Denna enkla lågkolhydraträtt är härligt full av smaker. Kyckling, oliver och svamp kombineras för att göra en rustik middag som kommer att glädja även de mest kräsna smaklökar.

Anpassad från Pascale Naessens | Ketokuren | Lannoo Publishers, 2021

Jag gillar inte fett som har värmts upp för mycket, inte ens fetter med hög smältpunkt som kokosolja eller smör. När du värmer dem till en måttlig temperatur smakar dessa fetter bättre och de är också hälsosammare. Därför häller jag alltid bort det bruna fettet efter tillagning och sätter tillbaka pannan på värmen med färskt fett för tillagning av grönsakerna. Kycklingdropparna skrapas sedan ner i det färska fettet för att ge grönsakerna lite extra smak.–Pascale Naessens

  • Värm ugnen till 350°F (180°C).

  • Krydda kycklingen med salt och peppar. I en medelstor stekpanna på medelvärme, värm 1 msk olja. Tillsätt kycklingen och koka tills den fått färg, vänd en gång, 3 till 4 minuter per sida.
  • Flytta kycklingen till en kantad bakplåt. Grädda tills kycklingen når en innertemperatur på 165°F (74°C), 15 till 20 minuter.
  • Medan kycklingen gräddas, häll av fettet från stekpannan. Smält 1 msk smör med 1 msk olja i samma stekpanna på medelvärme. Fräs svampen tills de börjar få färg, 5 till 7 minuter. Rör ner oliver och smaka av med salt, peppar och rosmarin. Koka i 1 minut till.

  • Häll i vatten eller kycklingfond och använd en träslev för att skrapa upp eventuella brynta bitar på botten av stekpannan. Låt blandningen sjuda tills vätskan reducerats något och alla smaker är väl kombinerade, 5 till 10 minuter.
  • Ta kastrullen från värmen och tillsätt den återstående matskeden smör. Vänd ner smöret i såsen.

  • Skiva kycklingen och servera med svamp och oliver.

*Vilka oliver är bäst för matlagning?

Pascale Naessens har något att säga om detta. Hon tycker att du kan använda vilken typ av oliv som helst: marinerade oliver, torkade oliver, oliver från en burk. Det finns bara en regel: smaka på oliverna, och om du gillar dem kommer du säkert att älska dem i dina rätter. Tänk på att urkärnade oliver är lättare att arbeta med.

Servering: 1 serveringKalorier: 722 kcalKolhydrater: 14 gProtein: 47 gFett: 54 gMättat fett: 21 gFleromättat fett: 6 gEnkelomättat fett: 23 gTransfett: 1 gKolesterol: 161 mgNatrium: 1108 mgKalium: 958 mgFiber: 5 gSocker: 5 gVitamin A: 760 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 60 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Pascale Naessens. Foto © 2021 Roos Mestdagh. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här är min typ av huvudrätt på vardagskvällen – hälsosam och snabb att få ihop, men super tillfredsställande. Jag serverade denna ketokyckling med oliver och svamp tillsammans med en blandning av rostad sötpotatis, radicchio och broccoli (smaksatt med en skvätt balsamvinäger) och en flaska Pinot Grigio till bordet. Vilken färgglad och läcker tallrik!

Titeln på det här receptet var en av mina favoriter genom tiderna, stekt kyckling med pancetta och oliver, så jag var tvungen att prova den.

Där jag bor är det enklaste sättet att få tag i dessa genom att köpa de skinn-på, ben-in-bröst (billigt!) och urbena dem själv. Förvara benen i frysen för lager tills de ska användas. Jag använde gröna, Niçoise och Kalamata oliver.

Jag trodde från början att kycklingen skulle behöva mer “sås”, men den lilla pannsåsen var perfekt för mängden mat. Det var riktigt gott, och jag kan inte vänta med att göra det igen.

Denna ketokyckling med oliver och svamp var god och vi njöt av att äta den. Jag serverade detta med en zucchinipanzanella.

Ursprungligen publicerad den 9 oktober 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply