Denna krämiga, syrliga key lime cheesecake med pecannötskorpa smakar som en perfekt kombination av key lime pie och cheesecake i New York-stil. Den sitter ovanpå en nötig grahams- och pekannötsskorpa och är toppad med sötad vispad grädde.

En hel key lime cheesecake med pecannötsskorpa toppad med limeskivor och vispad grädde på en tallrik.

Anpassad från Belinda Smith-Sullivan | Southern Sugar | Gibbs Smith, 2021

Det här receptet kombinerar den unika subtila syrligheten hos en limepaj i en överraskande nötig cheesecakesmula. Key lime pie är Floridas signaturdessert och anses vara den enda unika amerikanska desserten.

Florida Keys är kända för att producera dessa små gula skal-key limes som är saftigare och har en mer väl avrundad syra än de något större, mörkgröna, mindre saftiga key limes som odlas i andra regioner i Nordamerika. Om du inte kan köpa nyckellimefrukter i ditt område, ersätt med en lika stor mängd hälften limejuice och hälften citronsaft.–Belinda Smith-Sullivan

Vanliga frågor om Key Lime Cheesecake med Pecan Crust

Kan jag utelämna pekannötterna om jag har allergi?

Visst. Gå bara med en annan 1/2 kopp grahams kex. Medan pekannötterna ger en härlig salt crunch till skorpan, om allergier är ett problem, riskera inte det.

Kan jag använda vanliga limefrukter om jag inte hittar nyckellimefrukter?

Du kan – men notera att nyckellimefrukter är sötare än vanliga (persiska) limefrukter. Den persiska limefrukten har en surare smak och skryter inte med den fruktiga och blommiga doften som nyckellimefrukter gör, så det kommer att finnas subtila skillnader i resultaten.

Ändå kan du använda en matsked persisk limejuice som ersättning för 2-3 matskedar nyckellimejuice i dina recept, och ändå sluta med en utsökt efterrätt.

Hur förhindrar jag att min cheesecake spricker?

Det finns flera saker du kan göra för att undvika sprickor i din cheesecake.
1. Se till att börja med rumstempererade ingredienser.
2. Överbaka inte din cheesecake. Du vill att den bara ska vara i centrum.
3. Låt den svalna helt innan du tar bort sidorna av springformen.
För mer information, kolla in den här artikeln om hur du förhindrar sprickor i din ostkaka.

Key Lime Cheesecake med Pecannötskorpa

En hel key lime cheesecake med pecannötsskorpa toppad med limeskivor och vispad grädde på en tallrik.

Denna syrliga key lime cheesecake med pecannötsskorpa är gjord med en syrlig citruscheesecakefyllning som sitter ovanpå en rostad pecannöt och graham cracker skorpa.

Belinda Smith-Sullivan

Prep 1 hr 15 min

laga mat 1 hr 10 min

Total 4 timmar

Till cheesecakefyllningen

Gör pekannötspajskalet

  • Värm ugnen till 350°F (180°C).

  • I en stor skål, kombinera grahamssmulor, pekannötter, smör och socker och tryck fast i botten av en 9-tums (23 cm) springform. Täck botten och utsidan av pannan med folie.

Gör cheesecakefyllningen

  • Vispa färskosten på medelhastighet tills den är fluffig, 2 till 3 minuter i skålen med en stavmixer utrustad med paddeltillbehöret. Tillsätt gradvis socker, gräddfil, mjöl och tillsätt sedan äggen, 1 i taget, och vispa ordentligt efter varje.

  • Blanda i limesaft, skal och vanilj och vispa tills det är slätt. Häll smeten i den förberedda pannan.

  • Placera cheesecakeformen i en annan större form och sätt in i den förvärmda ugnen. Fyll den större pannan till hälften med varmt vatten. Grädda tills det är lite fast i mitten, ca 70 minuter.

  • Stäng av ugnen, lämna luckan på glänt cirka 20 cm och låt cheesecaken svalna i ugnen i 1 timme. Ta ut ur ugnen och från vattenbadet och svalna helt i pannan. Om du gör i förväg, kyl tills du är redo att dekorera och servera.

  • Ta bort sidorna av springformen och lägg cheesecaken på ett serveringsfat.

Gör toppingen

  • Blanda den tunga vispgrädden, konditorsockret, vanilj och tandstensgrädde i skålen med en stavmixer utrustad med visptillbehöret. Vispa på hög hastighet tills styva toppar bildas, 2 till 3 minuter. Vispa inte för mycket, annars blir grädden till smör.

  • Häll upp den vispade grädden i en spritspåse försedd med en dekorativ spets. Sprid önskat mönster på cheesecake och garnera med limeskivor.

Servering: 1skivaKalorier: 525kcal (26 %)Kolhydrater: 36g (12%)Protein: 8g (16 %)Fett: 40g (62 %)Mättat fett: 21g (131 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 0,2gKolesterol: 163mg (54 %)Natrium: 283mg (12%)Kalium: 204mg (6 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 26g (29 %)Vitamin A: 1387IU (28 %)C-vitamin: 3mg (4 %)Kalcium: 111mg (11 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 1 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply