Lika mycket som jag älskar kalkonmiddag tror jag att jag kanske älskar resterna ännu mer!
Kalkonpaj är det perfekta sättet att njuta av överbliven stekt kalkon! En krämig fyllning laddad med kalkon och grönsaker stoppas in i en flagnande pajskal och gräddas tills den är gyllene och bubblig!
Det finns inget bättre än överblivna kalkonrecept från kalkonbroccoli-risgryta eller kalkon-tetrazzini, och såklart det här potpaj-receptet!

Ingredienser i Turkiet Pot Pie
Håll det lugnt för dig själv och vet att nästan allt du har kan bakas in i denna gryta! Jag inkluderar alltid en kombination av kalkon, grönsaker, salta kryddor och en krämig sås, allt bakat till en flagnande pajskal.
Har du ärtor? Har du morötter, rester av rostade grönsaker eller potatis? Det hela passar perfekt i en paj!

Hur man gör kalkonpaj
För det här receptet liknar fyllningen en kycklingpaj. Jag älskar att använda överbliven kalkon, överblivna grönsaker och en färdig pajskal. Det tar nästan allt förarbete av detta recept!
- Koka löken tills den är mjuk. Tillsätt mjöl och mjölk för att göra en roux (enligt receptet nedan).
- Blanda såsen med kalkon och grönsaker. Fyll ett pajskal.

- Lägg till den övre skorpan, nyp kanterna för att försegla pajen, använd en gaffel för att “krympa” kanterna hela vägen runt och lägg till några skåror i mitten för att skapa öppningar så att ångan kan komma ut. Detta förhindrar att grytpajen spricker i kanterna medan den gräddas.
Baka nu eller frys in till senare
När din kalkonpaj är förberedd kan du antingen stoppa in den i frysen till senare eller i ugnen för att njuta nu! Grädda tills toppen av skorpan är gyllenbrun och låt svalna innan du skär och serverar.

Hur man gör Turkiet Pot Pie Ahead
Kan du frysa det? Definitivt! Kalkonpaj kan frysas antingen före eller efter gräddningen. Förbered enligt anvisningarna och kyl helt. Täck ordentligt i plastfolie och sedan i folie.
Att baka från fryst: Värm ugnen till 375°F och packa upp pajen. Grädda i ca 80-90 minuter eller tills de är gyllene och fyllningen är bubblig. Om du märker att skorpan börjar bli för mycket, täck den löst med folie eller använd en pajsköld.
Har du kvar Turkiet?
Se till att kolla in våra favoritrecept på kalkonrester här.
Det finns otaliga recept för att njuta av din överblivna kalkon! Klassisk kycklingsallad (gjord med kalkon såklart!) eller Turkietnudlesoppa ger en fantastisk lunch.
I stort sett alla recept som kräver hackad kokt kyckling kan göras med överbliven kalkon från kycklinggryta till hemlagad kycklingspaghetti!

Kalkonpaj
Perfekt för överbliven kalkon under semestern.
-
Värm ugnen till 400°F. Vispa ägg med 1 msk vatten. Avsätta.
-
I en medelstor kastrull, koka löken i smör på medelhög värme tills den är mjuk, cirka 5 minuter. Tillsätt mjöl, fågelkrydda, timjan, salt & peppar. Koka i ytterligare 2 minuter.
-
Vispa i kycklingbuljong och mjölk lite i taget under omrörning efter varje tillsats. Det blir väldigt tjockt till en början men kommer att jämnas ut. Koka upp på medelvärme och låt sjuda i 1 minut. Ta av från värmen och rör ner kalkon och grönsaker.
-
Klä en 9″ pajform med en av skalarna. Fyll med kalkonfyllning. Pensla kanterna på skorpan med äggtvätt och toppa med andra skorp. Nyp kanterna för att försegla och skär några skåror för att ventilera pajen. Pensla med äggtvätt.
-
Grädda i 35-40 minuter eller tills den fått lite färg och fyllningen är bubblig.
-
Kyl i 10-15 minuter innan du skär.
- Kalkon kan ersättas med kyckling.
- Överblivna grönsaker kan användas istället för frysta grönsaker.
- Färska grönsaker kan användas men bör kokas så att de blir mjuka och knapriga innan de läggs till såsen.
- Potatis kan tillagas i mikrovågsugn.
Om skorpan börjar bryna för mycket, tälta löst med folie.
Att ta sig framåt: Förbered pajen enligt anvisningarna och ställ i kylen i upp till 48 timmar eller frys in innan gräddning.
Om du bakar från kylen kan du behöva lägga till ytterligare 10 minuter till gräddningstiden.
Att baka från fryst: Värm ugnen till 375°F och packa upp pajen. Grädda i ca 80-90 minuter eller tills de är gyllene och fyllningen är bubblig. Om du märker att skorpan börjar bli för mycket, täck den löst med folie eller använd en pajsköld.
Kalorier: 414,48 | Kolhydrater: 33.02g | Protein: 20.51g | Fett: 22.47g | Mättat fett: 10.28g | Kolesterol: 106,57mg | Natrium: 445,15mg | Kalium: 497,08mg | Fiber: 3,92g | Socker: 2.2g | Vitamin A: 2734,84IU | C-vitamin: 12,88mg | Kalcium: 80,42mg | Järn: 3,45mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.


