Makaronsallad är en av de rätter som bara säger sommartid. Ofta i kombination med BBQ-kött, varmkorv och hamburgare, är det den perfekta krämiga, uppfriskande sidorätten för att tillfredsställa en publik.

Vi älskar att servera denna enkla makaronsallad till Grillad stek eller Juicy hamburgare och Grillad majskolvar för den perfekta sommarmenyn.

Makaronsallad blandad med krämig dressing

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Enkel makaronsallad

Makaronsallad är en amerikansk pastasallad med mjuk pasta, hårdkokta ägg, knapriga grönsaker och en krämig dressing. Du kommer att upptäcka att den serveras under hela året för att kyla ner varma proteiner som fräser på grillen eller för att passa ihop med en smörgås på en picknick. Ett perfekt, minimalt förberedande recept för de varma sommarmånaderna!

Ingredienser till makaronsallad

  • Armbågsmakaroner – Armbågsmakaroner är det mest klassiska valet för makaronsallad. Även om du kan komma undan med att byta i rotini eller penne, kan ingenting jämföras med den krämiga dressingen som fastnar i små krokar av makaronerna!
  • Röda paprikor – Vi gillar att använda röd paprika för sin subtila sötma. Om du inte kan få tag på dem, duger vilken annan färg som helst.
  • Rödlök – Rödlök fungerar bäst för sin färg och starka smak.
  • Selleri – Färsk selleri ger precis rätt mängd krispigt och konsistens.
  • Hårdkokta ägg – Du kan fånga färdigkokta hårdkokta ägg eller vispa ihop dina egna med hjälp av min guide på perfekt kokta ägg.

Proffstips: I det här receptet föredrar vi att använda paprika, rödlök och selleri som grönsaker, men byt gärna ut dem mot andra krispiga grönsaker du gillar bäst (morötter och ärtor är båda bra val).

Ingredienser till makaronsallad med armbågsmakaroner och grönsaker

Den bästa dressingen för Makaroner sallad

  • Majonnäs – Krämig, helfet majonnäs är det bästa alternativet. Alternativt kan du använda hälften majonnäs och hälften grekisk yoghurt om du gillar det lite på den tangier sidan.
  • Äppelcidervinäger – Äppelcidervinäger tillför precis lagom mängd syrra för att skära igenom fettet i majonnäsen.
  • Sweet Pickle Relish – Använd samma söta relish som du skulle göra för korv i det här receptet. Du kan också hacka upp dillgurka o
  • Senap – Vanlig gul senap eller dijonsenap fungerar bäst! Du behöver inte springa till butiken för att få tag på något för fint.
  • Salt peppar – Avsluta pastasalladen med så mycket eller så lite salt och peppar som passar dig!
  • Färska örter (valfritt) – Om du vill, tillsätt lite färsk persilja, dill eller salladslök hackad för en extra färg och smak.

Proffstips: Om du gillar en kick av krydda, tillsätt lite cayennepeppar till dressingen. Om du gillar det extra salt, lägg i några tärnade skinktärningar.

Ingredienser till krämig dressing med majonnäs och relish

Hur man gör makaronsallad

  1. Förbered pastan – Koka armbågsmakaroner enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av den genom ett durkslag och skölj pastan under kallt vatten och ställ åt sidan.
  2. Gör dressingen – Blanda alla ingredienserna till dressingen i en separat skål och vispa tills den är slät och krämig.
  3. Kasta salladen – Lägg makaronerna, grönsakerna och äggen i en stor skål. Häll i dressingen, rör om och smaka av med salt och peppar. Ställ in salladen i kylen ett par timmar eller servera direkt. Njut av!
Steg för steg hur man gör makaronpastasalladsdressing och pastasallad

Att tjäna

Make-Ahead

Om du vill komma i förväg med förberedelserna kan du göra salladen ett par timmar eller upp till en dag i förväg. förvara den täckt och förvara i kylen. Det bästa är att den kommer att fortsätta att utveckla sina smaker när den marineras. Se bara till att röra om ordentligt innan servering för att omfördela dressingen.

Ingredienser förberedda inför sallad med pasta, paprika, selleri, ägg och lök i en skål

Vanliga frågor

Varför är din sallad intetsägande?

Din makaronsallad är sannolikt intetsägande om du inte tillsatte tillräckligt med salt till mixen eller balanserade smakerna i dressingen korrekt. Om du finner dig själv med smaklös makaronsallad, lägg till fler av dina favoritingredienser och kryddor och fortsätt att justera det tills du är nöjd.

Hur fixar man översaltad pastasallad?

Det huvudsakliga sättet att fixa översaltad pastasallad är att skära natriumet med lite vinäger. Om det inte fungerar, tillsätt lite mer senap eller relish.

Hur fuktar man torr makaronsallad?

Om din makaronsallad blir lite torr i förvaringen kan du återfukta den genom att tillsätta lite mer dressing. Detta är ett vanligt problem, eftersom pasta suger upp fukt när den förvaras i kylen.

Kan denna sallad frysas?

Eftersom pastan inte fryser bra och blir mosig när den tinas, är det ingen bra idé att frysa makaronsallad.

Recept på krämig makaronsallad i skål

Det här är en makaronsallad som tilltalar publiken och det är så enkelt. Jag hoppas att det blir en ny favorit för dig. Om du lägger något unikt i ditt recept på pastasallad, skulle jag gärna höra om det i kommentarerna.

Fler läckra salladsrecept

Klassisk makaronsalladsrecept

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 30 minuter

Makaroner sallad recept i skål

Makaronsallad är perfekt för en sommarmeny. I kombination med BBQ-kött, varmkorv och hamburgare är det den perfekta krämiga, uppfriskande tillbehören.

Författare: Natalya Drozhzhin

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$10-$14

Nyckelord:

Makaroner sallad

Kök:

amerikansk

Kurs:

Sallad, Tillbehör

Kalorier: 348

Serveringar: 6 serveringar

Salladsingredienser

  • 2
    koppar
    armbågsmakaroner, okokt
  • 1
    kopp
    röda paprikor, tärnad
  • 1/2
    kopp
    Rödlök, tärnad
  • 1/2
    kopp
    selleri, tärnad
  • 2
    stor
    hårdkokta ägg
  • 1
    Msk
    hackad persilja, valfritt för garnering

Dressing ingredienser

  • 1/2
    kopp
    majonnäs
  • 3
    msk
    äppelcidervinäger
  • 3
    msk
    söt njutning
  • 3
    tsk
    gul senap
  • 1
    tsk
    malen svartpeppar
  • 1
    tsk
    salt-, anpassa efter smak
  1. Koka armbågsmakaronerna enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten. Häll av och skölj pastan under kallt vatten och ställ åt sidan.

  2. I en separat skål, kombinera alla ingredienserna till dressingen tillsammans och vispa tills den är slät och krämig.

  3. Lägg makaronerna i en stor skål. Tillsätt tärnad paprika, rödlök, selleri och ägg.

  4. Häll i dressingen och blanda ihop. Garnera med persilja om så önskas och servera direkt eller täck över och ställ i kylen tills den ska serveras.

Näringsinnehåll

Klassisk makaronsalladsrecept

Belopp per portion

Kalorier 348
Kalorier från fett 144

% Dagligt värde*

Fett 16g25 %

Mättat fett 3g19 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 9g

Enkelomättat fett 4g

Kolesterol 62mg21 %

Natrium 627mg27 %

Kalium 237mg7 %

Kolhydrater 41g14 %

Fiber 3g13 %

Socker 5 g6 %

Protein 9g18 %

Vitamin A 1002 IE20 %

C-vitamin 33mg40 %

Kalcium 32mg3 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply