Detta recept för kalkonkotletter in är en enkel och elegant förrätt.

Möra kalkonkotletter får puttra i en enkel dijon-gräddsås. Den här rätten är snabb men fylld med smak.

kokta kalkonkotletter med dijonsås i pannan

Snabba och enkla kotletter

  • Fint kotletter i restaurangstil i en lätt senapsgräddsås, gjord i en panna!
  • Ett bra sätt att njuta av kalkon utan att behöva steka en kalkon.
  • Kalkonkotletter är benfria och tunnare så de laga mat snabb!
  • Koteletter kan luftstekta i baconfett (för extra smak) och sedan läggas till såsen och serveras över lätt ris pilaff eller pasta.
kalkon, dijon, olja, vitlök, buljong, grädde, smör och kryddor med etiketter för att göra kalkonkotletter med dijonsås

Ingredienser för kalkonkotletter

Kalkon – Kalkonkotletter är tunna, benfria och skinnfria skivor av kalkonbröst. De tillagas snabbt på grillen eller spishällen. Men kycklingfiléer, benfria lår eller till och med fläskkotletter fungerar med den mångsidiga såsen. Använd en köttklubba för att skapa en jämn tjocklek med vilket protein som helst.

Sås – Kraftig grädde är basen för en rik och krämig sås. Dijonsenap och dragon ger den en europeisk smak. Det är delikat men har också den där salta smaken som passar så bra med potatismos eller nudlar.

Variationer – Istället för Dijon, prova att vispa i lite bleuostdressing och tillsätt rosmarin istället för basilika. För en enkel förändring, prova att avglasa pannan med torrt vitt vin istället för buljong.

Hur man lagar kalkonkotletter

3 enkla steg är allt som krävs för att göra dessa lätta och krämiga kotletter!

  1. Bryn kryddade kotletter och ta ur pannan.
  2. Koka smör och vitlök kort och avglasera pannan med buljong. Vispa i grädde och dijon och låt sjuda tills det tjocknat.
  3. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och låt puttra (per recept nedan). Krydda och servera.

Andra tillagningsmetoder för kalkonkotletter:

  • För panerade kotletter: Välj din favorit paneringsmetod och stek i sautépannan. Ta bort kotletter från pannan och lägg tillbaka dem i steg 5 i receptet nedan.
  • För en bakad version: Lägg den färdiga förrätten i en ugnsform och strö parmesanost över. Tillaga i ugnen tills osten har smält och servera.

Vad ska man servera med kalkonkotletter

En grönsak och en sallad är allt som behövs för att fullborda denna eleganta middag. Eller ta det med lite rispilaff, quinoapilaff eller till och med hälsosam farro pilaf.

Några andra favoriter att prova är rostad brysselkål, sauterade gröna bönor eller lite rosmarinrostad babypotatis.

Matrester

Förvara resterna i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar. Frys in portioner i individuella behållare för en snabb lunch eller middag!

Fler stekmiddagar

Gjorde du dessa kalkonkotletter med dijonsås? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

kokta kalkonkotletter med dijonsås i pannan

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalkonkoteletter med dijonsås

Möra och saftiga kalkonkotletter kvävs i en lätt och krämig Dijonsås och serveras över nudlar eller ris!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 20 minuter

Total tid 40 minuter

  • Pudra kotletter tills de är ½ tum tjocka. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver.

  • Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kotletter och stek 2-3 minuter per sida eller tills de fått färg. Ta bort från pannan och ställ åt sidan på en tallrik.

  • Tillsätt smör och vitlök i stekpannan och koka tills det doftar, cirka 30 sekunder.

  • Tillsätt kycklingbuljong, skrapa upp eventuella bruna bitar i botten av pannan. Vispa grädde, dijon, maizena och basilika. Lägg till i grytan och låt puttra utan lock tills såsen börjar tjockna, ca 5-10 minuter.

  • Lägg kalkonkotletter i pannan och låt sjuda ytterligare 2-3 minuter eller tills kalkonen är genomstekt och når 165°F. Rör ner färsk dragon och smaka av med salt & peppar.

Om kotletterna är tjockare, slå dem till 1/2 tum tjocka. Om de är tunnare än 1/2 tum, minska tillagningstiden.
Turkiet är väldigt magert, så se till att det inte kokar för mycket.
Såsen tjocknar bäst i en stor stekpanna. Om du använder en kastrull behöver det ytterligare tid. Se till att du använder kraftig vispgrädde, annars tjocknar den inte ordentligt.
Förvara resterna i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar. Frys in portioner i individuella behållare så håller de i upp till 3 månader.

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 299 | Kolhydrater: 2g | Protein: 44g | Fett: 13g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 1g | Kolesterol: 136mg | Natrium: 644mg | Kalium: 89mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 348IU | C-vitamin: 5mg | Kalcium: 27mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Middag, huvudrätt, Turkiet
Kök amerikansk
närbild av kalkonkotletter med dijonsås med en titel
häll dijonsås över kalkon för att göra kalkonkotletter med dijonsås med skrift
närbild av panna med kalkonkotletter med dijonsås och skrivande
Kalkonkoteletter med dijonsås tillagning i grytan med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply