Dessa kex kanelbullar är snabba och enkla, spetsade med kryddor och överdådiga med kärnmjölksgräddostglasyr. Ett genvägsrecept när du vill ha smaken av hemmagjorda kanelbullar men inte har tid — eller jästen.

En gjutjärnspanna fylld med glaserade kexkanelrullar på galler.

Om vi ​​vore den poetiska typen av husmanskost, skulle vi skriva en lång, slingrande hyllning av respekt för överseendet dessa kexkanelbullar ger till även lata helgmorgnar. Vi är dock inte poeter, så vi ska helt enkelt försäkra dig om att dessa små älskvärda är snabba, enkla, klibbiga, klibbiga, söta och säkert att behaga. Och de är relativt omedelbar tillfredsställelse jämfört med sina mer klassiska jästuppfödda motsvarigheter. Gör vad du vill med denna information.–David Leite


Varför våra testare älskade detta

Testaren Bonnie D. älskade att dessa var “ett snabbt och enkelt alternativ till den traditionella kanelrullen,” medan testaren Greg C. var glad över att de färdiga rullarna var “mjuk och seg” med massor av krispiga, karamelliserade kanter.

Anteckningar om ingredienser

 • Kärnmjölk– Kärnmjölken i receptet ger en behaglig känsla till degen och hjälper även till att möra degen för mjukare, fluffigare kex. Om du inte har kärnmjölk kan du göra din egen enligt metoden som beskrivs i vanliga frågor.
 • Färskost–Vi rekommenderar starkt helfet färskost för att ge dig den rikaste och krämigaste frostingen som möjligt. Se till att den är i rumstemperatur innan du blandar, annars kan du ha svårt att få en jämn frosting.

Hur man gör detta recept

 1. Värm ugnen till 425°F. Belägg en rund 9-tums nonstick bakpanna eller gjutjärnspanna med smör.
 2. Gör farinsockerfyllningen. Kombinera farinsockret och 4 msk strösocker med kryddorna och 1/8 tsk salt. Ringla i 1 msk smält smör och blanda ihop.
 3. Gör kärnmjölkskexdegen. Kombinera de torra och våta ingredienserna i separata skålar, tillsätt sedan de våta ingredienserna till de torra, rör om med en träslev för att skapa en raggig deg.
 4. Knåda kexdegen bara tills den går ihop. Klappa den till en 12 x 9-tums rektangel. Ringla över smör, strö sedan farinsockerfyllningen över degen och tryck in den.
 5. Rulla degen till en stock. Skär degstocken i 8 jämna bitar och platta till varje rulle något.
 6. Baka kexen. Lägg kexen i den förberedda pannan, pensla med smör och grädda tills de är gyllenbruna. Kyl något innan du tar ur pannan.
 7. Gör frostingen. Vispa ihop färskost och kärnmjölk, sikta sedan i konditorernas socker, vispa tills frostingen är slät. Ringla över kanelkexen.

Vanliga frågor

Kan jag lägga till russin eller nötter i kexen?

Säkert. Under steg 6, när du strö över degen med farinsocker- och kanelblandningen, tillsätt gärna lite russin eller hackade rostade nötter tillsammans med farinsockret.

Vad ska jag servera med dessa?

För en lättare måltid, servera dessa kanelrullekex med färsk frukt och kaffe eller te. För en större måltid är de bra tillsammans med fluffiga äggröra och knaperstekt bacon.

Hur gör jag hemgjord kärnmjölk?

Om du inte har någon kärnmjölk till hands, för detta recept, mät 1 matsked plus 1 tesked citronsaft i en flytande mätbägare. Tillsätt tillräckligt med mjölk för att göra 1 1/4 koppar. Rör om och låt sitta i 5 minuter innan du använder.

Hjälpfulla tips

 • De frostade kexen serveras bäst samma dag som de görs men kan förvaras i kylen i en tät behållare i 1 till 2 dagar. Värm i mikrovågsugn eller varm ugn tills den är genomvärmd.
 • Överarbeta inte din deg när du knådar. Du vill att det bara ska gå ihop som en smidig deg.
 • Använd en tandad kniv för att skiva din kexdeg. Det kommer inte att pressa degen lika mycket som en vanlig kniv.
 • Om din deg verkar väldigt klibbig och mjuk, försök att kyla den i 20 minuter så att den kan stelna lite.
 • För enklare rengöring, skjut in en bit bakplåtspapper under ditt kylställ när du glaserar bullarna.
En gjutjärnspanna fylld med glaserade kexkanelrullar på galler.

Fler bra kakrecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg att lämna en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Kex kanelbullar

En gjutjärnspanna fylld med glaserade kexkanelrullar på galler.

Dessa kex kanelbullar är snabba och enkla, spetsade med kryddor och överdådiga med kärnmjölksgräddostglasyr. Ett genvägsrecept när du vill ha smaken av hemmagjorda bullar men inte har tid — eller jästen.

Prep 40 min

laga mat 30 min

Total 1 hr 10 min

Till kexkanelbullarna

Gör kexkanelrullarna

 • Värm ugnen till 425°F (220°C) och justera ett ugnsgaller till det övre mittläget. Pensla en rund 9-tums nonstick kakform med 1 matsked smör.

 • I en liten skål, kombinera brunt socker, 4 matskedar strösocker, kanel, kryddnejlika och 1/8 tesked salt. Tillsätt 1 msk smält smör och rör om med en gaffel eller fingrarna tills blandningen liknar våt sand.

 • I en stor skål, vispa ihop mjölet, återstående 2 msk strösocker, bakpulver, bakpulver och återstående 1/2 tsk salt.

 • Vispa ihop kärnmjölken och 2 msk smör i en måttbägare. Tillsätt vätskan till de torra ingredienserna och rör om med en träslev tills vätskan absorberats. Degen kommer förmodligen att se lurvig ut. Inga problem.

 • Överför degen till en lätt mjölad arbetsyta och knåda tills den är slät och inte längre lurvig, allt från 30 sekunder till 2 minuter.

 • Klappa degen med händerna till en 12 x 9-tums rektangel. Pensla degen med 2 msk smält smör. Strö degen jämnt med farinsockerfyllningen, lämna en 1/2-tums kant. Tryck fast fyllningen ordentligt i degen.

 • Använd en bänkskrapa eller metallspatel och lossa degen från arbetsytan. Börja på en lång sida, rulla degen, tryck lätt till, för att bilda en tät stock. Nyp ihop sömmen för att täta. Rulla stocken så att den ligger med sömmen nedåt på din arbetsyta.

 • Skär stocken jämnt i 8 delar. Vänd varje del på en plan sida och använd handen för att platta till något. Detta ska täta de öppna kanterna och hålla fyllningen på plats.

 • Placera 1 rulle i mitten av den förberedda stekpanna eller pannan och placera sedan de återstående 7 rullarna runt rullen i mitten. Pensla rullarna med de återstående 2 msk smör.

 • Grädda tills kanterna på rullarna är gyllenbruna, 23 till 25 minuter.

 • Överför kastrullen eller pannan till ett galler. Låt rullarna svalna i ca 5 minuter innan glasyr. Om så önskas kan du använda en förskjuten metallspatel för att lossa bullarna från stekpannan eller pannan och, med ugnsvantar, placera en stor tallrik över pannan och vänd upp rullarna på plattan. Lägg kylstället på plåten och vänd upp rullarna på gallret.

Gör glasyren

 • Vispa färskosten och kärnmjölken i en stor skål tills den är tjock och slät (blandningen kan först se ut som keso). Sikta konditorsockret över blandningen och vispa tills det bildas en slät glasyr, cirka 30 sekunder.

Frosta kexkanelrullarna

 • Skeda glasyren jämnt över kexkanelrullarna. Om du tog bort dem från pannan eller pannan, fodra en kantad bakplåt med bakplåtspapper och placera gallret med rullarna på bakplåten för att underlätta rengöringen.

 • Sluk omedelbart.

 1. Lagring-Dessa serveras bäst dagen de görs men kan förvaras i kylen i en försluten behållare i 1 till 2 dagar. Värm i mikrovågsugn eller i varm ugn tills den är genomvärmd.
 2. Lättare skivning –Använd en tandad kniv för att skiva din kexdeg.
 3. Lägga till blandningar–För att tillsätta russin eller nötter i degen, strö dem över degen när du tillsätter farinsockerfyllningen.

Servering: 1rullaKalorier: 455kcal (23 %)Kolhydrater: 77g (26 %)Protein: 6g (12%)Fett: 14g (22 %)Mättat fett: 9g (56 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 39mg (13 %)Natrium: 169mg (7 %)Kalium: 199mg (6 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 46g (51 %)Vitamin A: 472IU (9 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 110mg (11 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply