Kalkonpaj är all komfort du kan tänka dig samlad i den mest perfekt gyllene skorpan. Den är krämig, full av grönsaker och perfekt för överbliven kalkon.

Vår kycklingpaj var ett av våra största inlägg förra året. Vi hade så många e-postmeddelanden runt Thanksgiving om att använda överbliven kalkon istället för kyckling att vi bestämde oss för att en kalkonpaj behövde sin egen plats på bloggen.

Vi gör allt från början. Från den flagnande skorpan till kalkon- och grönsaksfyllningen, det är allt hemlagad och vi kommer att leda dig genom varje steg.

En bakad kalkonpaj med en skiva borttagen. Skorpan är gyllenbrun och du kan se den krämiga fyllningen med ärtor, morötter och kalkon. Två gafflar är bredvid pajen.

Det tog mig ett tag att ta reda på den perfekta skorpan för en välsmakande paj som var tålig nog att hålla sig under fyllningen men som fortfarande faller isär flagnande läcker. När jag väl kom på det och konsistensen på fyllningen kom det bästa grytreceptet någonsin. Nu gör vi en kalkonversion och du kommer att älska den!

Ingredienser till kalkonpaj

Ingredienslistan för detta recept kan se lång ut vid första anblicken, men du kommer förmodligen att ha de flesta till hands redan. Gör ett stopp i produktavdelningen och ta några färska grönsaker och örter, så är du redo! Och glöm inte kalkonen! Jag älskar att använda resterna från vår ugnsrostade kalkon, men du kan använda vilken kokt kalkon du gillar bäst.

Här är din ingredienslista:

Skorpa

  • Mjöl
  • Smör
  • Salt
  • Socker
  • Isvatten

Fyllning

  • Kalkon
  • Morötter
  • Majs
  • Ärter
  • Lök
  • Svampar
  • Selleri
  • Vitlök
  • Välsmakande
  • Mjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Muskot
  • Timjan
  • Kycklingbuljong
  • Helmjölk

Äggtvätt

Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet nedan.

En skiva kalkonpaj på en liten tallrik. Skorpan är gyllenbrun och fyllningen är krämig och innehåller morötter och pajer.

Hur man gör kalkonpaj

Steg 1: Gör kalkonpajskalet

Som jag nämnde måste skorpan för en paj vara speciell, och denna skorpa är den bästa av de bästa. Vi har ett helt inlägg om det, så gå till vårt favoritinlägg för pajskalsrecept för alla detaljer och svar på alla dina pajskalsfrågor.

Här är de grundläggande stegen:

  1. Lägg alla torra ingredienser i en skål och blanda väl.
  2. Tillsätt smöret och blanda ihop med en konditormixer.
  3. Tillsätt vattnet några skedar i taget och rör om tills det går ihop.
    • PROFFSTIPS: Den kommer att se smulig ut men håller ihop när du klämmer på den.
  4. Dela degen i två bollar.
  5. Slå in var och en i plastfolie och låt vila i kylen.
  6. Ta ut en av degbollarna ur kylen och låt stå i några minuter.
  7. Kavla ut den och lägg i pajfatet.
  8. Förvärm ugnen.

En överliggande bild av en kalkongrytpaj. Skorpan är gyllenbrun.

Steg 2: Förbered kalkonpajfyllningen

Det här är perfektion för att fylla en paj, och jag kommer att gå igenom varje steg för att göra det.

  1. Lägg morötter, majs och ärter i en kastrull och täck dem med vatten. Koka dem på medelvärme tills de är mjuka. Häll av dem och lägg dem i en stor skål med kalkonen.
  2. Tillsätt smöret i en holländsk ugn eller stor gryta på medelhög värme och tillsätt lök, selleri och vitlök och koka tills det är genomskinligt.
  3. Tillsätt svampen.
  4. Rör ner mjöl, kryddor och örter.
  5. Tillsätt buljongen och mjölken och rör hela tiden tills det blir tjockt. Ta bort från värmen.
  6. Tillsätt kalkonen och de kokta grönsakerna (från steg 1) och blanda ihop.

Steg 3: Sätt ihop kalkonpajen

  1. Häll fyllningen i det nedre pajskalet i pajformen.
  2. Kavla ut den andra degbollen till den övre skorpan och lägg ovanpå fyllningen.
  3. Nyp ihop kanterna och skär skåror i toppen av pajskalet.
    • PROFFSTIPS: Genom att skära skåror i toppen kan pajen ventileras och tillagas ordentligt.
  4. Skölj ägget och pensla över hela den övre skorpan.
    • PROFFSTIPS: Detta ger toppskorpan den vackra gyllene färgen.

Steg 4: Baka grytpajen

  1. Sätt in pajen i ugnen och grädda i 30 minuter.
  2. Ta ut pajen ur ugnen när den är klar och låt den stå ett par minuter innan du skivar och serverar.

En bakad kalkonpaj som har en skiva borttagen som visar den krämiga fyllningen med kalkon, ärtor och morötter.

Kan man frysa kalkonpaj innan bakning?

Kalkonpaj kan förberedas och frysas före eller efter gräddning. Det är mer önskvärt att frysa obakade kalkonpajer eftersom skorpan blir knaprig och flagnande, medan en bakad paj som har frysts kan resultera i en fuktig skorpa.

Hur länge kan en obakad kalkonpaj hållas i frysen?

En fryst kalkonpaj håller sig till ca 1 månad.

Hur bakar du en fryst kalkonpaj?

Du ska baka pajen utan att tina först. Pensla toppen med en äggtvätt eller grädde och grädda i 375 grader tills den fått färg och bubblig, ca 45 minuter.

En bakad kalkonpaj. Skorpan är gyllenbrun och det finns gafflar bredvid pajen och små behållare med ingredienser som sitter bredvid pajen.

Hur man återuppvärmer kalkonpaj

För att värma upp, baka i en förvärmd ugn på 300º. Täck kanterna med folie och låt det bli varmt i 15-20 minuter eller tills det är varmt.

Hur länge håller Turkey Pot Pie?

Nybakad pot pie kommer att hålla för 3-5 dagar i kylskåpet.

Kan man använda kalkon istället för kyckling i en paj? Varför, ja du kan och du bättre! Det är ett av mina favoritsätt att använda överbliven kalkon. Kalkonpaj ger dig all hemlagad komfortmat varma fuzzies!

Fler överblivna kalkonrecept:

En bakad kalkonpaj med en skiva borttagen.  Skorpan är gyllenbrun och du kan se den krämiga fyllningen med ärtor, morötter och kalkon.  Två gafflar är bredvid pajen.

Förberedelsedags: 20 minuter

Tillagningstid: 50 minuter

kylningstid: 1 timme

Total tid: 2 timmar 10 minuter

Serveringar: 8

Skorpa

  • 2 1/2 Koppar Mjöl
  • 1 Kopp Smör osaltad
  • 1 tesked Salt
  • 1 tesked Socker
  • 8-12 Matskedar Isvatten

Fyllning

  • 4 Koppar Kalkon tillagat, kött avlägsnat från ben och tärningar
  • 1 Kopp Morötter hackad
  • 1 Kopp Majs frysta
  • 1 Kopp Ärter frysta
  • 1/2 Lök gul, finhackad
  • 1/4 Kopp Svampar mald
  • 1 Pinne Selleri skivad
  • 2 Kryddnejlika Vitlök mald
  • 1 tesked Välsmakande färsk, hackad
  • 1/3 Kopp Mjöl
  • 3/4 tesked Salt
  • 1/4 tesked Peppar
  • 1 nypa Muskot
  • 1 tesked Timjan färsk
  • 1 3/4 Kopp Kycklingbuljong
  • 2/3 Kopp Helmjölk (eller tung grädde för en extra krämig paj)

För skorpan:

  • Häll mjöl, socker och salt i en skål och blanda väl.

  • Tillsätt smöret och blanda med en konditori eller två gafflar tills smöret har en ärtstorlek.

  • Tillsätt vattnet, bara några matskedar åt gången, rör försiktigt med en gaffel tills degen precis håller på att gå ihop men fortfarande är smulig. Testa att degen är klar genom att krama degen i händerna tills den håller.

  • Slå ihop degen och dela till två bollar.

  • Slå in i plastfolie och vila i kylen i 1 timme. Låt stå några minuter och kavla sedan ut degen.

  • Värm ugnen till 425 grader F.

  • Kavla ut hälften av degen i pajformen. Ställ in pajform och resterande deg i plastfolie i kylen.

För fyllningen:

  • Lägg morötter, majs och ärter i en kastrull med precis tillräckligt med vatten för att täcka dem. Värm på medelvärme tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Dränera.

  • Rör ihop kalkonen och grönsakerna i en skål. Avsätta.

  • I en stor holländsk ugn eller gryta, tillsätt smöret och när det smält tillsätt löken, sellerin och vitlöken, koka tills det är genomskinligt, cirka 3 minuter.

  • Tillsätt svamp och fortsätt koka ca 1 minut.

  • Rör ner mjöl och kryddor och örter. Koka under konstant omrörning i 30 sekunder.

  • Tillsätt långsamt buljongen och mjölken, rör om ofta tills det blir tjockt. Avlägsna från värme.

  • Rör ner kalkonen och grönsakerna och häll upp i en pajform.

  • Rulla resten av pajskalet över toppen och nyp ihop kanterna. Skär skåror i toppen av pajen.

  • Vispa ihop ägget och vattnet och pensla det över hela den övre skorpan.

  • Grädda i 30 minuter vid 425 grader F, eller tills de är gyllenbruna.

  • Låt svalna något och servera!

För att återuppvärma: Värm ugnen till 300º. Täck kanterna på Pot Pie med folie. Värm 15-20 minuter, eller tills den är varm.

Näringsinnehåll

Kalkonpaj

Mängd per portion (1 skiva)

Kalorier 506
Kalorier från Fat 252

% Dagligt värde*

Fett 28g43 %

Mättat fett 16g100 %

Kolesterol 119mg40 %

Natrium 990mg43 %

Kalium 411mg12 %

Kolhydrater 45g15 %

Fiber 3g13 %

Socker 5 g6 %

Protein 19g38 %

Vitamin A 3696IU74 %

C-vitamin 14mg17 %

Kalcium 62mg6 %

Järn 3 mg17 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORDA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.





Source link

Rate this post

Leave a Reply