Detta gröna bönor-recept är en klassisk semesterrätt som behöver bara några minuters förberedelse och kan göras med färska, frysta eller konserverade gröna bönor.
Möra gröna bönor och krispigt stekt lök slängs i en genväg krämig svampsås. Toppa denna gryta med mer krispig lök och grädda tills den är gyllene och bubblig.
Detta är den perfekta sidorätten att servera tillsammans med din stekta kalkon för den perfekta måltiden!

En klassisk semestergryta
Jag älskar gröna böngryta, den påminner mig om helgdagar från min barndom. Det här är en version av Campbells gryta med gröna bönor som utvecklats av Dorcas Reilley i testköket (även om jag älskar min från början också)!
- Denna maträtt behöver bara 5 minuters förberedelse dags att göra detta till den enklaste sidorätten någonsin.
- Kan vara gjort framåt tid, läggs i en ugnsform och gräddas precis innan servering.
- Toppa med krispiga lökar eller till och med en Panko blandad med smör och ett stänk parmesanost.
- Den är perfekt som en Tillbehör för Thanksgivingtill påsk- eller julmiddag men det är också bra vid sidan av söndagsmiddagen också.

Ingredienser i Gröna bönor
Gröna bönor – För detta recept kan du använda färsk, fryst eller konserverad.
Konserverade gröna bönor är mjukare men är lätta att använda eftersom de inte kräver några förberedelser. Töm helt enkelt och njut.
Frysta gröna bönor kräver ingen skärning och har en öm, krispig konsistens. Du kan skippa att koka frysta gröna bönor men jag föredrar konsistensen om de har kokats i kokande vatten i cirka 5 minuter (och du behöver lite mer salt).
Precis som frysta har färska gröna bönor en öm, skarp konsistens och en fräschare smak. Sjud i 8 minuter.
Sås – Att använda en burk kondenserad svampsoppa är det som gör detta recept så enkelt (och är basen i den krämiga svampsåsen). Vilken “grädde av” soppa som helst fungerar bra i det här receptet eller så kan du använda den hemlagad kondenserad svampsoppa eller kycklingsoppa!
Krispig stekt lök – Krispig stekt lök (eller fransk stekt lök) är avgörande för detta recept (så mycket att det ibland kallas French’s Green Bean Casserole)!
Om du aldrig har haft dem är dessa lök läckra och bra på alla typer av grytor, hamburgare och mer! De läggs både i och på denna gryta!

Variationer
- Jag älskar att lägga till cheddarost till det här receptet (valfritt såklart!), den smälter in i såsen och gör den extra smaskig.
- Gör din egen hemgjorda svampgräddsås istället för konserverad och/eller byt ut löken mot stekt schalottenlök.
- Tillsätt hackade vitlöksklyftor kokta i smör, lite rostad vitlök eller en skvätt vitlökspulver.
- Sjud de gröna bönorna i kycklingbuljong. Spara den avrunna kycklingbuljongen för att göra din fyllning!
Hur man gör Gröna bönor gryta
Det finns en anledning till att den här rätten har funnits i flera år, den är enkel. Det är gott. Perfekt på alla sätt.
- Koka bönor: Sjud färska eller frysta gröna bönor. (töm dem om de är på burk)
- Blanda sås: Kombinera svampsoppa, mjölk, sojasås och peppar (enligt recept nedan).
- Kasta tillsammans: Tillsätt såsen, haricots verts, lite knaprig lök och ost i en skål.
- Toppa & baka Toppa gröna bönblandningen med mer krispig lök och grädda tills den är gyllene och bubblig!
Voila!

Hur man förbereder i förväg
Du kan göra gröna böngryta i förväg.
- Förbered enligt anvisningarna förutom att förvara den knapriga löktoppen i en separat behållare. Jag brukar lägga dem i en förseglad smörgåspåse direkt i fatet och strö över innan jag gräddar.
- Kyl i upp till 48 timmar.
- Ta ut formen ur kylen minst 30 minuter före gräddning. Om den är riktigt kyld kan du behöva lägga till upp till 10 minuters extra tillagningstid.

Gröna bönor måste koka i cirka 40 minuter vid 350 ° F. Om din gröna böngryta har stått i kylen kommer du förmodligen behöva lägga till lite extra tid!
Ja, det kan göras upp till 48 timmar i förväg. Lägg till ca 10 minuter till gräddningstiden.
Ja, den här grytan kan frysas. Förbered enligt anvisningarna och frys in före gräddning. Tina i kylen över natten och grädda enligt anvisningarna och lägg till 10 minuter till gräddningstiden.
Fler tillbehör till Thanksgiving
En kalkonmiddag skulle inte vara komplett utan en spridning av våra favoritrecept till tillbehör!
Tyckte du om denna klassiska Grönböngryta? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Klassisk Gröna bönor gryta
Möra gröna bönor slängs i en läcker krämig sås, ost, krispig lök och bakas med ännu mer krispig lök tills den är varm och bubblig.
-
Värm ugnen till 350°F.
-
Om du använder färska eller frysta gröna bönor, koka bara tills de är mjuka knapriga.
-
Kombinera soppa, gröna bönor, mjölk, sojasås, peppar, salt, 1 kopp knaprig lök och ost (om du använder) i en gryta.
-
Grädda utan lock i 30-35 minuter eller bubbel.
-
Ta bort från ugnen och rör om. Toppa med resterande lök och sätt tillbaka i ugnen i ytterligare 10 minuter eller tills den är gyllene.
- töm 2 (14 ½ uns vardera) burkar med gröna bönor
- 1 ½ pund färska gröna bönor, putsade och puttrade i cirka 7-8 minuter
Valfria tillägg:
- 1 ½ dl riven cheddarost (favorit!)
- stekt svamp, lök, vitlök och/eller schalottenlök
Göra framåt: Denna gryta kan göras upp till 48 timmar i förväg. Ta ut grytan från ugnen i minst 30 minuter innan gräddning. Du kan behöva lägga till 10 minuters extra tillagningstid.
Kalorier: 167 | Kolhydrater: 12g | Protein: 5g | Fett: 10g | Mättat fett: 5g | Kolesterol: 17mg | Natrium: 422mg | Kalium: 386mg | Fiber: 1g | Socker: 3g | Vitamin A: 550IU | C-vitamin: 6.7mg | Kalcium: 171mg | Järn: 0,7mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



