Vår krämiga avokado koriander lime dressing är fräsch, syrlig, lite kryddig och läcker inte bara på sallader, utan även på tacos, risskålar eller som dipp till grönsaker!

Jag håller sakta men säkert på att samla ihop alla mina favoriter recept på salladsdressing… för min mamma. Haha! Jag menar, jag gör det för er alla också, men det här kommer från en kommentar som min mamma gjorde som jag inte grubblar över helt. 🙂 Hon sa att hon inte vet hur man gör en god sallad. OCH VIDARE äter hon inte riktigt sallad på vintern eftersom hon förknippar det med sommar.

Åh fan nej.

Sallad är en av de bästa sakerna i mitt liv, så jag måste absolut hjälpa henne! Sallader är det enklaste receptet eftersom bokstavligen allt går. Du vill lägga till rostad sötpotatis? GÖR DET! Du vill blanda keso i? DET ÄR GOTT!

Så först ut, Koriander Lime Avokadodressing för det är hälsosamt och så ljust och pigg! Och titta på den gröna färgen! Alla hjärtans ögon!

ett foto av en glaskopp full av ljusgrön avokadokoriander limedressing omgiven av limeklyftor och färsk koriander.

Detta recept använder alla naturliga ingredienser och är glutenfritt och mjölkfritt. Här är vad du behöver:

 • Avokado: se till att den är mogen genom att försiktigt ta tag i toppen och botten mellan tummen och pekfingret och ge den en lätt klämma, den ska ha lite giv till den
 • Koriander: ta en näve av bladen och dra dem från stjälkarna
 • Limejuice: du vill definitivt ha färska limefrukter till detta
 • Jalapeño: ta bort fröna och använd mer eller mindre av jalapeñon för att bestämma vilken värme du vill ha
 • Tomatillo: har en syrlig och nästan citrusaktig smak
 • Vitlök: färsk vitlök, ger en liten bit till dressingen
 • Äppelcidervinäger: tillför syra och smak
 • Honung: mjukar upp all syra och syrlighet
 • Mald koriander: ger en lätt söt citronsmak
 • Olivolja: tillför smak och hälsosamt fett
 • Kosher salt: ger smak
 • Vatten: tunnar ut dressingen, du kan lägga till så mycket eller så lite du vill för att kontrollera krämigheten

Måtten för alla ingredienserna finns i receptkortet i slutet av inlägget.

Avokado för livet

Någon frågade mig nyligen vad min favoritmat är. Det är nog den svåraste frågan att ställa en matbloggare! Jag skulle kanske kunna begränsa det till en topp 10 mat. Och om jag var tvungen att välja, avokado skulle definitivt stå på listan. Jag är besatt av dem!

Du kan äta avokado till varje måltid, och det gör jag! Har du sett vårt inlägg om avokadotoast? Himmel! Jag älskar att slänga dem på smörgåsar till lunch och vi har till och med ett avokadotacorecept som är så gott! Och kom inte ens igång med guacamole! Ge mig en sked!

Avokadon i detta recept på salladsdressing gör den så krämig och fantastisk! Plus, avos är en hälsosam källa till fett.

ett foto av en glaskopp full av avokadokorianderlimedressing.

Hur man serverar avokadodressing

Uppenbarligen är en dressing vanligtvis tänkt att gå på en sallad, men den oemotståndliga glädjen med denna korianderlimedressing ska inte sluta där! Om du ska med en sallad skulle jag rekommendera vår kycklingtacosallad.

Om du vill prova andra recept som skulle vara upprörande med denna avokadokoriander limedressing på toppen, så här några idéer:

FAQ

Hur man förhindrar brunfärgning

När avokado har blivit utsatt för frisk luft börjar de oxidera och bli bruna. Smaken påverkas inte, men den är inte särskilt aptitlig. Det bästa sättet att förhindra att denna salladsdressing blir brun är att placera en bit plastfolie direkt på ytan av dressingen för att ta bort exponeringen för syre. Förvara den i en behållare med lock.

Du kan också lägga till ett tunt lager olivolja eller limejuice på toppen. Se bara till att röra i det innan servering.

Kan jag göra den här dressingen i förväg?

Denna dressing blir faktiskt bättre när den sitter ett tag, så du kan göra upp den en dag i förväg.

Hur länge håller Cilantro Lime Dressing?

Denna salladsdressing kommer att hålla i kylen i en lufttät behållare i upp till en vecka. Den kommer också att frysa riktigt bra i upp till en månad.

Du behöver inte vara en professionell kock för att göra en extraordinär sallad, och en djärv recept på salladsdressing är en stor del av en vinnande sallad. Detta avokado koriander lime dressing är krämig, syrlig, hälsosam och tillverkad i precis 5 minuter. Det ger en smakrik punch oavsett vad du bestämmer dig för att använda den på!

Fler recept på salladsdressing att prova:

Serveringar: 1 omgång

Förberedelsedags: 5 minuter

Total tid: 5 minuter

 • Häll alla ingredienser utom vattnet i en mixer och mixa tills det är slätt.

  1/2 avokado, 1/2 knippe koriander, 3 msk limejuice, 1/2-1 Jalapeño, 1/2 tomatillo, 1 vitlöksklyfta, 2 matskedar äppelcidervinäger, 1 tsk honung, 1 tsk mald koriander, 3 matskedar olivolja, 1/2 tsk Kosher salt

 • Vispa i vatten, tillsätt efter önskad konsistens.

  3/4 kopp vatten

Ta en stor näve av korianderbladen och riv hela bunten från stjälkarna. Du kommer fortfarande ha några stjälkar men det är okej.

Servering: 1omgångKalorier: 590kcalKolhydrater: 22gProtein: 3gFett: 57gMättat fett: 8gFleromättat fett: 6gEnkelomättat fett: 41gNatrium: 1186mgKalium: 687mgFiber: 8gSocker: 8gVitamin A: 534IUC-vitamin: 36mgKalcium: 52mgJärn: 2mg

Författare: Söt basilika

Kurs: 50+ hemgjorda kryddrecept

rekommenderade produkter

ett foto av en glaskopp full av avokadokorianderlimedressing.

Source link

Rate this post

Leave a Reply