Det här enkla receptet på kilsallad är den perfekta tillbehöret eller lunchen. Skarp isbergssallad toppad med salladsdressing, tomater, krutonger, bacon, ägg och smulad ädelost.
Kombinera salladen med Pann-stekt biff eller vårt bästa Kycklingbröst recept för en komplett middag.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Den här salladen är ett så enkelt recept som ändå är fullpackat med så många smaker. Den kalla isbergssallaten i kombination med toppings och Ranch-dressingen är så tillfredsställande. Det är som en klassisk sallad men görs snabbt och är så tilltalande att servera.
Vad är en wedge sallad?
Det är lätt att se skillnad på en klassisk hackad sallad och en klyftad sallad. En klassisk sallad är hackad romaine som blandas ihop med önskade ingredienser och sedan blandas i salladsdressing. En klyftsallad är ett finare sätt att servera en sallad med isbergssallad som delas i fjärdedelar och sedan toppas med dressing och ingredienser och skärs upp allt eftersom du äter den.
Ingredienser
- Sallad – Du behöver hel isbergssallad, bäst om den är kall
- Tomater – Körsbärstomater halverade eller eventuella hackade arvstomater fungerar
- Bacon – Använd Air Fryer Bacon eller Ugnsbakat bacon för att få perfekt knaprig bacon
- Ägg – Det här receptet kräver hackad kokta ägg
- Krutonger – Hemgjorda krutonger eller köpta i butik fungerar utmärkt
- Blå ost – Det här är den klassiska ingrediensen till denna sallad
- Klä på sig – du kan använda antingen ädelostdressing eller ranchdressing (se nedan för fler alternativ)

Hur man gör wedge sallad
Den här salladen kan bli klar på nolltid, med bara 15 minuter kan du få det här receptet!
- laga mat bacon och ägg och låt svalna.
- Skär sallad – skiva isberget i 4 lika delar eller klyftor. Skölj försiktigt och torka av kvartarna för att ta bort all dold smuts.
- Montera – Lägg varje fjärdedel av sallad (klyfta) på en tallrik och toppa med salladsdressing, lägg sedan på toppings.
- Tjäna – tillsätt nyknäckt svartpeppar och ädelostsmulor och njut.

Klyfta salladspålägg
Eftersom isbergssallad och dressingen är så mångsidiga finns det så många olika påläggsalternativ som du kan lägga till salladen. Här är några populära tillägg:

Proffstips: För att äta en kilsallad behöver du en kniv och gaffel. Fäst kilen med din gaffel och skär av lagom stora bitar, se till att ha pålägg med varje tugga.
Vanliga frågor
Bacon och ägg ger bra protein till salladen, men du kan också lägga till kyckling, biff och till och med räkor. Skär dem i lagom stora bitar och lägg till vid servering.
Ja, du kan helt och hållet tjäna upp till en dag i förväg. Skär alla pålägg och förvara dem separat, montera sedan ihop salladen innan servering.
Du kan helt ersätta ädelostdressing för ranch och utelämna ädelostsmulorna eller lägga till dem för extra textur och smak.
Ja, du kan bara halva romainen på längden eller en större romaine i fjärdedelar och sätta ihop den på samma sätt med bra resultat.

Servera med
Denna sallad är en fantastisk tillbehör eller förrätt och den passar definitivt till alla middagsbjudningar. Kombinera denna sallad med en av dessa populära förrätter:
Isbergskilsallad
Förberedelsedags: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Total tid: 30 minuter

Det här enkla receptet på kilsallad är den perfekta tillbehöret eller lunchen. Skarp isbergssallad toppad med salladsdressing, tomater, krutonger, knaperstekt baconägg och smulad ädelost.
Skicklighetsnivå:
Lätt
Kostnad att göra:
$10-$14
Nyckelord:
klyftad sallad
Kök:
amerikansk
Kurs:
Sallad
Kalorier: 421
Serveringar: 4 serveringar
-
1
medium isbergssallat -
1
kopp
körsbärstomater, inkvarterad -
4
skivor
kokt bacon, hackad -
2
hårdkokta ägg, hackad -
1
kopp
krutonger -
1/4
kopp
smulad ädelost -
1
kopp
ranchdressing, eller tillsatt efter smak -
1/2
tsk
nyknäckt svartpeppar, eller tillsatt efter smak
-
Skölj och ta bort eventuella vissna blad från isbergssallaten. Skär salladen på mitten och halvera sedan igen, vilket resulterar i fyra fjärdedelar. Skär bort fibrösa stjälkar. Skölj försiktigt och torka av kvartarna för att ta bort all dold smuts.
-
Lägg en klyfta på en tallrik och ringla salladsdressingen över salladen och toppa sedan med tomater, bacon, ägg, krutonger och smulad ädelost.
-
Upprepa med resterande klyftor och resten av ingredienserna. Garnera med nyknäckt svartpeppar.
Näringsinnehåll
Isbergskilsallad
Belopp per portion
Kalorier 421
Kalorier från Fat 315
% Dagligt värde*
Fett 35 g54 %
Mättat fett 8g50 %
Transfett 1g
Fleromättat fett 17g
Enkelomättat fett 9g
Kolesterol 123mg41 %
Natrium 873mg38 %
Kalium 415mg12 %
Kolhydrater 15g5 %
Fiber 2g8 %
Socker 7 g8 %
Protein 11 g22 %
Vitamin A 1080 IE22 %
C-vitamin 12 mg15 %
Kalcium 110 mg11 %
Järn 2 mg11 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.