Dessa klibbiga pekannötsbett, som är ungefär som klibbiga mini-pekannötsrullar, är det bästa sättet att få din karamellaktiga, smöriga, nötaktiga fix snabbt. Lätt som det kan vara.

Klibbiga pekannötsbitar staplade på ett vitt fat.

Tänk mini klibbiga bullar utan den tidskrävande jästdegen. Rik, mör, kakig, med lite karamellfärgat farinsocker. Dessa små cheaters är gjorda med ett snabbt sammanrört gräddkokkok. För enkelt för ord.– Alice Medrich


Varför våra testare älskade detta

Det finns en hel massa anledningar till att våra recepttestare slukade dessa söta godsaker. De hittade receptet “Välskriven och lätt att följa.” Testarna älskade alla hur snabbt kom de sammanvilket gör dem perfekta för frukost eller brunch.

Leanne A. anslöt sig till sin kommentar, “Dessa klibbiga pekannötsbitar kommer definitivt in i vår morgonrotation! Dessa flingiga, söta kanelbitar är några av snabbaste frukosten Jag har gjort på länge.”

Anteckningar om ingredienser

 • Pekannötter– du kan ersätta en annan typ av nötter, som valnötter, men om du gör det, se till att välja nötter av liknande storlek.
 • Mald kanel--Om du föredrar att dina tuggor har mer smak av kanelrulle kan du dubbla mängden kanel.

Hur man gör detta recept

 1. Lägg en pekannötshalva i varje brunn i två muffinsformar. Vispa ihop mjöl, bakpulver och salt.
 2. Gör en brunn i de torra ingredienserna och häll i grädden. Blanda tills du bildar en mjuk deg. Låt den vila några minuter.
 3. Blanda ihop socker och kanel.
 4. Kavla ut degen till en 1/4-tums tjock rektangel. Bred ut degen med smör, strö sedan över salt och sockerblandningen. Rulla ihop degen hårt och kyl medan ugnen förvärms.
 5. Värm ugnen till 400°F.
 6. Skiva degen i 24 bitar. Lägg varje bit i en muffinsform, med snittsidan uppåt. Grädda tills de fått färg.
 7. Ta bort från ugnen och vänd genast pekannötsbitarna ur muffinsformarna. Servera varm.

Vad du kan förvänta dig av dessa klibbiga pekannötsbitar

Ett halvt uppätet klibbigt pekannötsbett med några i bakgrunden.

Alla, verkar det som, förväntar sig något lite annorlunda än en klibbig bulle. Så även om dessa smöriga små tuggor egentligen är ganska oemotståndliga, bara för att vara tydlig, är de inte de pösiga, jästiga rullarna från din barndom som för övrigt tog timmar att göra, rulla, jäsa och baka. Dessa är mer som scones med sin tätare, segare substantiellhet, sin blyga sötma, sin deg som går ihop på bara några minuter.

Och du kan justera dem efter dina önskemål. Om du är särskilt förtjust i karamellig ljuvlighet, dubbla fyllningen. Gillar du att dina klibbiga bullar är exceptionellt fuktiga? Tveka på den nedre delen av gräddningstiden. Delvis pekannötter? Hacka några och tillsätt dem i fyllningen. Och så vidare och så vidare. Du förstår idén.

Vanliga frågor om recept

Kan jag använda en annan typ av nötter?

Ja. Använd nötter av liknande storlek, som valnötter, istället för pekannötterna.

Hur ska jag servera dessa?

Dessa klibbiga bites är avsedda att serveras varma. Erbjud dem till frukost eller för ett mellanmål mitt på morgonen med kaffe eller te.

Hjälpfulla tips

 • Rulla ihop degen hårt för att hålla fast all fyllning och så att den får plats i muffinsformen.
 • Vänd ut pekannötsbitarna ur pannan direkt efter gräddningen, annars fastnar de på pannan när de svalnar.
 • Beten äts bäst samma dag som de görs men kan förvaras i en täckt behållare i upp till 1 dag. Värm i mikrovågsugn eller i låg ugn tills den precis är genomvärmd.
24 klibbiga pekannötsbitar ordnade i rader.

Fler bra recept på pekannötsbitar

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Klibbiga pekannötsbitar

24 klibbiga pekannötsbitar ordnade i rader.

Dessa klibbiga pekannötsbitar, som är ungefär som klibbiga mini-pekannötsrullar, är det bästa sättet att få din karamellaktiga, smöriga, nötaktiga fix snabbt. Lätt som det kan vara.

Prep 30 min

kock 15 min

Total 1 hr 15 min

 • Lägg en pekannötshalva i varje muffinskopp med ovansidan nedåt. I en medelstor skål, kombinera mjöl, bakpulver och salt och blanda noggrant med en visp eller gaffel.

 • Gör en brunn i mitten. Häll grädden i brunnen. Använd en gummispatel för att vika och rör ihop mjölblandningen och grädden tills de torra ingredienserna är helt fuktade och en mjuk deg bildas. Degen kommer inte att se helt slät ut. Låt degen vila i 2 till 3 minuter för att stelna.

 • Blanda under tiden socker och kanel i en liten skål.

 • På en lätt mjölad yta med en mjölad kavel, rulla degen till en rektangel ca 12 gånger 7 tum och 1/4 tum tjock.

 • Använd en liten förskjuten spatel eller fingertopparna för att sprida degen med det mjuka smöret, strö sedan över en nypa salt och farinsocker, lämna en 1/8 till 1/4 tums kant.

 • Börja i ena kortändan, rulla degen hårt. Sträck försiktigt ut degen för att förlänga rullen något till cirka 12 tum lång. Kyl i minst 30 minuter.

 • Värm ugnen till 400°F (204°C). Placera en ugnsgaller i den nedre tredjedelen av ugnen. Smöra muffinsformarna lätt.

 • Skär degrullen på tvären i 24 lika stora bitar. (Det är enklast att göra detta genom att skära degen på mitten, sedan skära varje halva på mitten och sedan skära varje portion i 6 bitar. Den här matematiken är lättare än den låter.) Lägg varje degbit i en muffinskopp, med snittsidan uppåt .

 • Grädda de klibbiga bullarna i 12 till 15 minuter tills de fått färg. Vrid formen/formarna framifrån och bakåt halvvägs genom gräddningstiden för att säkerställa en jämn gräddning. (Ju längre du låter dem stå i ugnen, desto krispigare kanter men desto torrare blir degen.)

 • Vänd genast ut bullarna på en plåt på en värmetålig yta. (Och vi menar genast, annars kan bullarna fastna i pannan.) Servera varma.

 1. Rulla degen –Rulla ihop degen hårt för att hålla fast all fyllning och så att den får plats i muffinsformen.
 2. Servering och förvaring–Beten äts bäst samma dag som de görs men kan förvaras i en täckt behållare i upp till 1 dag. Värm i mikrovågsugn eller i låg ugn tills den precis är genomvärmd.

Servering: 1bitaKalorier: 81kcal (4 %)Kolhydrater: 9g (3%)Protein: 1g (2 %)Fett: 5g (8%)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 1gKolesterol: 13mg (4 %)Natrium: 29mg (1 %)Kalium: 40mg (1 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 141IU (3%)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 18mg (2 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply