Dessa knäckta browniekakor är perfekta för de ögonblick då du inte kan välja mellan en rik, fudgy brownie och en seg chokladkaka. Det är det bästa av två världar.

En bunt med knäckta browniekakor med chokladsås och glass på toppen

Anpassad från Leah Hyslop | The Brownie Diaries | Bloomsbury Absolute, 2022

Kärleksbarnet till en brownie och en kaka, dessa kakor har en seg skorpa och en bläckfisk i mitten. Du kan också äta dem inklämda runt glass. De äts bäst inom en dag eller två (om de håller så länge).–Leah Hyslop

Vad är strösocker?

“Caster” är ett begrepp som är vanligt i Storbritannien, och är förmodligen ett bekant ord för många bagare och kockar runt om i världen. Det syftar bara på socker som har en konsistens någonstans mellan strösocker och strösocker. I USA kan strösocker hittas på dina lokala marknader under namnen superfint socker, bagersocker och ja, även strösocker.

Ska mina ägg vara rumstempererade när de bakas?

Ägg och äggvita tenderar att producera mycket större volym när de införlivas i recept vid rumstemperatur. Även om du kanske inte märker någon skillnad i det här receptet, när du gör kakor eller maränger – när volymen är målet – låt alltid dina ägg komma till rumstemperatur innan du arbetar med dem.

Knäckta browniekakor

En bunt med knäckta browniekakor med chokladsås och glass på toppen

Kärleksbarnet till en brownie och en kaka, dessa kakor har en seg skorpa och en bläckfisk i mitten. Du kan också äta dem inklämda runt glass. De äts bäst inom en dag eller två (om de håller så länge).

Prep 30 minuter

kock 30 minuter

Total 1 timme 15 minuter

  • Värm ugnen till 350°F (180°C). Klä 2 eller 3 stora kantade bakplåtar med bakplåtspapper.

  • I en medelstor kastrull på låg värme, kombinera den mörka chokladen och smöret och smält ihop, rör om regelbundet. Ta av värmen och skrapa ner i en skål för att svalna i 5 till 10 minuter.

  • Lägg det mörka muscovadosockret och strösockret i en stor ren skål. Knäck i äggen. Vispa med en handhållen elektrisk mixer tills den är blek och fluffig, 3 till 4 minuter.

  • Häll långsamt den smälta chokladen och smöret i skålen och vänd försiktigt ner. Sikta över mjöl, bakpulver, bakpulver och salt och blanda tills det precis blandas. Rör ner mjölkchokladbitarna. Det här blir en ovanligt blöt kakblandning – definitivt inget du kan hantera med händerna!

  • Arbeta snabbt, använd en matsked eller en cookie-scoop för att ta ut en rågad skopa (2 till 3 matskedar) av blandningen och lägg på den förberedda bakplåten.

  • Upprepa med resten av blandningen. Du bör kunna få 12 till 18 kakor totalt, 6 på varje bakplåt, se bara till att lämna gott om utrymme mellan kakorna när de sprider sig.

  • Strö varje kaka med lite strösocker, om så önskas, och grädda tills det är pösigt och sprucket, 12 till 14 minuter. Låt svalna i minst 15 minuter på plåten – de blir väldigt mjuka – och lägg sedan över på ett galler för att avsluta kylningen.

Servering: 1kakaKalorier: 261kcal (13 %)Kolhydrater: 31g (10 %)Protein: 3g (6 %)Fett: 14g (22 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 40mg (13 %)Natrium: 91mg (4 %)Kalium: 154mg (4 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 20g (22 %)Vitamin A: 214IU (4 %)Kalcium: 27mg (3%)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 12 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply