Korv och paprika i samma maträtt är en så fantastisk kombo! Häll i lite krispigt Gnocchi och en läcker sås, och du kommer att lägga till detta snabb och enkel middag till din meny denna vecka!

Vår 20 minuters korv och paprika gnocchi är faktiskt en måltid av glömda saker. Jag kom på mig själv att stå vid kylskåpet för flera år sedan och stirra in i en massa slumpmässiga ingredienser och ingenting för att få ihop det hela; lite kycklingbuljong, en bit lök och paprika från en tacokväll och dessa slumpmässiga korvar som en vän hade gett oss. Inte riktigt tillräckligt av någonting för att göra en hel måltid, eller så trodde jag.

Jag har sett korv och paprika fyllda i hoagierullar tillräckligt för att veta att jag förmodligen skulle kunna göra något liknande men utan bröd eller frallor i huset på den tiden jag behövde bli kreativ och som nygift som också krävdes billigt. Jag hade inte tillräckligt med pengar för att gå och köpa en massa saker men jag hade ett ensamt paket pasta.

ett foto på en gjutjärnspanna med gyllene korvskivor, skivor av mör röd och gul paprika och lök och krispiga gnocchi med en träslev som serverar en portion.

Under årens lopp har vi ändrat detta recept en gazillion gånger tills lite vitt matlagningsvin och bytet från pasta till gnocchi tog hem allt. Detta krispiga gnocchi med paprika och lök recept tar bara 20 minuter även om första gången kan vara lite längre när du får kläm på det. När du har gjort det en gång är det en bris.

Koka det här, plåt det.

Koka det, plåt det.

Knacka gnocchin, plåt den.

Lägg tillbaka de två första tallrikarna och ingredienserna till såsen, låt sjuda såsen och lägg sedan i gnocchin, krydda efter smak. Det är allt!

ett foto av en skål full med korv och paprikagnocchi med en silvergaffel som sitter ovanpå.

Ingredienser för korv och paprika Gnocchi

Det finns egentligen bara ett fåtal ingredienser i den här rätten vilket är en av de saker jag älskar med den! Och förutom färskvarorna och gnocchin är de flesta ingredienserna saker som jag vanligtvis redan har till hands. Det är alltid en vinst!

  • Olivolja
  • Röd paprika
  • Orange paprika
  • Lök
  • Vitlök
  • Korv
  • Gnocchi
  • Basilika (torkad)
  • Timjan (torkad)
  • Salt
  • Peppar
  • Kycklingbuljong
  • Vitt vitt (eller matlagningsvin)
  • Brandrostade tomater
  • Persilja

Måtten på varje ingrediens finns i receptkortet nedan.

ett foto av alla ingredienser för paprika och lökgnocchi inklusive en röd, gul och orange paprika, skivad korv, en rödlök, ett paket gnocchi, en flaska vit matlagningsvin, en burk eldrostade tomater, vitlöksklyftor och örter och kryddor.

Hur man gör korv och paprika och gnocchi

Det är här jag bevisar att detta recept är gjort i 20 minuter

  1. Börja med att koka paprika och lök i en stekpanna på medelhög värme tills de är mjuka. Ta upp på en tallrik och spara till senare.
  2. Tillsätt vitlök och korvar och koka tills korven blir gyllene och krispig. Medan det kokar, börja koka vatten i en annan gryta till gnocchin.
  3. När vattnet kokar tillsätter du gnocchin. När de flyter är de färdiga. Sila ur vattnet.
  4. När korven och vitlöken är klara, ta upp dem på en annan tallrik och ställ åt sidan.ett foto av en gjutjärnspanna full av skivor av gyllene krispig korv och hackad vitlök.
  5. Ringla över lite mer olivolja i stekpannan och tillsätt gnocchin. Stek tills de är bruna och knapriga på varje sida. Ta upp gnocchin på en annan tallrik och ställ åt sidan.
  6. Tillsätt paprika, lök och korv i stekpannan med resten av ingredienserna. Koka upp och sänk sedan temperaturen och låt det puttra tills vätskan är borta.
  7. Tillsätt gnocchin i stekpannan och smaka av. Toppa med färsk persilja.

Alla dessa instruktioner i detalj finns i receptkortet i slutet av detta inlägg.

ett foto av en stor gjutjärnspanna full av krispiga gyllene gnocchi och mjuka skivor av paprika och lök och stora bitar av korv.

Hur man vet när Gnocchi är klar

När du lägger till gnocchi i en kokande kastrull med vatten kommer den att sjunka till botten. De är färdiga när de flyter till toppen!

Vilka korvar man ska köpa

Du kan köpa vilken gammal korv du vill! Du kan lätta upp det med en kalkon- eller kycklingkorv eller gå med en klassisk fläskkorv. Oavsett vad din familj kommer att njuta av mest!

ett foto av en stor vit skål full av saftig och mör korv- och paprikagnocchi.

Kan jag använda grön eller gul paprika?

Ja, du kan använda vilken paprika du gillar bäst. Jag gillar hur rött och orange ser ut i den här rätten. Tänk på att grön paprika tenderar att vara mycket mindre söt än röd, orange och gul.

Kan jag lägga till mer eller mindre vitlök?

Mängden vitlök är definitivt upp till dig och din önskade smak. Jag vet att alla smakar och njuter av vitlök på olika sätt.

ett foto av en stor gjutjärnspanna fylld med gyllene krispiga gnocchi, möra skivad paprika och lök och lagom stora bitar av korv.

Kan jag använda färska örter?

Ja, du kan definitivt bli fräsch! Du vill ha 1 matsked färsk basilika som har malits och en halv matsked färsk timjan.

Fryser gnocchi bra?

Okokt gnocchi fryser riktigt bra, men när gnocchi väl är tillagad skulle jag inte rekommendera att frysa in den. De blir för mjuka och tappar formen efter att de tillagats för att lyckas frysa.

en bild av en vit skål full av korv och paprika gnocchi toppad med färsk persilja.

Det är dags för korv och paprika och krispigt gyllene Gnocchi! Nästa gång du behöver middag i all hast, prova detta 20 minuters måltid! Smakerna är super-cali-fragi-listic-expi-ali-läckra!

ett foto av en stor vit skål full av saftig och mör korv och paprikagnocchi.

Korv och paprika Gnocchi

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Total tid: 20 minuter

Serveringar: 4

  • Olivolja
  • 1 Röd paprika skivad
  • 1 Orange paprika skivad
  • 1 Lök röd eller gul, skivad
  • 6 Kryddnejlika Vitlök skivad
  • 3 Korv skivad
  • 1 Paket Gnocchi 16 oz
  • 1 tesked Basilika torkas
  • 1/2 tesked Timjan torkas
  • Salt och peppar att smaka
  • 1/4 Kopp Kycklingbuljong
  • 1/4 Kopp Vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 1 Burk Brandrostade tomater dränera inte
  • Persilja hackad
  • Tillsätt några klick olivolja i en stekpanna på medelhög värme och tillsätt paprika och lök, koka i 6-10 minuter, rör om då och då tills de är mjuka. Ställ två tallrikar bredvid din brännare för paprikablandningen och gnocchi.

  • Ta av till en av tallrikarna och tillsätt ytterligare en klick olivolja.

  • Tillsätt vitlöken och korvarna och koka, under omrörning då och då, i cirka 5 minuter. Börja under tiden vattnet i grytan för gnocchin och när det kokar tillsätt gnocchin. Koka gnocchin i kokande vatten tills den flyter.

  • Ta bort korvarna och vitlöken på tallriken med paprikan.

  • Låt rinna av och ringla olivolja i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt avrunna gnocchi och fräs tills de är bruna på varje sida, tillsätt mer olja efter behov. Ta upp gnocchin på en separat tallrik.

  • Lägg tillbaka paprika- och korvblandningarna i stekpannan tillsammans med kryddor, buljong, vin och tomater med deras juice. Koka upp och sänk sedan temperaturen något tills vätskan försvinner lätt.

  • Häll i gnocchin och blanda ihop, krydda efter behov.

  • Tillsätt persilja och krydda efter smak.

Näringsinnehåll

Korv och paprika Gnocchi

Mängd per portion (1,5 koppar)

Kalorier 267
Kalorier från fett 153

% Dagligt värde*

Fett 17g26 %

Mättat fett 6g38 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 2g

Enkelomättat fett 8g

Kolesterol 46mg15 %

Natrium 623mg27 %

Kalium 366mg10 %

Kolhydrater 13g4 %

Fiber 3g13 %

Socker 6 g7 %

Protein 12g24 %

Vitamin A 2336IU47 %

C-vitamin 83mg101 %

Kalcium 59mg6 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORDA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.





Source link

Rate this post

Leave a Reply