En fantastisk isbergssallad är en klassiker av goda skäl! Knasig isbergssallad, en krämig hemgjord dressing, knaperstekt bacon, färsk tomat och persilja.

Servera den med en sida av hemgjord ädelostdressing eller ranch. Det är fräscht, krispigt och ack så enkelt att göra hemma!

klyfta sallad på en tallrik med tomater

En lätt steakhouse-favorit

För några år sedan var min man chef på ett stekhus, och jag älskade att ta vara på att få äta där. En av de saker jag alltid velat ha var isbergsklyftsallad.

Det fantastiska med detta recept på klyftsallad är hur lätt det är att göra hemma! Servera den som tillbehör till en biffmiddag eller till och med bredvid grillad kyckling!

Hur man tvättar sallad till kilsallad

När du gör en klyftsallad vill du se till att salladen är ren samtidigt som den håller sin form. Se till att rinna av vattnet mycket väl så att din sallad inte är vattnig. Välj ett fast tungt huvud av isbergssallad.

  1. Ta bort eventuella vissna ytterblad. Behåll kärnan intakt och skiva salladen i fjärdedelar med en stor kniv (eller 6-delar beroende på storleken på salladshuvudet). Kärnan ska hålla ihop kilen.
  2. Kör kallt vatten och håll sedan den avskurna delen av isbergsklyftorna under det kalla rinnande vattnet och låt vattnet rinna mellan löven. Om det är ett riktigt tätt salladshuvud, separera lite så att vattnet kommer igenom.
  3. Skaka några gånger och låt rinna av lite i en sil.

Hur man gör en extra krispig sallad

Tvätta salladen enligt anvisningarna ovan och förvara den i en behållare eller påse med en pappershandduk i kylen några timmar eller över natten. Salladen blir extra knaprig och redo att ätas när som helst!

Blåmögelostdressing på en sked, sked över toppen av en isbergsklyfta på en vit tallrik, med en liten skål med dressing på sidan

Klyftad salladsdressing

Hemlagad dressing är så lätt att göra, bara vispa ingredienserna i en liten skål och ringla över.

Blåmögelostdressing – En krämig ädelostdressing är traditionell och lätt att göra. Vi föredrar smaken av hemgjord dressing. Ge det minst 30 minuter för att låta smakerna blandas om du kan. (Gör extra ädelostdressing att servera med kycklingvingar för)!

Hemlagad Ranchdressing – Om du inte är ett fan av ädelost är denna Buttermilk Ranch Dressing en favorit (jag skulle ärligt talat kunna dricka den, den är så god)!

Fler dressingar att prova

en guldgaffel och kniv som skär i en isbergsklyfta toppad med bacon, tomat och ädelostdressing ovanpå en vit tallrik

Toppings för wedge sallad

Var kreativ med påläggen för en ny sallad varje gång!

  • Grönsaker: Tomater, tärnad gurka, rädisa, grön eller röd lök, avokado
  • Djärva smaker: Baconsmulor, ädelostsmulor, fetaost
  • Övrig: Färska örter som gräslök eller dill, svartpeppar, kokta ägg

Fler sallader vi älskar

klyfta sallad på en tallrik med tomater

4,96 från 24 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Klassisk wedge sallad

En utsökt klassisk kilsallad täckt av en välsmakande ädelostdressing, knaprig bacon och färska tomater.

Förberedelsedags 10 minuter

Total tid 10 minuter

  • Ta bort eventuella vissna ytterblad från salladshuvudet. Behåll kärnan intakt och skiva salladen i fjärdedelar med en stor kniv. Kärnan ska hålla ihop kilen.

  • Kör kallt vatten genom klyftorna, om det är ett riktigt tätt salladshuvud, separera lite efter behov så vattnet kommer igenom. Skaka några gånger för att torka och låt rinna av i en sil medan du förbereder övriga ingredienser.

  • Blanda ingredienserna till dressingen i en skål; mixa med en stavmixer. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter behov. Kyl tills den ska serveras.

  • Bygg salladen genom att lägga 1 salladsklyfta på var och en av 8 tallrikar. Ringla lika mycket dressing över varje klyfta sallad.

  • Strö tomater, bacon och ädelost över varje sallad och garnera med färsk persilja.

Blue Cheese Dressing kan ersättas med hemgjord ranch.
Om tiden tillåter, tvätta klyftorna några timmar i förväg (eller upp till 24 timmar i förväg) och ställ i kylen så att de blir extra krispiga.
Valfria toppningsidéer:

  • Grönsaker: Tomater, tärnad gurka, rädisa, grön eller röd lök, avokado
  • Djärva smaker: Baconsmulor, ädelostsmulor, fetaost
  • Övrig: Färska örter som gräslök eller dill, svartpeppar, kokta ägg

4,96 från 24 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 215 | Kolhydrater: 6g | Protein: 4g | Fett: 19g | Mättat fett: 5g | Kolesterol: 22mg | Natrium: 314mg | Kalium: 241mg | Fiber: 1g | Socker: 5g | Vitamin A: 920IU | C-vitamin: 8.6mg | Kalcium: 104mg | Järn: 0,6mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sallad
Kök amerikansk
Kilsallad på en tallrik med skrift
närbild av wedge sallad med skrift
Kilsallad på en tallrik med en titel
närbild på att skära en wedge sallad med en titel och en pläterad wedge sallad
Klassisk wedge sallad med en titel





Source link

Rate this post

Leave a Reply