Keto kyckling kokossoppa tar den ultimata komfortmaten och gör den godare, hälsosammare och möjligen till och med krämigare. Kycklinglår, kokosmjölk, citrongräs, ingefära, lime och fisksås – massor av fantastiska asiatiska ingredienser i en lågkolhydratskål.

Anpassad från Urvashi Pitre | Enkel Keto på 30 minuter | Mariner Books, 2019

Denna keto kyckling kokossoppa är en av de enklaste och mest smakrika sopporna jag gör. Den är lätt men ändå krämig, söt men ändå syrlig, salt, citrusig och sprängfylld med lager av fantastisk smak. Naturligtvis glutenfri, du kan göra den vegetarisk eller till och med vegan också. Den rika, komplexa buljongen är gjord av kokosmjölk, citrongräs, ingefära eller galangal, vitlök, chili, limejuice, fisksås och koriander tillsammans med mör kyckling och svamp. Den kan serveras som huvudrätt eller aptitretare, och den värms upp riktigt vackert.–Urvashi Pitre

VAD ÄR TOM KHA GAI-SOPPA?

Denna underbara soppa från Urvashi Pitre kan kallas keto kyckling kokossoppa, men det är i sitt hjärta den klassiska thailändska soppan tom kha gai (översatt som galangal och kycklingsoppa). Tillsatsen av kokosmjölk gör den krämig, till skillnad från många andra soppor, oavsett om det är thai eller mjölkfritt.

Detta recept kräver ingefära, snarare än galangal, men om du kan få tag på galangal, använd det för all del, eller en kombination av båda. Kaffirlimefrukter är också traditionella men svårare att hitta. Ingefära och lime är lätt tillgängliga medan galangal- och kaffirlimefrukter är mer traditionella, men kan vara svårfångade. Gör bara vad du behöver göra för att få det här på bordet.

  • I en stor kastrull på medelhög värme, kombinera buljong, kyckling, ingefära, chili, svamp, fisksås, citrongräs, socker och salt och koka upp.
  • Sänk värmen till medel och rör ner kokosmjölken. Låt sjuda försiktigt tills kycklingen är genomstekt, 15 till 20 minuter.

  • Rör ner skal och limesaft. Garnera varje portion med färsk koriander och servera med limeklyftor.

Servering: 1 serveringKalorier: 176 kcalKolhydrater: 7 gProtein: 25 gFett: 5 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 2 gTransfett: 1 gKolesterol: 108 mgNatrium: 1973 mgKalium: 532 mgFiber: 2 gSocker: 1 gVitamin A: 114 IUC-vitamin: 19 mgKalcium: 35 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2019 Urvashi Pitre. Foto © 2019 Ghazalle Badiozamani. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna keto kyckling kokossoppa är en lätt smaksatt och läcker soppa, perfekt för en vardagsmat eller lätt lunch. Buljongen är välbalanserad i smaken, med citrongräs och lime som ger en subtil citruston. Jag måste erkänna att jag gick tillbaka till grytan några gånger, för bara en liten smak till efter att jag avslutat min skål!

När jag gör den nästa gång kommer jag att servera den med ris. Min dotter älskade det och föreslog att det behövde något lite mer innehållsrikt till huvudrätten i en måltid. Ris eller nudlar skulle vara ett bra val.

Jag följde receptet exakt förutom att jag använde färsk baby portabella-svamp i stället för de konserverade halmsvamparna som det krävde. Jag kunde inte hitta dem på min lokala marknad.

Denna keto kyckling kokossoppa var en läcker och lätt soppa. Ett bra sätt att värma upp i kylan (även om jag skulle göra det här oavsett årstid). Buljongen var inte alltför tung, smaken var fantastisk och till och med mina barn gillade den. Jag tyckte att lime och kokos var välbalanserade med fisksåsen.

Chilin gav den lite värme men inte mycket alls. Jag lämnade dem hela eftersom jag inte såg några anvisningar för att skära dem. Om de hade klippts skulle de förmodligen ha överväldigat balansen.

Det här är en god soppa, lätt att slänga ihop och på bordet på cirka 35 minuter. Vi följde tajmingen i receptet som fungerade som skrivet och som gav fem generösa portioner. Vi serverade soppan över ris. Vi ersatte en serrano-chile (frö och ådror borttagna) för thailändsk chili, färsk bunapi-svamp (som fungerade perfekt) och en matsked färsk citronjuice för citrongräset. Vi använde fullfet kokosmjölk.

Den första dagen var keto-kycklingkokossoppan respektabel och välsmakande, men den smakade inte för oss som den Tom Kha Gai som vi är bekanta med. Vi misstänkte att på dag två skulle smakerna ha haft en chans att smälta. Det gjorde de faktiskt, och soppan var helt utsökt dag två.

Vi kommer att göra detta om och om igen med kyckling eller tofu – vi vet nu att serrano-chiles är ett alternativ (men var försiktig med dessa chilioljor – de bränns om du rör vid ansiktet). Vi vet att vi kan leka med svampen också.

Vi kanske investerar i en citrongräsplanta, eftersom det var den ersättningen som inte riktigt fungerade. Vi saknade den riktiga citrongrässmaken.

Jag vill offentligt be om ursäkt till min favorit, lokala thairestaurang. Jag kommer inte längre att komma till dig för min Tom Kha Gai. På grund av det faktum att alla andra föremål på din meny är läckra och än så länge omöjliga för mig att replikera hemma, så ses vi nästa vecka.

Denna keto kyckling kokossoppa var äkta och fantastisk. Den sammetslena kokosmjölken kändes som en fuskdag. Jag älskade de köttiga halmsvamparna, de eliminerade nästan behovet av kycklingen. Faktum är att du lätt kan göra den här rätten vegansk men utelämna kycklingen, ersätta fisksås med sojasås eller kokosnötsaminosyr och använda grönsaksbuljong som basen i soppan.

Smakerna blandades vackert, med doftande citrongräs, het chili, sött palmsocker och färsk koriander och lime. Denna efterlängtade skål med thailändsk storhet kommer säkerligen att bli en veckovara i vårt kök.

Denna keto kyckling kokossoppa är utsökt, snabb och imponerande. Jag kommer definitivt att göra det igen. Jag beställer Tom Kha Gai-soppa varje gång jag äter på ett thailändskt ställe, men jag hade inte gjort den själv.

Till skillnad från de flesta soppor kommer detta ihop på ett nafs, men det är fortfarande en tröstande och mättande måltid. Vår marknad hade inte konserverade halmsvampar (överraskande) så jag gick med färsk shimeji, eftersom de är nästan lika bedårande. Jag tror att det också skulle passa fint med kvartad knappsvamp. Till slut var jag nöjd med de färska svamparna, för den här soppan var lite tung och att ha mer färska saker i den verkade bättre. För att servera tillsatte jag 1/8 kopp mer limejuice och lite mer värme för att kompensera för tyngden.

Denna ketoversion av Tom Kha Gai slår ut den ur parken med djärva och ljusa smaker! Jag skulle slå tillbaka på fisksåsen bara en touch men annars läcker!

Smaken var fantastisk och jag behövde inte tillsätta någon extra limejuice. Jag skulle bara ändra två saker. Jag skulle använda lite mindre fisksås, kanske 1 1/2 matsked istället för hela 2. Soppan var inte “fisksåsig” men smaken var lite för uttalad. Jag skulle också skära av citrongräset i lämplig längd och sedan dela och blåsa det istället för att försöka finhacka det. Allt det finhackade citrongräset sjönk till botten av soppan och var för segt för att vara trevligt att äta. Smakade allt underbart dock! Jag kommer definitivt att spara detta recept.

Vilken härlig doftande buljong, tröstande och exotisk på samma gång. Som skrivet, en rik första kurs; som jag njöt av det, över risnudlar, en härlig måltid med en skål.

Denna keto kyckling kokossoppa är en buljong soppa med tuggor av kyckling och svamp och en berusande arom. Jag är säker på att det skulle vara en spektakulär förstarätt för en utstuderad middag förberedd för sällskap. Men om det är tisdag och du vill ha soppa till middag, blötlägg dina risnudlar när du börjar förbereda – de är klara när du är klar. Oavsett vilket är detta en speciell behandling.

Ursprungligen publicerad 17 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply