Våra testare kallar detta krämig bakad mac och ost det bästa de någonsin testat. Detta kommer inte som någon överraskning, med tanke på att makaronerna är kvävda i en krämig sås som är gjord med fyra-count ’em!-typer av ost och rökig BBQ-krydda. Så här gör du det.

En kula krämig bakad mac and cheese med knaprig topping som lyfts från en gryta.

Anpassad från Matt Horn | Horngrill | Harvard Common Press, 2022

Denna hemgjorda mac and cheese är sliskig, smältande och otroligt beroendeframkallande. Kraftig grädde, generösa smaksättningar och fyra typer av ost skapar komfort-mat perfektion. Om du har tid, lägg på ett lager smörsmörat ströbröd och grädda till en vacker gyllenbrun färg.–Matt Horn

Vanliga frågor om bakad Mac och ost:

Vad ska jag använda för en krispig topping?

Börja med ca 1 1/2 koppar panko eller krossade kex. Tillsätt 4 till 5 matskedar smält smör, en näve parmesan och en generös sked av grillkryddan. Blanda väl och strö det rikligt över din makaroner och ost, grädda sedan enligt anvisningarna.

Kan den här rätten göras i förväg?

Du kan sätta ihop den här grytan utan panko- eller kextoppningen, om du använder den, och kyla den i upp till två dagar innan du är redo att baka. Tillsätt toppingen precis innan du sätter in den i ugnen. Makaroner och ost är godast när de serveras färska, så vi rekommenderar inte förgräddning.

Kan detta recept halveras?

Absolut. Om du inte behöver tio portioner makaroner och ost, skär helt enkelt mängden av varje ingrediens på mitten och använd en mindre gryta för att baka.

Kan jag använda färdigriven ost?

Vi rekommenderar det inte. Färdigriven ost har tillsatt konserveringsmedel som förhindrar att den klumpar sig i påsen, vilket också förhindrar att den smälter ordentligt när den gräddas.

Krämig bakad Mac och ost

En kula krämig bakad mac and cheese med knaprig topping som lyfts från en gryta.

Denna bakade makaroner och ost är kvävd i en rik och ultrakrämig fyrostsås som är smaksatt med BBQ rub. Den matar en folkmassa, vilket gör den till en perfekt sydlig semestertillbehör.

Matt Horn

Prep 45 min

laga mat 45 min

Total 1 hr 30 min

 • Värm ugnen till 350°F (177°C).

 • Smörj lätt en 4-quart (3,8-liters) gryta eller holländsk ugn med smör.

 • Fyll en stor gryta till cirka tre fjärdedelar med vatten, krydda vattnet generöst med salt och låt koka upp på hög värme. Tillsätt pastan och koka enligt anvisningarna på förpackningen tills den är precis al dente. Häll av pastan i ett durkslag och lägg över i den förberedda grytan.

 • Blanda grädden och mjölken i en stor kastrull på medelhög värme. Värm bara tills det kokar.

 • Medan mjölkblandningen värms upp, vispa maizena och vatten till en slurry i en liten skål.

 • Vänd värmen under mjölkblandningen till medel och vispa i slurryn tills såsen är tjock och slät, 1 till 2 minuter.

 • Ta kastrullen från värmen och tillsätt ostarna. Rör om tills såsen är väldigt slät.

 • Rör i 1 tsk salt, vitlökspulvret, lökpulver, gnugga och peppar. Häll såsen över pastan och rör om så att den täcks.

  Om du vill lägga till ett lager av smöriga ströbröd här, blanda ihop panko, ströbröd eller krossade kex med lite smör (och lite extra BBQ rub, om du vill) och strö över macen och osten. (Se FAQ ovan.)

 • Grädda tills den är bubblig och gyllenbrun, cirka 30 minuter. Låt vila i 5 till 10 minuter innan du slukar.

Servering: 1serveringKalorier: 570kcal (29 %)Kolhydrater: 42g (14%)Protein: 17g (34 %)Fett: 37g (57 %)Mättat fett: 23g (144 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 9gKolesterol: 117mg (39 %)Natrium: 300mg (13 %)Kalium: 269mg (8%)Fiber: 2g (8%)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 1379IU (28 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 342mg (34 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 12 september 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply