
America’s Test Kitchens klassiska potatissallad är precis det. Krämig majonnäspotatis, selleri, relish, hårdkokta ägg och rödlök med en skvätt läckra kryddor. Det är allt du vet och älskar för picknick och grillar på bakgården.
Anpassad från America’s Test Kitchen | Den kompletta salladskokboken | America’s Test Kitchen, 2021
Potatissallader är utan tvekan den ultimata framställningssallader. De behöver tid att chilla, och att göra förberedelserna i förväg gör att du inte behöver klättra i sista minuten innan en picknick.
Vi upptäckte att krydda potatisen medan den var varm maximerade smaken, så vi slängde varm russet potatis med vit vinäger. Ett revbensselleri tillsatte precis tillräckligt med crunch. När vi valde mellan salladslök, schalottenlök och lök, plockade vi rödlök eftersom vi gillade den bäst för dess ljusa färg och smak. För en inlagd smak bestämde vi oss för att använda relish, som inte krävde några förberedelser, och gav potatissalladen en subtil sötma.
NOTERA: Detta recept kräver sellerifrö (som lägger till en komplexitet av smak), inte sellerisalt; om bara sellerisalt är tillgängligt, använd samma mängd men utelämna saltet i steg 3. När du testar potatisen för färdighet, smaka bara på en bit; överkoka inte potatisen, annars blir den mjölig och går isär. Potatisen måste vara precis varm eller till och med helt kyld när du lägger till dressingen. Om potatissalladen verkar lite torr, tillsätt upp till 2 msk mer majonnäs.–Amerikas testkök
-
I en stor kastrull, kombinera potatis och 1 matsked salt och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka med 1 tum (25 mm). Koka upp på medelhög värme. Sänk värmen till medel och låt sjuda, rör om då och då, tills potatisen är mjuk och skalkniv kan glida in och ur potatis med lite motstånd, ca 8 minuter.
-
Dränera potatis och häll försiktigt i en stor skål. Tillsätt vinäger och använd en gummispatel att kasta försiktigt för att kombinera. Låt stå tills potatisen är precis varm, ca 20 minuter.
-
Medan potatisen sitter, i en liten skålkombinera majonnäs, selleri, relish, lök, persilja, senap, sellerifrön, peppar och salt.
-
Använd en gummispatel, vänd försiktigt majonnäsblandningen och ägg, om du använder, i potatis. Kyl tills den är kall, ca 1 timme. Tjäna.
*Hur smakar sellerifrön?
Sellerifrön är små och ljusbruna i färgen och verkar anspråkslösa men fyller faktiskt lite. Aromatiska och sammandragande, för många av dem kommer att ge en brännande känsla, men i rätt mängd tillför de massor av jordig, gräsig smak. Används inte ofta utanför inläggning eller saltläggning, vi uppmuntrar experiment eftersom de är fantastiska med både potatis och tomater. Sellerisalt är en kombination av malda frön och salt, så om du sub som istället minska saltet i resten av receptet.
Servering: 1 serveringKalorier: 287 kcalKolhydrater: 31 gProtein: 6 gFett: 16 gMättat fett: 3 gFleromättat fett: 9 gEnkelomättat fett: 4 gTransfett: 1 gKolesterol: 70 mgNatrium: 403 mgKalium: 678 mgFiber: 2 gSocker: 4 gVitamin A: 308 IUC-vitamin: 11 mgKalcium: 38 mgJärn: 2 mg
Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.
Recepttestares recensioner
Det här är en klassisk potatissallad med precis rätt mängd sötma, smak och mängd dressing.
Jag såg min mamma och svärmor lägga hel potatis i en vattenkokare och koka den i vad som verkade vara timmar. Detta recept använder en mycket bättre metod. Att skala och skära potatisen i 3/4-tums bitar innan du tillagar dem sparade tid och resulterade i perfekt kokt potatis på 8 minuter. Jag lade till en extra revbensselleri eftersom jag gillar mer crunch i min sallad. Jag tillsatte även 2 kokta hackade ägg.
Jag ifrågasatte att lägga till 3 msk. av söt saltgurka men det gav en touch av sötma till salladen utan att vara överväldigande. Jag tillsatte dressingen när potatisen fortfarande var lite varm och la sedan salladen i kylen i flera timmar innan jag serverade den. Jag serverade den med babyback ribs och sauterad grönkål.
Något är KLASSISKT av en anledning; i grund och botten har det varat väldigt länge, det fungerar fortfarande, det ger komfort och kan ofta framkalla värme och fina minnen. Jag vet att det är galet, men det var vad den här potatissalladen gjorde för mig. Okej – det är inte spännande. Det är inte trendigt, det inkluderar inte pesto, kimchi, harissa, ansjovis eller något annat la di da-tillägg. Det är bara en jäkla god potatissallad.
Det går ganska enkelt ihop, vilket är ett plus, och påminde mig om att storleken spelar roll. De enhetliga, mindre bitarna av potatis tillagas jämnt på nolltid alls. Det fanns inte en massa majonnäs, jag föredrar, men säkert, mer kan läggas till efter smak.
Ingredienserna är skafferi/kylskåp vänliga och slutresultatet sjunger sommar, mormor, strand och avslappnat underhållande. Vad kan vara bättre? Kvällens middag var portobello kalkon hamburgare. Salladen var ett perfekt tillbehör.