Vi fick så många förfrågningar om en recept på tranbärssås förra året som jag äntligen skrev ner min och fotograferade den! Det är enkelt och helt hemlagat.

Att växa upp handlade om att undvika tranbärssåsen runt semestern. Min mamma var inte ett stort fan och min pappa gillade det direkt från en burk, så hon öppnade en varje år för att göra honom nöjd men ingen av oss tog del av den stelnade massan av konserverad frukt. Med andra ord, jag tänkte aldrig ens på att tranbärssås kunde vara gott förrän en slumpmässig smörgåsbutik i stan serverade en överbliven Thanksgiving-macka som skickade mig på den underbaraste resan någonsin. Jag har varit såld sedan dess.

Det spelar ingen roll om du går med en rökt kalkon eller en rostad kalkon, tranbärssås passar till alla och det är ett Thanksgiving-måste för vår familj! Glöm burksakerna och göra det från grunden! Vi använder färska hela tranbär, apelsinjuice och lite socker för att göra det godaste hemlagad tranbärssås.

Det går att göra veckor framåt tid så att den är redo för den stora dagen.

ett foto av en stor vit serveringsfat full av tranbärssås med en silverserveringssked bredvid skålen och en liten skål med färska tranbär bredvid.

Ingredienser för hemlagad tranbärssås

Du behöver bara 6 ingredienser för denna hemgjorda tranbärssås och jag slår vad om att du redan har 4 av dem i huset…kanske 5! Här är vad du behöver:

 • Tranbär – färska är godast, men du kan använda frysta
 • Vitt socker – tillför sötma och skär ner tranbärens syrlighet
 • Farinsocker – Jag älskar den rika smaken som lite farinsocker tillför
 • Färsk apelsinjuice – detta är nyckeln till hela receptet imho, det väcker hela rätten!
 • Kanel – ger värme och smak
 • Kryddnejlika – bara en hint av kryddnejlika ger så mycket smak

Måtten för varje listas i receptkortet i slutet av detta inlägg.

Hur man gör en hemlagad tranbärssåsrecept

Enklare än så här blir det bara inte! Blanda alla ingredienser i en kastrull på medelvärme och låt det puttra tills det har reducerats och bären börjar poppa.

Låt såsen svalna helt innan servering. Den kommer att tjockna lite mer när den svalnar.

ett foto av en stor vit serveringsskål full av mörkröd jultranbärsjello med en liten skål med färska tranbär i förgrunden.

Vad äts tranbärssås med

Tranbärssås äts oftast i kombination med kött. Den kan ätas med kyckling, fläsk, kalkon eller skinka. I USA är det mest populärt till Thanksgiving och jul som äts med kalkon.

Hur man tjocknar tranbärssås

Såsen kommer att tjockna när den puttrar på spisen. Den kommer också att tjockna när den svalnar, så oroa dig inte om den är lite mer rinnig än du skulle vilja medan den fortfarande puttrar.

Kan jag använda frysta tranbär?

Ja, du kan absolut använda frysta tranbär och de kan tillagas direkt från frysta.

ett foto av en oval formad vit serveringsfat full av hemgjord tranbärssås med en silversked bredvid och en liten vit skål full med färska tranbär bredvid.

Kan man göra tranbärssås i förväg?

En av de bästa sakerna med tranbärssås är att den kan göras upp till 2 veckor i förväg. En sak mindre att göra på Thanksgiving day! Förvara den bara i en lufttät behållare i kylen tills du ska servera.

Kan du frysa tranbärssås?

Den fryser väldigt bra och håller sig i frysen till upp till 12 månader. Se till att den är i en lufttät, fryssäker behållare.

En komplett Thanksgiving-meny

Gå till vår Thanksgiving-receptsammanfattning för alla våra favorit Thanksgiving-recept. Vi har också en komplett Thanksgiving Day-guide som ger dig all information du behöver för att förbereda och genomföra en fullständig Thanksgiving-fest.

Detta recept på tranbärssås är lätt kan göras i förväg (vilket kan vara min favoritdel)! Det är så enkelt att göra det från grunden och det är natt och dag bättre än burksakerna!

Fler tillbehör till Thanksgiving:

ett foto av en stor vit serveringsfat full av tranbärssås med en silverserveringssked bredvid skålen och en liten skål med färska tranbär bredvid.

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Kyltid: 30 minuter

Serveringar: 6

 • 1 Väska Tranbär 12-16 oz
 • 1/2 Kopp Vitt socker
 • 1/2 Kopp Brunt socker
 • 3/4 Kopp Färskpressad apelsin juice
 • Rusa Kanel
 • Rusa Kryddnejlika

Kan göras upp till 2 veckor i förväg och fryses i 12 månader

Näringsinnehåll

Klassisk tranbärssås

Mängd per portion (0,5 kopp)

Kalorier 174
Kalorier från fett 9

% Dagligt värde*

Fett 1g2 %

Mättat fett 1g6 %

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 1g

Natrium 7mg0 %

Kalium 135mg4 %

Kolhydrater 45g15 %

Fiber 3g13 %

Socker 39 g43 %

Protein 1g2 %

Vitamin A 96IU2 %

C-vitamin 23mg28 %

Kalcium 23mg2 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.

Source link

Rate this post

Leave a Reply