsätt sedan cayennepeppar och 1 tsk vardera koriander, spiskummin och paprika. Koka i 1 till 2 minuter till, släng sötpotatisen i pannan för att täcka den jämnt med kryddorna.
 • Häll i fonden. Sötpotatisen ska täckas med vätska. Om det behövs, tillsätt tillräckligt med vatten för att knappt täcka. Koka upp. Sänk värmen till en svag sjud och koka tills sötpotatisen är mjuk, 10 till 20 minuter. Låt den svalna i minst 10 minuter.

 • Överför försiktigt sötpotatisblandningen till en matberedare och mixa till en slät puré. (Alternativt kan du använda en stavmixer i grytan för att puréa blandningen och sedan överföra till en skål.)
 • Sätt tillbaka den tomma kastrullen till medelvärme och värm den återstående 1 msk olivolja. Tillsätt rödlöken och fräs tills löken börjar mjukna, ca 4 minuter.

 • Tillsätt kalkonen och 1 tsk varje koriander, spiskummin och paprika och koka med en träsked för att bryta kalkonen i små bitar, tills den fått färg, 4 till 7 minuter.
 • Rör ner sötpotatispurén, cannellinibönor och vinäger och smaka av med salt och peppar, tillsätt extra cayennepeppar om du gillar kryddiga saker. Sänk värmen till låg och låt sjuda försiktigt i 5 minuter, tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för torr.

För servering

 • Häll upp chilin i skålar och servera med gräddfil, korianderblad, färsk lime och majschips för en mexikansk atmosfär.
 1. Sötpotatis storlek –Skär dina bitar av sötpotatis inte större än 3/4-tum. Ju mindre bitarna är, desto snabbare kommer de att tillagas under steg 2.
 2. Lagring-Överbliven chili kan kylas i upp till 4 dagar eller frysas i upp till 6 månader. Dela upp i individuella behållare för enklare måltider. Värm på nytt i mikron eller i en kastrull på låg värme.
 3. Gallring-Om chilin är för tjock, späd den med extra grönsaks- eller kycklingfond eller vatten.
 4. Kostbehov –Chilin är glutenfri och mejerifri, så länge det inte tillsätts gräddfil eller ost som topping.

Servering: 1delKalorier: 406kcal (20 %)Kolhydrater: 39g (13 %)Protein: 40g (80 %)Fett: 11g (17 %)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 7gTransfett: 1gKolesterol: 72mg (24 %)Natrium: 507mg (22 %)Kalium: 835mg (24 %)Fiber: 9g (38 %)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 10606IU (212 %)C-vitamin: 5mg (6 %)Kalcium: 120mg (12%)Järn: 5mg (28 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply