Det här enkla receptet på kilsallad är den perfekta tillbehöret eller lunchen. Skarp isbergssallad toppad med salladsdressing, tomater, krutonger, bacon, ägg och smulad ädelost.

Kombinera salladen med Pann-stekt biff eller vårt bästa Kycklingbröst recept för en komplett middag.

Salladsklyfta toppad med dressing och pålägg på en tallrik.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Den här salladen är ett så enkelt recept som ändå är fullpackat med så många smaker. Den kalla isbergssallaten i kombination med toppings och Ranch-dressingen är så tillfredsställande. Det är som en klassisk sallad men görs snabbt och är så tilltalande att servera.

Vad är en wedge sallad?

Det är lätt att se skillnad på en klassisk hackad sallad och en klyftad sallad. En klassisk sallad är hackad romaine som blandas ihop med önskade ingredienser och sedan blandas i salladsdressing. En klyftsallad är ett finare sätt att servera en sallad med isbergssallad som delas i fjärdedelar och sedan toppas med dressing och ingredienser och skärs upp allt eftersom du äter den.

Ingredienser

  • Sallad – Du behöver hel isbergssallad, bäst om den är kall
  • Tomater – Körsbärstomater halverade eller eventuella hackade arvstomater fungerar
  • Bacon – Använd Air Fryer Bacon eller Ugnsbakat bacon för att få perfekt knaprig bacon
  • Ägg – Det här receptet kräver hackad kokta ägg
  • Krutonger – Hemgjorda krutonger eller köpta i butik fungerar utmärkt
  • Blå ost – Det här är den klassiska ingrediensen till denna sallad
  • Klä på sig – du kan använda antingen ädelostdressing eller ranchdressing (se nedan för fler alternativ)
Ingredienser till klyftsallad i ramekins på ett fat.

Hur man gör wedge sallad

Den här salladen kan bli klar på nolltid, med bara 15 minuter kan du få det här receptet!

  1. laga mat bacon och ägg och låt svalna.
  2. Skär sallad – skiva isberget i 4 lika delar eller klyftor. Skölj försiktigt och torka av kvartarna för att ta bort all dold smuts.
  3. Montera – Lägg varje fjärdedel av sallad (klyfta) på en tallrik och toppa med salladsdressing, lägg sedan på toppings.
  4. Tjäna – tillsätt nyknäckt svartpeppar och ädelostsmulor och njut.
Collage för att skära sallad i klyftor.

Klyfta salladspålägg

Eftersom isbergssallad och dressingen är så mångsidiga finns det så många olika påläggsalternativ som du kan lägga till salladen. Här är några populära tillägg:

Klyfta sallad på en tallrik med pålägg och dressing.

Proffstips: För att äta en kilsallad behöver du en kniv och gaffel. Fäst kilen med din gaffel och skär av lagom stora bitar, se till att ha pålägg med varje tugga.

Vanliga frågor

Kan jag lägga till protein?

Bacon och ägg ger bra protein till salladen, men du kan också lägga till kyckling, biff och till och med räkor. Skär dem i lagom stora bitar och lägg till vid servering.

Kan jag göra salladen i förväg?

Ja, du kan helt och hållet tjäna upp till en dag i förväg. Skär alla pålägg och förvara dem separat, montera sedan ihop salladen innan servering.

Kommer ädelostdressing att fungera?

Du kan helt ersätta ädelostdressing för ranch och utelämna ädelostsmulorna eller lägga till dem för extra textur och smak.

Kommer romansallat att fungera?

Ja, du kan bara halva romainen på längden eller en större romaine i fjärdedelar och sätta ihop den på samma sätt med bra resultat.

Klassisk klyftsallad serverad med dressing och pålägg på tallrik

Servera med

Denna sallad är en fantastisk tillbehör eller förrätt och den passar definitivt till alla middagsbjudningar. Kombinera denna sallad med en av dessa populära förrätter:

Isbergskilsallad

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 30 minuter

Klyftsallad med isbergssallad med dressing och pålägg

Det här enkla receptet på kilsallad är den perfekta tillbehöret eller lunchen. Skarp isbergssallad toppad med salladsdressing, tomater, krutonger, knaperstekt baconägg och smulad ädelost.

Författare: Valentina Ablaev

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$10-$14

Nyckelord:

klyftad sallad

Kök:

amerikansk

Kurs:

Sallad

Kalorier: 421

Serveringar: 4 serveringar

  • 1
    medium isbergssallat
  • 1
    kopp
    körsbärstomater, inkvarterad
  • 4
    skivor
    kokt bacon, hackad
  • 2
    hårdkokta ägg, hackad
  • 1
    kopp
    krutonger
  • 1/4
    kopp
    smulad ädelost
  • 1
    kopp
    ranchdressing, eller tillsatt efter smak
  • 1/2
    tsk
    nyknäckt svartpeppar, eller tillsatt efter smak
  1. Skölj och ta bort eventuella vissna blad från isbergssallaten. Skär salladen på mitten och halvera sedan igen, vilket resulterar i fyra fjärdedelar. Skär bort fibrösa stjälkar. Skölj försiktigt och torka av kvartarna för att ta bort all dold smuts.

  2. Lägg en klyfta på en tallrik och ringla salladsdressingen över salladen och toppa sedan med tomater, bacon, ägg, krutonger och smulad ädelost.

  3. Upprepa med resterande klyftor och resten av ingredienserna. Garnera med nyknäckt svartpeppar.

Näringsinnehåll

Isbergskilsallad

Belopp per portion

Kalorier 421
Kalorier från Fat 315

% Dagligt värde*

Fett 35 g54 %

Mättat fett 8g50 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 17g

Enkelomättat fett 9g

Kolesterol 123mg41 %

Natrium 873mg38 %

Kalium 415mg12 %

Kolhydrater 15g5 %

Fiber 2g8 %

Socker 7 g8 %

Protein 11 g22 %

Vitamin A 1080 IE22 %

C-vitamin 12 mg15 %

Kalcium 110 mg11 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply