Klassiska vaniljcupcakes är vad alla är sugna på. En mjuk tårta, toppad med en söt och syrlig cream cheese frosting gör den typiska cupcaken. Strössel gör dem ännu mer speciella.

En klassisk vaniljcupcake med cream cheese frosting med regnbågsströssel, i ett rosa cupcakepapper.

Anpassad från Food Network Magazine | The Big Fun Kids Baking Book | Hearst Home Kids, 2021

Dessa klassiska små kakor, som doftar sött av smör, socker och vanilj, tar dig tillbaka till när du var liten och mamma bakade dina födelsedagscupcakes. Gräddostsmörkrämfrosting ger lite av en vuxenuppgradering.–Food Network Magazine.

HUR GÖR JAG EN SVIRREL AV FROSTNING?

Om du vet något om pipfrosting behöver du en dekorationspåse med 1M eller 2D spets. Om inte, skär bara ett stort hål i hörnet på en plastpåse. Det kommer inte att vara lika exakt men det kommer ändå att vara okej.

Håll påsen rakt upp ovanför mitten av cupcaken. Börja klämma i mitten av cupcaken och börja röra dig utåt. När du har täckt toppen av cupcaken, börja röra dig tillbaka inåt och bygg upp en virvel. Fortsätt att virvla inåt tills du har nått önskad höjd.

Avsluta spiralen i mitten av cupcaken. Sluta klämma innan du drar bort spetsen. Ta-da! Du har precis isat en cupcake som ett proffs!

Gör cupcakes

  • Värm ugnen till 350˚F (180˚C). Klä en 12-kopps muffinsform med pappersfoder.
  • I en medelstor skål, vispa mjöl, bakpulver och salt tillsammans.
  • I skålen på en stavmixer försedd med paddeltillbehöret eller i en stor skål med en elektrisk handmixer, vispa smör på medelhög hastighet tills det är slätt, cirka 1 minut. Tillsätt strösocker och vispa tills det är krämigt, ca 4 minuter till. Skrapa ner sidorna av skålen, vispa sedan i äggen, ett i taget, sedan vaniljen.

  • Med mixern på låg hastighet, vispa i mjölblandningen i tre omgångar, omväxlande med mjölk i två omgångar. Öka hastigheten till medelhög och vispa tills den precis blandas, skrapa sidorna av skålen om det behövs.

  • Häll smeten i muffinsformar, fyll varje tre fjärdedelar full. Grädda tills toppen av cupcakes kommer tillbaka när de trycks försiktigt, 20 till 25 minuter.

  • Ta bort pannan från ugnen. Låt cupcakes svalna i 5 minuter i pannan, ta sedan av pannan och låt svalna helt på ett galler.

Gör frostingen

  • Kombinera smör, färskost, vanilj och salt i skålen med en stavmixer med paddeltillbehöret eller i en stor skål med en elektrisk handmixer och vispa på medelhastighet tills det blir krämigt, 1 till 2 minuter.

  • Vispa gradvis i konditorisocker på medel-låg hastighet tills det är slätt, vispa sedan på medelhögt tills det är tjockt och fluffigt, 1 till 2 minuter till, skrapa sidorna av skålen om det behövs. Om din frosting är för mjuk, tillsätt mer konditorsocker, 1 matsked åt gången tills önskad konsistens uppnås.

  • Häll frosting i en spritspåse eller återförslutbar plastpåse, klipp av ett hörn och sprid frosting på cupcakes (eller bred frosting ovanpå). Strö över nonpareils.

Servering: 1 serveringKalorier: 299 kcalKolhydrater: 49 gProtein: 4 gFett: 10 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 58 mgNatrium: 164 mgKalium: 96 mgFiber: 1 gSocker: 37 gVitamin A: 377 IUKalcium: 48 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Food Network Magazine. Foto © 2021 Food Network Magazine. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Vi gillade dessa klassiska vaniljcupcakes mycket. Vanilj är min favoritsmak för cupcakes, kakor och glass. Vaniljsmaken i cupcaken kom över riktigt fint. Jag hann bara med 9 cupcakes men mina tulpanfodral är ganska stora.

Vaniljcupcakes-Terri L.

Frostsmaken är perfekt eftersom den inte är för söt. Jag tyckte att den var lite mjuk men jag kunde fortfarande röra den. Det fanns precis tillräckligt med glasyr för att rymma de 9 muffinsna. Vi gillar ganska mycket frosting så nästa gång ökar jag färskosten till 8 oz och tillsätter ytterligare konditorsocker för att uppnå rätt konsistens och öka mängden samtidigt som söthetsnivån bibehålls. Kom ihåg att sikta konditorsockret innan det tillsätts i färskostblandningen.

Jag har ganska många cupcakesrecept i min receptarsenal och eftersom alla inte gillar choklad (jag kan inte förstå varför!) bestämde jag mig för att se om jag ville lägga till detta i min receptsamling. Jag gör. Eftersom jag inte har en stor familj, gillade jag att receptet bara var för 12 muffins. Muffinerna var fuktiga och smakrika med en fin smula, vilket skapade en fastare cupcake och vem gillar inte en god cream cheese frosting som toppar dem?

Både tårtan och frostingen var lätta recept att följa. För att cupcakesna ska vara lätta att ta bort från linersen lägger jag linersen i formen och sprayade dem sedan med olja. Jag gjorde dessa en varm och fuktig sommardag, så jag tillsatte ytterligare 1/2 kopp strösocker till frostingen för att få frostingen att hålla virveln.

Ursprungligen publicerad 2 oktober 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply