Karamelliserad honungspumpapaj kommer att göra pumpapajälskare av även de mest motståndskraftiga. Varsamt kryddad och med tillsats av brunt smör och karamelliserad honung träffar den alla rätta ställen. En helsmörskorpa är ett perfekt komplement till den söta, krämiga fyllningen.

Anpassad från Claire Saffitz | Dessertperson | Clarkson Potter, 2020

Jag bryr mig inte om att göra min egen puré av färsk pumpa eftersom jag aldrig har tyckt att det är värt mödan. Pumpa på burk som Libbys har lägre fuktighet och ger en perfekt slät, smakrik paj. Jag gillar också den här kombinationen av varma kryddor, men om du saknar en, inte hittar alla i butiken eller bara inte gillar vissa kryddor, kom gärna med en egen kryddblandning av pumpapaj.– Claire Saffitz

Våra testare älskade det här lätt pumpapaj höjde klassikern med enkla förändringar, bl.a brunt smör och honungskaramell. De älskade “lyxig, krämig konsistens”och inte för söt smak.

Anteckningar om ingredienser

 • Pajskal–Vi rekommenderar att du använder ett pajskal av helsmör här, men du kan ersätta ditt favoritrecept med flagnande pajskal eller köpa ett pajskal av god kvalitet från butiken.
 • Honung–Använd mörkfärgad honung av god kvalitet här. Det kommer att lägga märkbar smak till din pumpapajfyllning.
 • Pumpapuré–Pumpapuré på burk fungerar utmärkt här, eller så kan du göra din egen. Använd inte fyllning med pumpapaj.
 • Kryddor– Gör gärna din egen kryddblandning av pumpapaj eller köp en i butiken. Du behöver knappa 5 teskedar.

Hur man gör detta recept

 1. Värm ugnen. Värm ugnen till 325 ° F och placera din pajskal på en folieklädd kantad bakplåt.
 2. Gör den karamelliserade honungen. Smält smöret och koka tills det får färg, rör ner honungen och koka tills det doftar nötigt. Ta av från värmen och rör ner den tunga grädden.
 3. Gör pumpapajfyllningen. Vispa äggen och sockret kraftigt och blanda sedan i pumpa, salt och kryddor tills det är väldigt slätt. Vispa i honungskaramellen och häll sedan fyllningen i det förberedda pajskalet.
 4. Baka pumpapajen. Koka tills kanterna på pajen är puffade och mitten har en mycket liten vingling.
 5. Kyl pajen. Stäng av ugnen, öppna ugnsluckan och låt pajen svalna helt innan servering.

Vanliga frågor

Vilken typ av honung ska jag använda?

För det här receptet vill du använda mörkfärgad honung av god kvalitet. Ju kraftigare smaksatt desto bättre, så den sticker ut mot pumpan. Använd bara inte bovete eller kastanjhonung, som är för intensivt. Du vill smaka men inte bli överväldigad av den.

Vad ska jag göra med överbliven pajfyllning?

Du kan ha lite fyllning över. Grädda den separat i en liten ramekin. Detta förhindrar slöseri med ingredienser och låter dig prova på fyllningen innan du skär i pajen.

Kan jag göra min egen pumpapuré?

Definitivt. För att göra hemlagad pumpapuré, rosta helt enkelt kuber eller halvor av färsk pumpa tills de är mjuka, häll i matberedaren och mixa tills den är slät.

Hjälpfulla tips

 • Pajskalet kan göras i förväg och frysas obrädd i upp till 3 månader, eller förbakat i upp till 1 månad.
 • Överbliven paj kan förvaras, täckt, i kylen i upp till 3 dagar.
 • Använd en träslev för att öppna ugnsluckan medan pajen svalnar.

Fler bra recept på pumpapaj

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan rätt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

 • Placera ett ugnsgaller i mitten och förvärm ugnen till 325°F (163°C). Lägg det förgräddade pajskalet på en folieklädd kantad bakplåt.
 • I en liten kastrull på medel-låg värme, koka smöret, rör om och skrapa botten och sidorna hela tiden med en värmesäker spatel. Blandningen sprattlar när vattnet kokar av. Fortsätt att laga mat, rör om och skrapa tills sputtringen avtar, smöret skummar och de fasta bitarna blir mörkbruna, 3 till 7 minuter.
 • Ta kastrullen från värmen och tillsätt omedelbart honungen (för att förhindra att smöret bränns), rör om så att det blandas.

 • Sätt tillbaka kastrullen på medelvärme och låt koka upp. Fortsätt att laga mat, snurra ofta, tills blandningen mörknar något och har en välsmakande, nötaktig doft, 2 till 3 minuter.

 • Ta bort kastrullen från värmen och häll långsamt i den tunga grädden, rör hela tiden (var försiktig – blandningen kan spröda) tills den är slät.

 • Vispa äggen i en stor skål, tillsätt sedan farinsockret och vispa kraftigt tills blandningen har blivit ljusare med en nyans eller två, cirka 1 1/2 minut.

 • Vispa i pumpa, kanel, ingefära, vanilj, salt, kryddpeppar, muskotnöt och kryddnejlika, om du använder, tills den är slät. Häll långsamt i den varma honungsblandningen under konstant vispning tills fyllningen är helt homogen, cirka 2 minuter.

 • Häll fyllningen i den bakade skorpan ända upp till toppen.

 • För försiktigt in pajen på mitten av gallret och grädda tills fyllningen har stelnat och puffad runt kanterna och mitten vinglar försiktigt, 45 till 60 minuter.

 • Stäng av ugnen och öppna luckan med en träslev. Låt pajen svalna helt i ugnen. Om du gör det kommer det att svalna gradvis, vilket förhindrar sprickor på ytan.
 • Skär pajen i klyftor och toppa varje bit med mjukvispad grädde. Riv lite färsk muskot över grädden och servera. Pajen, täckt och kyld, håller sig upp till 3 dagar men serveras bäst på första eller andra dagen (skorpan mjuknar med tiden).

 1. Genvägar–Använd ett köpt pajskal och/eller köpt pumpapaj kryddblandning.
 2. Gå framåt –Pajskal kan göras och frysas, obräddad i upp till 3 månader, eller förbakad i upp till 1 månad.

Servering: 1 serveringKalorier: 363 kcalKolhydrater: 34 gProtein: 6 gFett: 23 gMättat fett: 12 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 8 gTransfett: 1 gKolesterol: 141 mgNatrium: 427 mgKalium: 209 mgFiber: 2 gSocker: 20 gVitamin A: 8953 IUC-vitamin: 3 mgKalcium: 61 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2020 Claire Saffitz. Foto © 2020 Alex Lau. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna karamelliserade honungspumpapaj är utan tvekan den bästa pumpapajen jag någonsin gjort. Jag drogs till tanken på det bruna smöret och sedan karamellisera honungen. Jag har aldrig hört talas om det förut, nu undrar jag varför.

Receptet föreslår att man använder mörk och smakrik honung, min var något mörkare än medium vildblommig honung. Jag älskade kombinationen av kryddor, precis rätt komplement till de andra ingredienserna.

Denna karamelliserade honungspumpapaj är perfekt kryddad och har precis lagom sötma. Jag älskar den nötiga, rika smaken av brynt smör, och att använda honung till karamellen verkade vara en fin touch.

Vaniljsåsen är krämig och kompletterar en god skorpa. (Jag använde den medföljande helsmörpajdegen till min halvbakade skorpa och den var smörig och flagnande och så läcker!)

Det här är en paj till din vän som säger att han inte gillar pumpapaj. Den har en härlig, lyxig, krämig konsistens, djupa toffee-smaker av smör och honung och krydda. Det ger en utmärkt variant av den klassiska pumpapajen för semestern. Ärligt talat, jag föredrar min pumpapaj mer “pumpa forward” så jag kan smaka på den men det här är en riktigt bra variant och min fru älskade den. Jag antar att vi har 2 versioner i år bredvid vår kalkon.Source link

Rate this post

Leave a Reply