Klassiska jordgubbstårtor är en fantastisk sommardessert gjord på macererade jordgubbar och nyvispad grädde, allt instoppat i eteriskt lätta kex. De är verkligen de bästa strawberry shortcakes vi har provat.

En jordgubbstårta på en rosa tallrik med en skål med jordgubbar och en skål med grädde bredvid.

Man kan slita i timmar på mer utarbetade desserter utan att komma i närheten av att uppnå den enkla tillfredsställelsen och den lätta överseendet med dessa klassiska jordgubbskakor. Att använda grädde istället för smör i mördegskakan ger inte bara lättare och mörare bakverk, det eliminerar också steget att skära smöret i mjölet. Överväg att dubbla detta mördegsrecept, eftersom det är jättebra att ha rester till morgonkaffet.– Redaktörer för Ätlig

Vanliga frågor om jordgubbstårtor

Hur macererar du jordgubbar?

Att macerera frukt liknar att marinera kött: Färsk eller torkad frukt stänks med smaksatt vätska som sprit, vinäger eller sirap och får stå i några timmar eller över natten, vilket gör frukten mjukare.

Kan du göra jordgubbstårta i förväg?

Du kan macerera jordgubbarna och baka kexen. Låt kexen svalna, slå in tätt och ställ i kylen tillsammans med bären. Vi föreslår att du väntar tills du ska lägga dig för att vispa grädden men om du verkligen är riktigt pressad kan vispgrädden hålla i sig några timmar innan den slukas.

Vad är det bästa sättet att säga att en jordgubbe är mogen?

Om spetsen på bäret är helt röd är det mogen och redo att ätas. Jordgubbar fortsätter inte att mogna när de väl plockats så ta för vana att alltid köpa paketet med de rödaste bären, och du är nästan garanterad mognad godhet. Skicka vidare paketen med gula eller knappt rosa bär – de plockades innan de var på topp.

Kan jag göra dessa mördegskakor med en annan typ av frukt?

Ja. Dessa kryddade persikobröd är lika läckra som deras jordgubbsmotsvarigheter.

Till de macererade jordgubbarna

Macerera jordgubbarna

  • Mosa cirka 1/4 av jordgubbarna med en gaffel eller potatisstöt i en stor, grund kantad form. I en stor skål, släng ihop mosade jordgubbar, omosade bär, citronsaft och lönnsirap, om du använder det. Smaka av och justera sötma efter behov. Ställ åt sidan, rör om då och då.

Gör mördegarna

  • Värm ugnen till 425°F (218°C). Klä en 9-av-13-tums kantad bakplåt med bakplåtspapper.

  • I en stor skål, vispa ihop mjöl, socker, bakpulver, kanel, om du använder, och salt. Rör ner grädden med en träslev eller en styv spatel. Blanda tills blandningen går ihop till en kladdig, smulig massa.

  • Häll blandningen på en lätt mjölad arbetsyta. Använd mjölade händer och knåda degen bara några gånger tills blandningen bildar en mjuk deg. (För de lättaste kakorna, överknåda inte.)

  • Dela degen på mitten och klappa varje del till en 5-tums runda. Skär varje varv i fjärdedelar. Placera varje fjärdedel på den förberedda bakplåten, lämna några centimeter mellan. Pensla varje kvart med smält smör.

  • Grädda tills topparna på kakorna är gyllene, 12 till 16 minuter. Flytta försiktigt kakorna till ett galler för att svalna helt.

Sätt ihop mördegskaorna

  • Dela varje mördegskaka på mitten på tvären. Lägg den nedre halvan av varje mördegskaka på ett fat. Sked några av de macererade bären och en stor klick vispgrädde ovanpå, lägg sedan den återstående hälften av mördegskakan ovanpå. Sked mer bär och deras juice på toppen och dekorera den med ännu mer vispad grädde på toppen. Garnera med den kristalliserade ingefäran, om du använder, och servera omedelbart.

Servering: 1 delKalorier: 564 kcalKolhydrater: 49 gProtein: 6 gFett: 40 gMättat fett: 24 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 11 gTransfett: 1 gKolesterol: 140 mgNatrium: 187 mgKalium: 540 mgFiber: 5 gSocker: 17 gVitamin A: 1536 IUC-vitamin: 106 mgKalcium: 166 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2010 Claud Mann. Foto © 2010 Annie Marshall. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag var så glad över att ha det här receptet lagom till påsk! Klassisk jordgubbstårta skriker bara våren, och det här går ihop lika enkelt och snabbt som alla andra recept jag har provat. Enkelt, fräscht och gott. Kanelen i shortcaken är en riktigt cool twist.

Det här klassiska receptet för jordgubbstårta är den perfekta sommarefterrätten. Mogna jordgubbar med vispad grädde och delikat sötade mördegskakor kunde inte bli mer perfekta. Leta efter supersöta, väldigt mogna jordgubbar eftersom det handlar om jordgubbarna. Jag skulle definitivt rekommendera att använda kanel i kexen eftersom det verkligen gör receptet.

Om du letar efter en enkel och imponerande sommardessert ska du inte leta längre än dessa klassiska jordgubbskakor. Jag tyckte att kexen var lätta att förbereda, smakrika och jordgubbarna var ljusa och söta. Jag strödde demerarasocker på mina kex efter att ha borstat dem med smör och alla älskade dem.

Ursprungligen publicerad 22 april 2010

Source link

Rate this post

Leave a Reply