Dessa kornkakor med tumavtryck är sega, klocka in med precis rätt mängd sötma och har en behagligt nötaktig smak. Magin? Kornmjöl. Skräddarsy dem med din favoritsylt. (Varning: Se till att förvara en del åt dig själv. Dessa går snabbt.)

Anpassad från Abra Berens | Grist | Chronicle Books, 2021

Jag hade aldrig riktigt ägnat mig åt tumavtryckskakor förrän min tidigare kollega, Lauren Bushnell, lämnade ett paket med hennes kornavtryckskakor till mig. Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde för att få gåvan, men jag minns att jag tänkte, Det är snällt av henne. Kanske kommer min man Erik att gilla dem. Jag slängde bort dem i min väska och gick hem.

Abra Berens serverade till tallrikar med mat på jobbet
: Abra Berens

Sedan var bussen sen, det regnade och jag var grinig. När bussen äntligen kom och jag fick plats stoppade jag en kaka i munnen. Jag stoppades i mina spår (tack och lov fortsatte bussen att gå). Den var lite seg, inte för söt och mycket mer smakrik än någon vanlig syltkaka jag hade haft tidigare.

“Det är kornmjölet,” sa Lauren lättvindigt, medan jag smygande över henne nästa gång jag gick förbi henne i köket.–Abra Berens

Korn Thumbprint Cookies Vanliga frågor

Hur förvarar jag kornmjöl?

Korn är en överladdad mat, packad med näringsämnen som mangan och selen. Men det är också ett av de mer flyktiga kornen och är känsligt för mögel. Förvara den i en tättsluten behållare i frysen i upp till 4 månader.

Kan jag lägga till något i degen för att få den att pilla upp?

Tja, vi tycker att de är fantastiska precis som de är. Men om du vill pussa upp degen kan du lägga till citron- eller limeskal, kanel, mald ingefäramark kardemummamark anis. Du förstår idén. Men vi föreslår att du låter smaken på din sylt avgöra dina tillsatser.
indonesisk kanel

  • I en försedd med paddeltillbehör, vispa ihop smör och socker med medelhastighet tills det är ljust och fluffigt, cirka 6 minuter. Ta det längre än du normalt skulle göra, eftersom detta är det enda sättet att lägga till lätthet till den färdiga kakan. Skrapa ner skålens sidor.

  • I en medelstor skål, kombinera mjöl och salt. Med mixern igång, arbeta försiktigt in mjölblandningen tills det inte finns fler smöriga strimmor – det är svårare att överarbeta dessa kakor på grund av det lägre glutenhalten i mjölet, men det är fortfarande möjligt, så var mör.

  • Slå in degen i plast och kyl i 30 minuter för att stelna och skydda degens struktur.

  • Värm ugnen till 325°F (165°C).

  • Skopa och rulla degen till 1-tums (2,5 cm) bollar och lägg 2 tum (5 cm) från varandra på en otät eller bakplåtsfodrad bakplåt.
  • Tryck in tummen i mitten av varje boll och skeda cirka 3/4 tsk sylt i kakans navel. Grädda tills de är gyllenbruna och lite krispiga i kanterna, 15 till 18 minuter.

Servering: 1 kakaKalorier: 97 kcalKolhydrater: 12 gProtein: 1 gFett: 5 gMättat fett: 3 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 13 mgNatrium: 35 mgKalium: 29 mgFiber: 1 gSocker: 6 gVitamin A: 157 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 6 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Abra Berens. Foto © 2021 EE Berger. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag var ganska exalterad över att göra dessa korn-tumavtryckskakor. Jag älskar en god syltkaka med tumavtryck, och jag älskar också att leka med mjöl som jag inte använder särskilt regelbundet.

Kornmjölet ger dessa kakor en fin nötighet. Även med 2 sockerarter i receptet är kakan inte alls särskilt söt. Det slutade med att jag rullade hälften av degbollarna i turbinadosocker, bara för att jämföra och kontrastera lite. Först föredrog jag kakorna som jag hade rullat i sockret, men 24 timmar senare bestämde jag mig för att de icke-sockerrullade kakorna var helt okej (även om jag gillar krispigheten i den sockerrika utsidan), och jag kunde lägg till kakans sötma genom att ändra vad som går in i tumavtrycket; kolasås eller citruscurd, förutom sylt.

Kakorna är lätta att göra, oändligt mångsidiga på grund av fyllningsvalen. En inte alltför söt goding när det är det du längtar efter.

Jag bor nära en lokal ekologisk mjölnare och älskar att prova recept som kräver 100 % alternativa mjöl. Dessa rika små kornkakor med tumavtryck är förtjusande – degen är inte överdrivet söt och passar bra med syltens tang. Jag använde Diamond Crystal kosher salt i degen, som jag tyckte gav lite extra smak. Receptet går ihop så snabbt att det är lätt att glömma att det inte innehåller någon jäsning. Jag följde instruktionerna för att grädda smöret och sockret längre än vanligt (jag vispade i 7 minuter på medium, skrapa ner tre gånger). Detta hjälpte degen att gå ihop bra och förhindrade att kakorna kändes tunga.

Med endast fem ingredienser (plus en liten mängd sylt) bygger receptet på gott, färskt kornmjöl och smör för mycket av sin smak. Du får de bästa resultaten med det färskaste mjölet/smöret av högsta kvalitet, så det är värt att söka efter dem om möjligt.

Som det är, är receptet en fantastisk bas för experiment. Jag kunde till exempel se att tillsätta lite vaniljpasta eller mandelsmak i en sats, eller rulla degbollarna i finmalda mandlar eller hasselnötter innan de fylls och gräddas. Eftersom korn och råg är två av mina go-to mjöl, kommer jag att experimentera med all råg eller ett förhållande 50/50 korn/råg i en framtida sats.

Ursprungligen publicerad 3 januari 2022Source link

Rate this post

Leave a Reply