Koreanskinspirerade bringa smörgåsar med sesam coleslaw tar en stor gammal bit saftigt nötkött och långsam tillaga den med massor av söta, kryddiga och rökiga smaker som är kännetecknet för koreansk mat. Toppa den med sesam coleslaw och krispiga, svala gurkor. Lämna servetterna!

Anpassad från Emily & Matt Clifton | The Ultimate Dutch Oven Cookbook | Page Street Publishing, 2021

Emilys två kulinariska influenser är judiska och koreanska, och detta recept kombinerar de två. Bräs, en stapelvara i det judiska köket, bräseras ofta med lök och tomater. Vi gillar att byta saker och använda gochujang (kryddig koreansk chilipasta), tillsammans med gochugaru (chilipulvret som används för att göra kimchi). De har båda en rik, kryddig smak som förvandlar den bräserande vätskan till en alldeles utmärkt barbequesås. Vi gillar att servera den i rostade potatisbullar toppade med en hög krispig hemlagad coleslaw.—Emily och Matt Clifton

Vanliga frågor om koreanskinspirerade brisketsmörgåsar

Vad är second cut brisket?

Det andra snittet, eller däcket, är fetare och har därför mer smak (det första snittet är magert och kan torka ut under tillagningen.) Putsa alla stora, tjocka fettbitar, men lämna en fettlock som kommer att tråckla köttet när det bräser.

Jag kan inte hitta gochugaru. Vad kan jag ersätta?

Det fantastiska koreanska chilipulvret får äntligen lite kärlek här, men om du inte hittar något ännu kan du alltid ersätta 1 matsked varm paprika plus 1 matsked mild paprika.

Gör bringan

 • Om det behövs, skär bringan i två eller flera bitar som passar in i din holländska ugn.

 • Blanda ihop salt, vitlökspulver, lökpulver och gochugaru. Lägg bringan på en stor tallrik och strö rubben generöst över hela köttet och tryck in den. Du kanske inte behöver allt beroende på storleken på bringan.

 • Låt bringan stå i rumstemperatur i 1 timme eller täck den med plastfolie och ställ i kylen i upp till 24 timmar.

 • Värm ugnen till 275°F (135°C) och placera ett galler i den nedre mittersta öppningen.

Gör såsen

 • Värm oljan i en stor holländsk ugn på medelhög värme. Tillsätt löken, vitlöken och ingefäran och koka, rör om då och då, tills löken blir mjuk och gyllene, 5 till 7 minuter.

 • Rör ner vin, fond, gochujang, ketchup, sojasås, farinsocker, Worcestershiresås och fisksås. Lägg till bringan i den holländska ugnen. Vätskan bör vara någonstans mellan en halv till tre fjärdedelar av köttet. Tillsätt mer fond eller vatten om det behövs. Koka upp vätskan.

 • Täck den holländska ugnen och skjut in den i ugnen. Koka, kontrollera varje timme och sked bräserande vätska över toppen, tills bringan är mycket mör, ca 3 1/2 timme. Ta av locket för den sista timmen av tillagningen.
 • Överför nötköttet till en tallrik eller en kantad skärbräda och tält den med folie för att hålla den varm.

 • Placera den holländska ugnen på medel-låg värme och sjud såsen tills den reducerats till cirka 3 koppar (den kommer att tjockna mer när den svalnar), cirka 20 minuter. Om du gillar en tjockare sås, rör ner en majsstärkelseuppslamning. I en liten skål, rör samman majsstärkelsen med 2 matskedar (30 ml) kallt vatten. Medan såsen puttrar, rör ner hälften av uppslamningen. Om såsen fortfarande behöver tjockna, tillsätt den andra hälften av slurryn.

 • Vi gillar att göra bringan en hel dag (eller upp till 3 dagar) framåt. Sätt tillbaka den oskivade bringan i den holländska ugnen och kyl över natten. När den väl är kall är det väldigt lätt att dra bort det fasta fettet från toppen av såsen. Om du gillar tunna, prydliga skivor bringa, ta upp den ur såsen och skiva den, mot säden, medan den är kall. För att värma upp det igen, lägg tillbaka skivorna i grytan med sås, låt det sjuda på låg nivå och värm tills det är genomvärmt. Du kan också värma upp den skivade bringan i den holländska ugnen i en ugn på 275°F (135°C) tills den är varm, cirka 15 minuter.

 • Om du serverar den samma dag, låt bringan vila i minst 20 minuter innan du skär upp den. Se till att använda en vass kniv och skär mot kornet. (Om du tittar på bringan ser du muskelfibrerna löpa åt ena hållet. Att skära över dessa fibrer förkortar dem, vilket ger en mör köttbit. Om du skivar med säden blir bringan trådig och svår att tugga, oavsett hur du har tillagat det.) Använd en fettavskiljare eller en sked för att skumma bort fettet från såsen.

Gör coleslaw

 • Kombinera kålen i en stor skål och blanda dem med salt.

 • Blanda sesamolja, risvinäger och majonnäs i en liten skål. Tillsätt dressingen till kålen tillsammans med salladslöken och sesamfrön och blanda ihop.

 • För att servera, lägg lite bringa på en bulle, ringla över lite av såsen och toppa med coleslaw och lite gurka, om så önskas. Ha massor av servetter till hands.

Servering: 1 serveringKalorier: 703 kcalKolhydrater: 45 gProtein: 59 gFett: 30 gMättat fett: 8 gFleromättat fett: 7 gEnkelomättat fett: 11 gTransfett: 1 gKolesterol: 144 mgNatrium: 2528 mgKalium: 1157 mgFiber: 3 gSocker: 16 gVitamin A: 507 IUC-vitamin: 25 mgKalcium: 246 mgJärn: 8 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Matt | Emily Clifton. Foto © 2021 Emily och Matt Clifton. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa koreanskinspirerade bringsmörgåsar med sesam coleslaw är en kryddig och läcker måltid som tar väldigt lite ansträngning för resultatet! Jag älskar kryddig och det här receptet fyllde en ordentlig punch. Den kan lätt slås ner om du föredrar en mildare smörgås.

Koreanska brisketsmörgåsar-Currie

Brisket var tillagad till perfektion och den medföljande såsen och slaw var fantastiskt. Absolut älskade touchen av sesamolja och fröna. Gurkorna tillförde en behövlig och härlig sval crunch. Lila/rödkål fanns inte, så jag använde lite rivna morötter för färg. Om du inte vill lägga till vin, byt bara ut äppelcidern. Jag använde en bringa som var under två pund och den kunde lätt ha gjort fyra-sex smörgåsar på potatisbullar.

Jag har aldrig gjort brisket förut, och den här “kryddiga” koreanskinspirerade versionen är inte den rökta “brisket” vi får i vår lokala butik. Det är inte särskilt kryddigt, men det är tilltalande i en familj av människor med varierande kryddtolerans. Gochugaru och gochujang, ingredienser vi använder ofta, ger lager av smak snarare än värme i detta recept. Den stora mängden sås gjorde att även vår första skurna bringa inte blev torr.

Salaten är mycket god, men kan behöva en nypa mer syra, och den delen av receptet gör inte tillnärmelsevis tillräckligt för att matcha mängden nötkött – var beredd att göra mer eftersom det finns gott om rester. Istället för vanlig gurka inlagde jag fyra av dem snabbt med en liten skivad rödlök (1/4 c. risvinäger, 1 msk socker, 1 tsk Maldon) och på en timme var de redo att toppa slaw, vilket gav mer tang och ännu mer färg.

Ursprungligen publicerad 11 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply