Låt inte enkelheten lura dig, detta recept på körsbärstomatpasta är fantastiskt.
I denna snabba lätta maträtt rostas körsbärstomater (eller druvtomater) med vitlök och örter och slängs med pasta för en perfekt måltid.
Den här rätten går från spis till bordsskiva på cirka 20 minuter!

Rostad körsbärstomatpasta
- Du kommer att älska hur enkel att förbereda detta recept på körsbärstomatpasta är!
- Perfekt för köttfria måndagar, det är en rätt som hela familjen kommer att älska.
- Det är ett underverk i en pott med minimal rengöring efter en lång dag och utmärkt som stjärnan på middagsbordet eller tillbehör.
- Inte bara för sommaren, tomater finns tillgängliga året runt.
- Budgetvänlig och fylld med smak, det är en vinn-vinn-måltid!

Ingredienser och variationer
- Tomater: Körsbärstomater eller druvtomater fungerar bra i det här receptet, vilken färg som helst duger. De rostade tomaterna skapar en läcker “sås” till pastan.
- Olja & vinäger: Dessa ingredienser hjälper inte bara till med rostning och karamellisering, de ger bra smak.
- Vitlök & Örter: Färsk vitlök och örter som basilika och oregano ger läcker smak till tomaterna när de steker. Prova gärna olika örter som timjan eller italiensk smaksättning utifrån vad du har till hands.
- Pasta: Använd din favorittyp, oavsett om den är färsk, kyld eller förpackad. Alla former och storlekar fungerar bra med detta mångsidiga recept.
VALFRITT GRÖNT: Det här är en bra rätt för att använda upp bitar av överblivna grönsaker, eller så kan du börja med färska grönsaker som spenat och zucchini. Bulk upp rätten och tillsätt rostade grönsaker eller luftstekta grönsaker.
VARIATIONER: Gör det till en huvudrätt och lägg till skivad grillad kyckling eller vitlökssmörräkor. Snurra i lite hemmagjord basilikapesto i steg 5 eller lite olivtapenad.

Hur man gör körsbärstomatpasta
- Rosta tomaterna genom att slänga dem med de återstående ingredienserna (förutom pasta) i en panna klädd med folie och placera dem under broilern (enligt receptet nedan).
- Koka pastan till al dente. Häll av pastan men skölj inte den (den extra stärkelsen hjälper till att göra såsen!).
- Kombinera tomaterna med pastan och blanda ihop. Garnera med färska örter och parmesanost eller smulad fetaost innan servering.



Lagring av rester
Förvara överbliven rostad körsbärstomatpasta i en täckt behållare i upp till 3 dagar i kylen. Pastan tinar inte så bra, så frysning rekommenderas inte. Den här rätten är dock så enkel, börja helt enkelt fräsch!

Lätt u0026 Eleganta pastarätter
Älskade din familj denna rostade körsbärstomatpasta? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Rostad körsbärstomatpasta
Mör pasta slängd med vitlöksrostade körsbärstomater och färsk basilika. Den här enkla rätten är den perfekta pastan under helgen och tar bara några minuter att tillaga!
-
Värm ugnen till 425°F.
-
Klä en plåt med folie och tillsätt tomater, vitlök, balsamvinäger, olja, oregano, basilika, ½ tsk salt och ¼ tsk svartpeppar.
-
Rosta 15 minuter eller tills tomaterna är kokta. Stek 1-2 minuter för att lägga till lite kol/färg när den mjuknat.
-
Under tiden, i en stor kastrull med kokande saltat vatten, koka pastan tills den är mjuk men fast. Spara ½ kopp pastavatten. Häll av (skölj inte) och lägg i en stor skål.
-
Tillsätt tomaterna med eventuell panjuice och blanda ihop.
-
Servera och garnera med färska örter och parmesanost.
Förvara eventuell överbliven rostad körsbärstomatpasta i en försluten behållare i kylen i upp till tre dagar.
Kalorier: 504 | Kolhydrater: 73g | Protein: 18g | Fett: 15g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 88mg | Natrium: 190mg | Kalium: 711mg | Fiber: 1g | Socker: 6g | Vitamin A: 1210IU | C-vitamin: 51,9mg | Kalcium: 152mg | Järn: 5.8mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



