Om du tycker att en klassisk ost- och charkbräda är skrämmande har vi några tips till dig. Årstiden är över oss för fest, fest och, åh ja, fromage. Även om du kanske tror att du bara kan stapla upp ett gäng munchies på en skifferbräda, kanske du fortfarande behöver ett tips eller två. Läs vidare, snackisar.

Anpassad från Kylie Mazon-Chambers | Dela + Njut av | Page Street Publishing, 2020

De mest framgångsrika brädorna kombinerar ett antal olika element garnerade med lokala och säsongsbetonade beslag. Börja med att välja en mängd olika ostar. Välj ett udda antal av både ost och charkuterier – antingen tre, fem eller sju – för den mest visuellt tilltalande brädan. Välj en mängd olika ostar med olika texturer och typer av mjölk (t.ex. ko, get eller får). Inkludera en välbekant ost på tavlan, som cheddar eller parmesan, för att ge folk en bekväm plats att börja.— Kylie Mazon-Chambers

Klassisk ost- och charkbräda

Hur mycket ost köper jag för en större grupp?

När du serverar ett stort antal människor, ta med reservklyftor av ost för att fylla på de typer som äts snabbt. Detta ger människor ett urval och massor av kvantitet utan att överväldiga dem. Planera att tilldela minst 2 uns (55 g) av varje typ av ost och charkuterier per person när du serverar den här brädan som förrätt.

Vad mer kan jag lägga till den bakade Brien?

För att blanda ihop det, prova att byta ut tranbärschutneyn med 1/2 kopp (160 g) av din favoritfruktsylt, som en klassisk jordgubbe, en blandning av äpplen och kanel, eller denna otroliga baconsylt.

Välj ett urval av följande

1 timme före servering

  • Gör den bakade Brien.

  • Ost serveras bäst i rumstemperatur, så ta ut alla ostar ur kylskåpet 30 minuter till en timme före servering för att låta de naturliga smakerna lysa.

  • Medan Brie gräddas, värm en stor grillpanna eller grilla på medelhög värme. Lägg i brödskivorna och koka tills grillmärken syns, ca 1 minut. Vänd och koka i 1 minut till. Ta bort och halvera skivorna på biasen.

  • Börja ordna ostarna på brädan. Separera de olika typerna av ost i separata områden på brädet, arrangera någon liknande stil av ostar mitt emot varandra för att visa upp variationen. För att göra serveringen enklare, skär eventuella hårdostar i förväg.
  • Placera den bakade Brien på en liten tallrik för att hålla den innesluten och lägg den sedan på brädan.
  • Ordna prosciutto, sopressata och salami runt osten och fyll i de tomma utrymmena med honungskaka, kryddade nötter, vindruvor och cornichons, använd bilden som referens för placering, om du vill.

  • Lägg sylten och senapen i enskilda små serveringsskålar och lägg dem på brädan. Avsluta med vattenkex, minitoastkex och grillat bröd.

Servering: 1 serveringKalorier: 650 kcalKolhydrater: 37 gProtein: 33 gFett: 41 gMättat fett: 20 gFleromättat fett: 5 gEnkelomättat fett: 14 gTransfett: 1 gKolesterol: 92 mgNatrium: 2095 mgKalium: 387 mgFiber: 2 gSocker: 9 gVitamin A: 702 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 589 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2020 Kylie Mazon-Chambers. Foto © 2020 Kylie Mazon-Chambers. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Till min klassiska ost- och charkbräda använde jag följande:
Brie med butiksköpt chilfikonsylt
irländsk cheddar
Honung pistagenötter
Skivade honung knapriga äpplen
Grillat bröd
Parmesan chips
Citrus Oliver
Pålägg av pimentost

Jag har alltid nötter, kex, oliver, frukt, ost, sylt och pålägg till hands för sista minuten charkbrädor. Den här brädan var köttfri för att tillgodose min gästs kostrestriktioner. Jag försöker hålla mina förrätter “bara” när jag lagar en måltid. Det är också “serva dig själv” som gör att jag kan avsluta i köket medan folk njuter av en bit. Alternativen är oändliga!

Ursprungligen publicerad 28 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply