Denna körsbärstomat, sparris och örtiga ricottatårta är en enkel lätt lunch eller middag som använder fryst smördeg. Toppad med krämig ost och möra rostade grönsaker är det som en ode till våren.

En körsbärstomat, sparris och örtiga ricotta tårta på pergament på en plåt

Anpassad från Clodagh McKenna | På minuter | Kyle Books, 2022

Jag älskar färdiga smördegsark – min frys är staplad med dem. Många kockar kan vara lite snoriga på dem, men det är jag definitivt inte. De är lysande; kavla ut dem, täck dem med läckra pålägg och ställ in dem i ugnen, så har du en utsökt kvällsmat. Jag älskar att göra en tårta i veckan med olika grönsaker som jag odlar i trädgården.

Den vispade ricottan med örter, parmesan och vitlök är sensationell och bör läggas till alla dina grönsakstårtor. Om du har en läcker hemmagjord pesto (eller en bra köpt sådan), ringla den över tårtan för ett extra lager av smak.—Clodagh McKenna

Herbed Ricotta Tart Vanliga frågor

Vilka andra grönsaker kan du använda på denna tårta?

Det är bara begränsat till din fantasi! Vad är viktigast: Se till att grönsakerna kan laga mat på 20 till 30 minuter. Hemligheten är att skiva dem tunt. Alla grönsaker kan tillagas inom den tiden om de är tunt skivade. Tänk på lök, schalottenlök, broccoli rabe, broccoli, blomkål, svamp, paprika … you name it.

En annan väg att gå är att köpa marinerade kokta grönsaker på marknaden. Häll av dem väl och arrangera dem ovanpå. Bom.

Kan jag göra denna tårta i förväg?

Till viss del, ja. Smördeg är alltid godast dagen den bakas. Men fukten från ricottaosten kan ge en blöt botten om den sitter för länge efter att tårtan kommit ut ur ugnen. Så gör detta inte mer än en timme eller två i förväg.

Körsbärstomat, sparris och örtiga ricottatårta

En körsbärstomat, sparris och örtiga ricotta tårta på pergament på en plåt

Den vispade ricottan med örter, parmesan och vitlök är sensationell och bör läggas till alla dina grönsakstårtor. Om du har en god hemlagad pesto (eller en bra köpt sådan), ringla den över tårtan för ett extra lager av smak.

Prep 30 minuter

kock 20 minuter

Total 50 minuter

  • Värm ugnen till 400°F (200°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.

  • Rulla ut smördegen på den förberedda bakplåten.

  • Använd en vass kniv och skär en 3/4-tums (2 cm) kant runt kanten på bakverket, var noga med att inte skära hela vägen igenom. Pricka degen innanför kanten överallt med en gaffel. Detta kommer att hjälpa till att förhindra att det blåser upp i ugnen.

  • I en medelstor skål, vispa ihop ricotta, vitlök, parmesan, hackade örter och citronskal och krydda sedan rikligt.

  • Bred ut ricottablandningen över tårtan innanför kanten. Lägg sparrisspjuten över tårtan och pricka runt körsbärstomaterna med snittsidan uppåt. Tryck försiktigt ner tomaterna så att de sjunker ner något i ricottablandningen, pensla lätt med olivolja.

  • Pensla bakverkskanten med det uppvispade ägget och grädda tills degen är gyllene och genomstekt, 20 till 30 minuter. Krydda med peppar och servera.

Servering: 1delKalorier: 344kcal (17 %)Kolhydrater: 26g (9 %)Protein: 12g (24%)Fett: 21g (32 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 11gTransfett: 1gKolesterol: 45mg (15 %)Natrium: 304mg (13 %)Kalium: 196mg (6 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 614IU (12%)C-vitamin: 14mg (17 %)Kalcium: 201mg (20 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 24 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply