Min favoritpizza på alla pizzarestauranger är en margherita. Det är min favorit… helt klart. Rent logiskt var jag tvungen att skapa min egen klassiker Margherita pizza recept som konkurrerar med de pajer jag hade i Italien.

Jag tycker ärligt talat att du kan bedöma hur legitimt ett pizzaställe är på hur bra deras margherita är. Om de inte kan göra en bra marg…pizza i sin mest enkla, rena form…så har jag lite hopp om någon av deras andra zas. Kan vara hårt, men det har fungerat för mig hittills!

Skorpan i detta recept är en Neopolitansk skorpa vilket betyder att den är tunn. Vi älskar det tunt och segt. Det här pizzaskorpreceptet är felfritt och det perfekta komplementet till den enkla och delikata men djärva smaken av en margherita-pizza.

hemlagad margherita pizza med färska basilikablad

Recept som är fantastiska måste vara komplicerade och ha en inköpslista som är en mil lång, eller hur? Fel! Skorpan har bara 5 ingredienser, såsen har 2, och till påläggen finns det 3. Det kan verkligen inte bli enklare! Här är vad du behöver:

Deg:

  • Bakers mjöl (eller 00 mjöl): viktigt för att få den sega skorpan du vill ha i en pizza, se avsnittet nedan för mer information
  • Vatten: det måste vara varmt (105-115 grader F) för att aktivera jästen ordentligt
  • Havssalt: välj finkornigt, ger smak till skorpan
  • Socker: matar jästen
  • Snabbjäst: använd inte aktiv torrjäst

Sås:

  • San Marzano tomater: du kan använda krossade, hela, tärnade … vad du än kan hitta … allt hamnar i mixern
  • Havssalt: ger smak till såsen

Toppings:

  • Färsk mozzarella: du kan använda så mycket eller så lite av osten du vill
  • Färsk basilika: Jag tycker om att lämna bladen hela och strö över dem, använd så många du vill
  • Olivolja: tillför lite extra smakklassiker till en margherita

Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet nedan. Du kan också spara eller skriva ut receptet därifrån.

Inget av dessa verktyg är absolut nödvändigt, men de kommer att göra din pizza ännu mer fantastisk och ärligt talat lättare att flytta pizzan och få den helt rätt!

ett foto av fyra runda bollar av pizzadeg pudrade med mjöl ovanpå sittande på en bakplåt.

Vad är en Margherita Pizza?

Margherita pizza är en pizza som vanligtvis görs med San Marzano-tomater, mozzarella, färsk basilika, salt och extra virgin olivolja.

Vad är Baker’s Flour?

Bagarmjöl liknar brödmjöl genom att det har en högre proteinhalt som hjälper till att skapa mer gluten och gör brödet segare. Precis vad du vill ha i en pizzaskorpa!

Du kan också använda 00 mjöl i det här receptet, men det är lite svårare att hitta. Om du är villig att betala lite mer och arbeta lite hårdare för att hitta det, älskar jag resultaten jag får med denna floud. Det är ett finmalt italienskt mjöl som oftast används till pasta och pizzadeg.

För våra Utah-läsare hittar jag båda dessa mjöl på Harmon’s, men om du inte är i närheten av en Harmon’s kan du hitta dem på Amazon eller på Whole Foods.

Vad är en San Marzano tomat?

San Marzano-tomater är en mängd olika plommontomater. Plommontomater är en typ av tomat som används för att göra sås.

De är vanligtvis ovala eller cylindriska till formen, och generellt högre fast innehåll, med mindre juice.

Hemlagad pizzadeg som har formats till en rund pizzaform.  kanterna är rundade som en pizza med tjock skorpa.  Degen ligger på mjölat underlag.

Innehåller Margherita Pizza alkohol?

En margherita pizza är gjord av färska tomater, basilika och mozzarellaost.

Den alkoholhaltiga drycken har inget med pizzan att göra.

Hur värmer du upp pizza?

Först och främst, varför? Kall pizza är så himla gott! Men jag vet att folk har starka känslor för det, så det bästa sättet att värma pizza är på en spis.

Värm en tjock stekpanna till medium och tillsätt en droppe olja. Lägg pizzan i stekpannan och koka i 2 minuter tills botten är knaprig.

Sänk värmen till låg och tillsätt 2 droppar vatten längs kanten på stekpannan, inte bredvid pizzan. Täck med lock i 1 minut, tills osten smält.

Naturligtvis om du har bråttom och inte vill ge dig ut på ansträngningen, zappa det bara i mikron i 30 sekunder.

hemlagad margherita pizza med färska basilikablad

Det är enkelt. Det är smakfullt…min favoritpizza någonsin! Gör detta Margherita pizza recept för din nästa hemmagjorda pizzakväll med familjen! Jag vet bara att du kommer att älska det!

Fler PIZZARECEPT som du säkert kommer att älska:

hemlagad margherita pizza med färska basilikablad

Förberedelsedags: 3 timmar 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 3 timmar 30 minuter

Serveringar: 4 pizzor

Till såsen:

  • 1 Burk San Marzano tomater 14 oz (**se not)
  • 3/4 tesked Havssalt fint korn

För påläggen:

  • 8 uns Färsk mozzarella slits i bitar
  • Basilika färska, hela blad, du behöver bara några få
  • Olivolja för duggregn på toppen

För skorpan:

  • Gör skorpan enligt instruktionerna i det länkade receptet 24 timmar i förväg.

  • Ca 60-90 minuter innan gräddning, ta ut degen från kylen för att få rumstemperatur.

  • Placera en pizzasten på den övre delen av ugnen och förvärm ugnen till 550° i 45 till 50 minuter.

  • När pizzastenen är klar förbered din pizzadeg genom att pudra bänken lätt med mjöl och forma degen genom att trycka från mitten och utåt och snurra degen allt eftersom.

  • Pudra ett pizzaskal med lite mjöl och lägg degen ovanpå.

För påläggen:

  • Bred ut tomatsåsen efter eget tycke över dörren och lämna en 1/2 till 1 tums kant runt kanten, släta bara till den med baksidan av din sked.

  • Vänd ugnen på stek i fem minuter. Skjut försiktigt bort pizzan från pizzaskalet och på pizzastenen inuti ugnen. Sänk genast ugnen igen till 550°

  • Låt pizzan gräddas i några minuter, öppna sedan luckan och skjut tillbaka pizzan på pizzaskalet. I Italien sa de vid det här laget att du antingen kan ringla med en liten matsked olivolja över hela pizzan eller så kan du gå direkt till bitar av mozzarella och färska basilikablad.

  • Skjut tillbaka pizzan på pizzastenen i ugnen i ytterligare 1 till 2 minuter. Vid det här laget kan du ta bort den och lägga till lite mer olivolja eller bara äta den som den är.

*Jag rekommenderar starkt att låta pizzadegen vila i upp till 24 timmar innan den gräddas, så ta hänsyn till det innan du börjar med det här receptet.
**Detta kan vara svårt att hitta så om du behöver använda 28 oz, använd antingen hälften eller så dubblar vi såsen och fryser in hälften
***Förvara i kylen med etikett i 5-7 dagar eller frys i 3 månader.

Näringsinnehåll

Klassisk Margherita Pizza

Mängd per portion (1 pizza)

Kalorier 204
Kalorier från fett 117

% Dagligt värde*

Fett 13g20 %

Mättat fett 8g50 %

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 4g

Kolesterol 45mg15 %

Natrium 929mg40 %

Kalium 344mg10 %

Kolhydrater 9g3 %

Fiber 2g8 %

Socker 5 g6 %

Protein 14g28 %

Vitamin A 604IU12 %

C-vitamin 9 mg11 %

Kalcium 322mg32 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER





Source link

Rate this post

Leave a Reply