King Ranch-kyckling. Det är en klassisk amerikansk gryta som många minns som det bästa från sin barndom. Det är kyckling och rostad paprika i lager med tortillas och ostliknande godsaker. En smak och du kanske vill skriva om dina tidiga år.

Detta Tex-Mex-tillskott härstammar från en era då grytor var kung, och härskar överlägset som basrätten för kyrkliga middagar och kvartersfester. Även om det inte är en uppfinning av den berömda King Ranch – det är mer sannolikt uppfinningen av en dam Junior League – de kryddiga smakerna av chilipulver, rostad paprika och spiskummin misslyckas aldrig att behaga.– Jessica Dupuy

KAN JAG GÖRA KING RANCH CHICKEN i förväg?

En av de fantastiska sakerna med kassler är att du bara kan skjuta in dem i ugnen och glömma dem för en stund. Tricket är dock att det ganska ofta måste göras en del förberedelser innan du kommer till den punkten att enkelt skjuta in hela shebang i ugnen, och detta King Ranch-kycklingrecept är inget undantag. Du kan dock sätta ihop grytan i förväg, eller till och med i etapper, genom att göra en del av förberedelserna – strimla kycklingen, hacka grönsakerna, till och med rosta tortillorna – tidigare på dagen eller veckan så att när det är dags att baka grytan allt är klart.

 • Värm ugnen till 375°F (190°C). Slipa lätt en 13 x 9-tums (33 x 23 cm) ugnsform med smör eller olja.
 • Smält smöret eller värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt löken och paprikan, poblanopeppar och jalapeñopeppar och koka, rör om ofta, tills de är mjuka och lättbruna, 8 till 10 minuter.

 • Tillsätt vitlök, chilipulver, spiskummin, salt och peppar och koka under omrörning i 1 minut.

 • Strö mjölet över grönsaksblandningen och koka under konstant omrörning i 1 minut. Rör fortfarande om hela tiden, rör långsamt eller vispa i fonden och koka upp. Koka tills blandningen tjocknar, vilket kan ta allt från 1 till 2 minuter. Ta bort från värmen.
 • Tillsätt tomaterna och gräddfilen i stekpannan och rör om. Tillsätt kycklingen och koriandern och rör om igen tills det är blandat.

 • Blanda ostarna i en liten skål.

 • Placera en stor gjutjärnspanna eller wok över medelhög värme. Pensla varje tortilla lätt på båda sidor med olja. Koka tortillorna, arbeta med bara ett par åt gången, på den heta stekpannan eller woken tills de är lätt bruna och knapriga, vänd en gång, cirka 1 minut per sida.
 • Täck botten av den förberedda ugnsformen med 6 tortillas, överlappa tortillorna något. Toppa med 1/2 av kycklingblandningen och 1/3 av ostblandningen. Upprepa lagren en gång, tillsätt ytterligare 6 tortillas och den återstående kycklingblandningen och 1/2 av de återstående ostarna. Toppa med resterande tortillas och ost.

 • Belägg lätt ett ark aluminiumfolie med smör eller olja och täck ugnsformen med smör- eller oljesidan nedåt. Grädda grytan i 20 minuter.

 • Avtäck grytan och fortsätt att grädda tills den är bubblig och lätt brynt på toppen, 10 till 15 minuter till.

 • Låt grytan stå i 10 minuter för att svalna något och strö sedan över koriander, servera och förbered dig för att få komplimanger.

Servering: 1 delKalorier: 738 kcalKolhydrater: 12 gProtein: 39 gFett: 60 gMättat fett: 24 gFleromättat fett: 11 gEnkelomättat fett: 21 gTransfett: 1 gKolesterol: 162 mgNatrium: 873 mgKalium: 547 mgFiber: 2 gSocker: 4 gVitamin A: 2438 IUC-vitamin: 46 mgKalcium: 504 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2016 Jessica Dupuy. Foto © 2016 Time Inc.. Med ensamrätt.


Recepttestares recensioner

När min man och jag först flyttade ihop var vi båda transplanterade till den stora delstaten Texas. Närmare bestämt Georgetown, hemmet för Monument Diner. Om du inte är bekant med denna nästan heliga institution, är maten oöverträffad och deras signaturrätt (som visades på Diners, Drive-Ins och Dives, tillsammans med den hetaste Georgetown-infödingen, Matthew McConaughey) är King Ranch-kycklingen gryta. Så vi kan våra saker.

Chockerande nog har jag aldrig provat att göra King Ranch-kyckling på egen hand – kanske för att jag hade tanken att det var för komplicerat eller att jag skulle förstöra det totalt. Men vi lämnade Texas 2012 och jag antar att nostalgin tog överhanden, så jag gav det en snurra. ÅH MY. Även om jag medger att det är lite tidskrävande, är det mer än värt det. Jag skulle äta det här varje dag om jag kunde – varm ur ugnen till middag, kall för en snabb frukost eller lunch, eller klockan 03:00 som en sen efterrätt. Men då kanske jag väger 600 pounds, så det kanske är fördelaktigt att det är lite kinkigt att sätta ihop.

Det finns inget jag skulle ändra på med det här receptet. Det här påminner mig så mycket om monumentets King Ranch-kyckling att det är läskigt, och min man har sagt flera gånger (eftersom jag inte trodde honom) att han tycker att den faktiskt är bättre. Det här är en vinnare. Vi två polerade bort hela grytan (över flera måltider) på 3 dagar.

Denna mer eller mindre-från grunden version av den klassiska King Ranch-kycklinggrytan är mycket mer arbetskrävande än originalet men ger en krämig, ostliknande tröstmat ändå – och utan konserverad kondenserad soppa.

Att lägga en hel kopp koriander i verkade överdrivet men det smälte in och kokade igenom och märktes inte för mig som ett distinkt element, även om vi gillar koriander i det här hushållet.

Det är väldigt viktigt att ha alla ingredienser förberedda innan du börjar så att du kan sätta ihop detta med någon form av effektivitet. Jag slackade och var tvungen att riva osten i sista minuten innan jag kunde sätta ihop grytan och det gjorde hela processen mycket mindre effektiv. Jag tror att jag kanske föredrar att tortillorna rivs upp så att de täcker pannan mer än de gör hela, men det är en liten käbbla. För att pumpa upp Tex-Mex-elementet i detta ännu mer använde jag pepperjackost. Jag använde också grillade kycklingbröst som hade täckts med bbq-sås och lår med rökt paprika.

Denna King Ranch-kyckling är en kryddig, ostliknande måltid som är helt utsökt. Lite förberedelser i förväg hjälper till att få det att gå ihop på ett ögonblick.

Jag bakade 2 pund kycklinglår (9 medium) kvällen innan. Jag kylde och hackade och förseglade dem i en lufttät plastskål och kylde dem till nästa dag. Min hackade kyckling sparade mycket tid nästa dag. Jag hackade även min lök och paprika och riv min ost kvällen innan också. När jag väl kom hem efter jobbet tog jag fram allt ur kylen och skafferiet och satte igång med middagen.

Blandningen av ostar var en stor njutning … ost är alltid en bra sak … eller hur? Lagerläggning var en bris. Jag stoppade in den i ugnen under den rekommenderade tiden och den blev bubblig varm och såg helt underbar ut. Tortillorna mjuknade och var inte sega och sega som jag trodde att de skulle vara. Ett bra tillägg. Min man tyckte att den behövde en till jalapeñopeppar, så för de som älskar kryddig skulle jag prova 2. Nästa gång jag gör den här ska jag testa smulad crunchy corn tostadas för att spara tid istället för att använda färska tortillas.

Jag har besökt King Ranch flera gånger när jag var ung. Även om receptet inte kom från ranchen, tror jag att de skulle vara stolta över att vara länkade till denna hemgjorda version. Detta King Ranch-kycklingrecept är långt över det som använder konserverade “cream of” soppor. Lukten förde alla från sina rum för att se vad som lagades. Smaken är trevlig och jag förväntade mig en liten kick från paprikan men den var inte varm.

Jag älskar tanken på hur det här receptet är sammansatt. Att lägga till kryddorna och låta dem värmas för att frigöra sina naturliga oljor var perfekt. Jag rekommenderar att du spröder majstortillorna först innan du börjar med det här receptet. Det skulle vara lättare att ha dem redo när det är dags att montera dem. Alla var överens om att detta kommer att ersätta det tråkiga gamla originalkycklingreceptet från King Ranch.

Denna King Ranch-kycklinggryta påminde mig om en Tex-Mex-lasagne. Det var en riktig publikbehagare också. Massor av smak från kryddorna och inte överväldigande heta, även om du säkert kan stöta upp chilipulvret och jalapeños om du vill ha det hetare. Det fanns en hel del förberedande arbete att göra, särskilt att fräsa majstortillorna, men arbetet var väl värt det!

Grytan var rejäl men inte för tung för en varm sommarnatt på uteplatsen. Jag hade min i kylen i 5 dagar och den höll sig ganska bra. Att knapra tortillorna tog ungefär en minut per sida. Eftersom det var så många att förbereda tar det ett tag eftersom du bara kan göra 1 eller 2 åt gången. Nästa gång skulle jag bara spritsa dem med olja, lägga dem på ett enda lager i flera bakplåtar och grädda dem i ugnen, bläddra halvvägs igenom. Eller så kanske jag försöker köpa tostadas, de cirkulära krispiga majstortillorna.

Ursprungligen publicerad 29 januari 2017

Source link

Rate this post

Leave a Reply