Alla älskar en het ostliknande dipp och den här är en favorit!
Majsdipp kombinerar majskärnor och bacon i en krämig ostlik bas av färskost, gräddfil och massor av extramaterial! Det hela bakas tills det är varmt och bubbligt.
Servera detta recept med tortillachips, kex eller grönsaksstavar för doppning.

Krämig bakad majsdipp
Majsdipp är den perfekta kombinationen av söta majskärnor blandat med färgglada grönsaker, chili och baconbitar, allt bakat till en ostliknande krämig sås.
- Inspirerad av några av våra favoritmajsrätter är denna dipp nästan som mexikansk street corn möter bacon cheddar dip. Så bra tillsammans!
- Den använder ingredienser som jag nästan alltid har till hands.
- Förbered i förväg och grädda precis innan servering.
- Rejäla dipprecept som detta kan serveras varma eller kalla! Dessutom kan den göras upp till 3 dagar i förväg och smakerna blandas bara ännu mer!
Servera med selleristavar, tortillachips, Fritos, rostade crostini eller bagelchips.

Ingredienser för majsdip
Majs – Färska majskärnor direkt från kolven, fryst majs eller till och med en burk avrunnen majs kan användas i detta recept.
Ost – En kombination av färskost, gräddfil och massor av smält cheddarost skapar en rik krämig konsistens.
Tillägg – Sydvästra kryddor tillför massor av smak. Bacon ger en salt rökig bit medan paprika och chili ger fräschör.
Toppings – Strö över extra ost som cheddar, pepparjacka, cotijaost eller en strimlad mexikansk blandning.
Variationer
- Grön lök ger en boost av smak till detta majsdipprecept.
- Tillsätt krydda med skivade eller inlagda jalapenos istället för eller utöver den gröna chilin.
- Rör ner en burk rotel eller några tärnade tomater.
- Byt kryddor, tillsätt lite vitlökspulver, limejuice eller varm sås.


Hur man gör bakad majsdipp
- Vispa färskost och gräddfil till en slät smet.
- Rör ner resterande ingredienser och bred ut i en ugnsform.
- Toppa med ost och grädda tills det är bubbligt och osten smält.
Garnera med extra majs, paprika, bacon och koriander. Servera varm med chips, kex, crostini eller selleri.

Förvaring av majsdip
Förvara överbliven krämig bakad majsdipp täckt i kylen i upp till 4 dagar. Servera kall eller värm upp. Portioner kan frysas i dragkedjeförsedda påsar men kommer att behöva färsk gräddfil eller färskost för att göra den tjock och krämig.
Krämig u0026 Cheesy Dips
Gjorde du denna krämiga bakade majsdipp? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Krämig bakad majsdipp
Denna majsdipp är krämig, ostliknande och laddad med majs och färgglada grönsaker. Det är den perfekta make-ahead-dippen för alla fester!
-
Värm ugnen till 350°F och spraya en 8×8 bakpanna med matlagningsspray.
-
I en stor skål, grädda ihop cream cheese och gräddfil.
-
Tillsätt majskärnor, röd paprika, grön chili, bacon, koriander, chilipulver, spiskummin, salt och peppar i skålen.
-
Rör om tills alla ingredienser är ordentligt kombinerade och fördela dippen i den förberedda bakformen.
-
Strö resterande ½ kopp riven ost ovanpå.
-
Grädda i 30 minuter eller tills dippen är bubblig och osten smält.
-
Garnera med ytterligare majs, paprika, bacon och koriander om så önskas.
-
Servera genast med tortillachips.
Denna dipp är ganska mild, men om du föredrar det gör den kryddiganvänd en burk tärnad jalapenos istället för grön chili.
Gör denna majsdipp i förväg för speldag eller sammankomster. Du kan förvara den okokta dippen i kylen i upp till 24 timmar före gräddning.
Kalorier: 233 | Kolhydrater: 15g | Protein: 8g | Fett: 16g | Mättat fett: 9g | Kolesterol: 46mg | Natrium: 415mg | Kalium: 211mg | Fiber: 2g | Socker: 4g | Vitamin A: 1045IU | C-vitamin: 17.7mg | Kalcium: 184mg | Järn: 0,6mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.