Denna körsbärstomattårta är vacker, smakrik och utsökt. Skorpan har en underbar smak från de färska örterna och kompletterar den krämiga fyllningen väl. Jag gillade idén att rosta tomaterna först, och de var bokstavligen sprängfyllda av smak i den färdiga tårtan. Första gången jag gjorde denna körsbärstomattårta hade jag större tomater och lät dem stå i hela 20 minuter, men mina tomater var mindre andra gången, så de var klara på 10 minuter. (Jag var tvungen att smyga några från bakplåten, och de var läckra!)Tomatosttårta

Skorpan gick lätt ihop och var perfekt. Den var lite kladdig under rullningen, så det slutade med att jag flyttade den till en mjölad bit bakplåtspapper och kylde den i ca 10 minuter innan gräddningen eftersom den verkade ha blivit lite för varm under utrullningen. Den bakade perfekt på 25 minuter och såg vacker ut ur ugnen. Den sammansatta tårtan gräddade också i 25 minuter och fick fin färg på toppen.

Det var lätt att skiva och servera. Det var en tunn tårta, inte alls som en tjock quiche, men den hade fantastisk smak. Vilket härligt sätt att använda alla körsbärstomater som kommer in i slutet av sommaren. En läcker förrätt, eller i kombination med en sallad, en lätt lunch eller middag.

Source link

Rate this post

Leave a Reply