Makaronsallad är en av de rätter som bara säger sommartid. Ofta i kombination med BBQ-kött, varmkorv och hamburgare, är det den perfekta krämiga, uppfriskande sidorätten för att tillfredsställa en publik.
Vi älskar att servera denna enkla makaronsallad till Grillad stek eller Juicy hamburgare och Grillad majskolvar för den perfekta sommarmenyn.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Enkel makaronsallad
Makaronsallad är en amerikansk pastasallad med mjuk pasta, hårdkokta ägg, knapriga grönsaker och en krämig dressing. Du kommer att upptäcka att den serveras under hela året för att kyla ner varma proteiner som fräser på grillen eller för att passa ihop med en smörgås på en picknick. Ett perfekt, minimalt förberedande recept för de varma sommarmånaderna!
Ingredienser till makaronsallad
- Armbågsmakaroner – Armbågsmakaroner är det mest klassiska valet för makaronsallad. Även om du kan komma undan med att byta i rotini eller penne, kan ingenting jämföras med den krämiga dressingen som fastnar i små krokar av makaronerna!
- Röda paprikor – Vi gillar att använda röd paprika för sin subtila sötma. Om du inte kan få tag på dem, duger vilken annan färg som helst.
- Rödlök – Rödlök fungerar bäst för sin färg och starka smak.
- Selleri – Färsk selleri ger precis rätt mängd krispigt och konsistens.
- Hårdkokta ägg – Du kan fånga färdigkokta hårdkokta ägg eller vispa ihop dina egna med hjälp av min guide på perfekt kokta ägg.
Proffstips: I det här receptet föredrar vi att använda paprika, rödlök och selleri som grönsaker, men byt gärna ut dem mot andra krispiga grönsaker du gillar bäst (morötter och ärtor är båda bra val).

Den bästa dressingen för Makaroner sallad
- Majonnäs – Krämig, helfet majonnäs är det bästa alternativet. Alternativt kan du använda hälften majonnäs och hälften grekisk yoghurt om du gillar det lite på den tangier sidan.
- Äppelcidervinäger – Äppelcidervinäger tillför precis lagom mängd syrra för att skära igenom fettet i majonnäsen.
- Sweet Pickle Relish – Använd samma söta relish som du skulle göra för korv i det här receptet. Du kan också hacka upp dillgurka o
- Senap – Vanlig gul senap eller dijonsenap fungerar bäst! Du behöver inte springa till butiken för att få tag på något för fint.
- Salt peppar – Avsluta pastasalladen med så mycket eller så lite salt och peppar som passar dig!
- Färska örter (valfritt) – Om du vill, tillsätt lite färsk persilja, dill eller salladslök hackad för en extra färg och smak.
Proffstips: Om du gillar en kick av krydda, tillsätt lite cayennepeppar till dressingen. Om du gillar det extra salt, lägg i några tärnade skinktärningar.

Hur man gör makaronsallad
- Förbered pastan – Koka armbågsmakaroner enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av den genom ett durkslag och skölj pastan under kallt vatten och ställ åt sidan.
- Gör dressingen – Blanda alla ingredienserna till dressingen i en separat skål och vispa tills den är slät och krämig.
- Kasta salladen – Lägg makaronerna, grönsakerna och äggen i en stor skål. Häll i dressingen, rör om och smaka av med salt och peppar. Ställ in salladen i kylen ett par timmar eller servera direkt. Njut av!

Att tjäna
Make-Ahead
Om du vill komma i förväg med förberedelserna kan du göra salladen ett par timmar eller upp till en dag i förväg. förvara den täckt och förvara i kylen. Det bästa är att den kommer att fortsätta att utveckla sina smaker när den marineras. Se bara till att röra om ordentligt innan servering för att omfördela dressingen.

Vanliga frågor
Din makaronsallad är sannolikt intetsägande om du inte tillsatte tillräckligt med salt till mixen eller balanserade smakerna i dressingen korrekt. Om du finner dig själv med smaklös makaronsallad, lägg till fler av dina favoritingredienser och kryddor och fortsätt att justera det tills du är nöjd.
Det huvudsakliga sättet att fixa översaltad pastasallad är att skära natriumet med lite vinäger. Om det inte fungerar, tillsätt lite mer senap eller relish.
Om din makaronsallad blir lite torr i förvaringen kan du återfukta den genom att tillsätta lite mer dressing. Detta är ett vanligt problem, eftersom pasta suger upp fukt när den förvaras i kylen.
Eftersom pastan inte fryser bra och blir mosig när den tinas, är det ingen bra idé att frysa makaronsallad.

Det här är en makaronsallad som tilltalar publiken och det är så enkelt. Jag hoppas att det blir en ny favorit för dig. Om du lägger något unikt i ditt recept på pastasallad, skulle jag gärna höra om det i kommentarerna.
Fler läckra salladsrecept
Klassisk makaronsalladsrecept
Förberedelsedags: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Total tid: 30 minuter

Makaronsallad är perfekt för en sommarmeny. I kombination med BBQ-kött, varmkorv och hamburgare är det den perfekta krämiga, uppfriskande tillbehören.
Skicklighetsnivå:
Lätt
Kostnad att göra:
$10-$14
Nyckelord:
Makaroner sallad
Kök:
amerikansk
Kurs:
Sallad, Tillbehör
Kalorier: 348
Serveringar: 6 serveringar
Salladsingredienser
-
2
koppar
armbågsmakaroner, okokt -
1
kopp
röda paprikor, tärnad -
1/2
kopp
Rödlök, tärnad -
1/2
kopp
selleri, tärnad -
2
stor
hårdkokta ägg -
1
Msk
hackad persilja, valfritt för garnering
Dressing ingredienser
-
1/2
kopp
majonnäs -
3
msk
äppelcidervinäger -
3
msk
söt njutning -
3
tsk
gul senap -
1
tsk
malen svartpeppar -
1
tsk
salt-, anpassa efter smak
-
Koka armbågsmakaronerna enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten. Häll av och skölj pastan under kallt vatten och ställ åt sidan.
-
I en separat skål, kombinera alla ingredienserna till dressingen tillsammans och vispa tills den är slät och krämig.
-
Lägg makaronerna i en stor skål. Tillsätt tärnad paprika, rödlök, selleri och ägg.
-
Häll i dressingen och blanda ihop. Garnera med persilja om så önskas och servera direkt eller täck över och ställ i kylen tills den ska serveras.
Näringsinnehåll
Klassisk makaronsalladsrecept
Belopp per portion
Kalorier 348
Kalorier från fett 144
% Dagligt värde*
Fett 16g25 %
Mättat fett 3g19 %
Transfett 1g
Fleromättat fett 9g
Enkelomättat fett 4g
Kolesterol 62mg21 %
Natrium 627mg27 %
Kalium 237mg7 %
Kolhydrater 41g14 %
Fiber 3g13 %
Socker 5 g6 %
Protein 9g18 %
Vitamin A 1002 IE20 %
C-vitamin 33mg40 %
Kalcium 32mg3 %
Järn 1 mg6 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.