Key lime pie bars är precis vad du behöver när vintern närmar sig. Den söta, krämiga, syrliga limefyllningen och krispiga, kokosnötiga, grahamsbrödsskorpan får dig att tänka på soliga stränder och sand mellan tårna. Men inte bikinis – vem behöver en strandkropp när du får godsaker som dessa?

Anpassad från Christy Denney | Utsökt | Shadow Mountain, 2021

När jag växte upp var min familjs lyckliga plats att snorkla i Florida Keys och vi åkte dit ofta. På varje restaurang vi gick till beställde vi alltid en limepaj till efterrätt och noterade våra favoriter. En gång beställde vi så många key lime pajer som vi kunde från olika restauranger i Keys och tog med dem hem för att ha en smaktävling med våra vänner. Vår favoritpaj hade en mandel graham cracker skorpa. Den var syrlig men inte för syrlig och toppades med färsk vispad grädde. Den här pajen är inspirerad av den!– Christy Denney

Vanliga frågor om Key Lime Pie Bars

Måste jag använda Key limes i Key lime pajbarer?

Du kan definitivt pressa juicen själv med färska Key-limefrukter men de är inte tillgängliga i alla områden, och på grund av deras storlek krävs det mycket av dem. Du kan använda persiska limefrukter (de som finns i de flesta livsmedelsbutiker), det blir bara inte lika potent.

Vad är det bästa sättet att packa ner min graham cracker crust?

Du måste få ihop alla smulor ganska bra så att skorpan inte faller sönder när du skär i den. Häll ner smulorna i din pajform och bred ut dem så att de blir jämna. Använd botten av ett glas och packa ner allt. Om du använder en fyrkantig panna, använd bara fingrarna i hörnen – vi kommer inte att berätta för någon.

Gör skorpan

  • Värm ugnen till 350°F (177°C). Klä en 8 tum (20 cm) fyrkantig bakplåt med bakplåtspapper.
  • I en matberedare, kombinera ingredienserna till skorpan och pulsera tills blandningen liknar våt sand. Tryck ut blandningen till ett jämnt lager i förberedd panna. Grädda tills skorpan är gyllenbrun, 8 till 10 minuter. Kyl helt.

Gör fyllningen

  • I en försedd med visptillbehör, vispa äggulorna på medelhastighet tills de blir blekgula och tjocknar, 2 till 3 minuter.

  • Vispa långsamt i sötad kondenserad mjölk. Vispa i 2 minuter. Häll långsamt i limejuice. Vispa tills det är helt blandat.

  • Häll blandningen i den kylda grahamsbrödet. Grädda tills fyllningen stelnat, 12 till 15 minuter. Kyl helt på galler och ställ sedan i kylen i minst 2 timmar innan servering.

Servera key lime pie bars

Servering: 1 serveringKalorier: 212 kcalKolhydrater: 23 gProtein: 4 gFett: 12 gMättat fett: 8 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 55 mgNatrium: 77 mgKalium: 149 mgFiber: 1 gSocker: 18 gVitamin A: 256 IUC-vitamin: 4 mgKalcium: 88 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Christy Denney. Foto © 2021 Christy Denney. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa Key lime pie bars tar dig till soliga, varma Florida! Fyllningen är lätt och luftig, nästan chiffongliknande och skorpan är sagolik med inslag av mandel och kokos.

Key Lime Bars – Sasha P

Även om det finns en hel kopp kokos i skorpan, är det inte uppenbart eller överväldigande; min man, som inte gillar kokosnöt, var inte medveten om att det var en ingrediens (och det sa jag inte till honom!) Förhållandet mellan skorpa och fyllning är högt – jag råkar älska ett tjockt lager av graham cracker crust så Jag fann det perfekt. Om du föredrar en tunnare bas kan du välja att använda mindre av skorpblandningen. Efterrätten sätter sig på ett par timmar och skär vackert.

Om vi ​​alla kunde komma undan med att äta godis hela tiden, skulle dessa Key lime pie bars stå överst på listan!

En fyrkantig key lime pie bar med vispad grädde och en limeskiva ovanpå på en lila tallrik.

Paj är livet i mitt hus, paj i klyftor, paj i form, paj i barer. De är alla magiska läckerheter man vill äta. Dessa fingerslickande bra rutor är precis så bra! Den vaniljsåsliknande, släta, perfekt söta och syrliga fyllningen är den bästa vännen till en graham-kaka/kexbotten. Toppa med en klick eller en snurra vispgrädde, det är det perfekta tillbehöret till denna sammetslena fyrkant av solsken.

Ursprungligen publicerad 6 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply