Dessa söta kanelpäron tårtor med smördeg görs genom att belägga päronskivorna i farinsocker- och kanelblandningen och grädda dem ovanpå en mjuk smördeg tills de är gyllene. De är snabba och enkla att göra men så eleganta att de säkert kommer att imponera på dina middagsgäster.

Anpassad från Sarah Walker Caron | Kokboken Disney Princess Tea Partys | Insight Kids, 2022
Dessa enkla individuella päron tårtor är verkligen inga problem att vispa ihop. De gömmer en smörig farinsockerfyllning under ett lager söta päron, vilket gör dem till en härlig tefest eller en elegant höstdessert.–Sarah Walker Caron
Vanliga frågor om kanelpäron med smördeg
Vilken typ av päron är bäst att baka?
För det här receptet vill du ha ett fast päron som håller sin form medan det värms upp och inte blir till mos. Bosc-päronet är det bästa valet, men Anjoupäron och Concorde fungerar också bra, om du kan hitta dem. En av våra testare använde Bartlett-päron med stor framgång.
Kan jag göra dessa tårtor i förväg?
Vi föreslår att du gör dessa tårtor precis innan du ska servera dem så att smördegen inte blir blöt av den kokta fruktjuicen.
Vad ska jag servera med päron tårtor?
Servera dem gärna vanliga, färska från ugnen, eller med färsk vispgrädde eller en kula vaniljglass.
Kanelpäron tårtor med smördeg

Söta kanel-socker päron bakas ovanpå smördeg för att göra dessa bedårande päron tårtor. Det är en enkel, imponerande höstdessert.
-
Värm ugnen till 400°F (205°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.
-
Bred ut smördegen på en mjölad skärbräda. Använd en 4-tums (10 cm) blomformad kakform för att skära degen i 4 rundlar. Lägg den skurna degen på plåten.
-
I en liten skål, rör ihop farinsocker, smör, salt och 1 tesked kanel. Fördela blandningen jämnt mellan blommorna, hopade i mitten.
-
Skär päronen i 1/8-tums (3-mm) skivor, lämna skaftet fäst. Sprid ut de avskurna ändarna av päronen lite när du lägger dem med kärnsidan nedåt på blommorna och täcker smörblandningen.
-
I en liten skål, rör ihop strösockret och återstående 1/4 tsk kanel. Strö kanel-sockerblandningen över päronen.
-
Grädda tills smördegen fått färg, 18 till 20 minuter.
-
Ta ut tårtorna från ugnen. Kyl i 10 minuter. Servera varm.
Servering: 1syrligKalorier: 470kcal (24 %)Kolhydrater: 50g (17 %)Protein: 5g (10 %)Fett: 29g (45 %)Mättat fett: 10g (63 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 15gTransfett: 0,2gKolesterol: 15mg (5 %)Natrium: 229mg (10 %)Kalium: 153mg (4 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 17g (19 %)Vitamin A: 200IU (4 %)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 27mg (3%)Järn: 2mg (11 %)
Recepttestares recensioner
Ursprungligen publicerad 12 oktober 2022
Recept © 2022 Sarah Walker Caron. Foto © 2022 Ken Carlson. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.