Alla älskar en het ostliknande dipp och den här är en favorit!

Majsdipp kombinerar majskärnor och bacon i en krämig ostlik bas av färskost, gräddfil och massor av extramaterial! Det hela bakas tills det är varmt och bubbligt.

Servera detta recept med tortillachips, kex eller grönsaksstavar för doppning.

ett chip i majsdipp i en gryta

Krämig bakad majsdipp

Majsdipp är den perfekta kombinationen av söta majskärnor blandat med färgglada grönsaker, chili och baconbitar, allt bakat till en ostliknande krämig sås.

  • Inspirerad av några av våra favoritmajsrätter är denna dipp nästan som mexikansk street corn möter bacon cheddar dip. Så bra tillsammans!
  • Den använder ingredienser som jag nästan alltid har till hands.
  • Förbered i förväg och grädda precis innan servering.
  • Rejäla dipprecept som detta kan serveras varma eller kalla! Dessutom kan den göras upp till 3 dagar i förväg och smakerna blandas bara ännu mer!

Servera med selleristavar, tortillachips, Fritos, rostade crostini eller bagelchips.

gräddfil, majs, peppar, chili, bacon, ost, färskost, koriander och kryddor med etiketter för att göra Creamy Baked Corn Dip

Ingredienser för majsdip

Majs Färska majskärnor direkt från kolven, fryst majs eller till och med en burk avrunnen majs kan användas i detta recept.

OstEn kombination av färskost, gräddfil och massor av smält cheddarost skapar en rik krämig konsistens.

TilläggSydvästra kryddor tillför massor av smak. Bacon ger en salt rökig bit medan paprika och chili ger fräschör.

ToppingsStrö över extra ost som cheddar, pepparjacka, cotijaost eller en strimlad mexikansk blandning.

Variationer

  • Grön lök ger en boost av smak till detta majsdipprecept.
  • Tillsätt krydda med skivade eller inlagda jalapenos istället för eller utöver den gröna chilin.
  • Rör ner en burk rotel eller några tärnade tomater.
  • Byt kryddor, tillsätt lite vitlökspulver, limejuice eller varm sås.

Hur man gör bakad majsdipp

  1. Vispa färskost och gräddfil till en slät smet.
  2. Rör ner resterande ingredienser och bred ut i en ugnsform.
  3. Toppa med ost och grädda tills det är bubbligt och osten smält.

Garnera med extra majs, paprika, bacon och koriander. Servera varm med chips, kex, crostini eller selleri.

ösa majsdipp från en gryta med ett chip

Förvaring av majsdip

Förvara överbliven krämig bakad majsdipp täckt i kylen i upp till 4 dagar. Servera kall eller värm upp. Portioner kan frysas i dragkedjeförsedda påsar men kommer att behöva färsk gräddfil eller färskost för att göra den tjock och krämig.

Krämig u0026 Cheesy Dips

Gjorde du denna krämiga bakade majsdipp? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

ett chip i majsdipp i en gryta

5 från 13 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Krämig bakad majsdipp

Denna majsdipp är krämig, ostliknande och laddad med majs och färgglada grönsaker. Det är den perfekta make-ahead-dippen för alla fester!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 28 minuter

Total tid 38 minuter

  • Värm ugnen till 350°F och spraya en 8×8 bakpanna med matlagningsspray.

  • I en stor skål, grädda ihop cream cheese och gräddfil.

  • Tillsätt majskärnor, röd paprika, grön chili, bacon, koriander, chilipulver, spiskummin, salt och peppar i skålen.

  • Rör om tills alla ingredienser är ordentligt kombinerade och fördela dippen i den förberedda bakformen.

  • Strö resterande ½ kopp riven ost ovanpå.

  • Grädda i 30 minuter eller tills dippen är bubblig och osten smält.

  • Garnera med ytterligare majs, paprika, bacon och koriander om så önskas.

  • Servera genast med tortillachips.

De färskost ska vara väldigt mjuk så att den kan vispas ihop med gräddfilen. Du kan också använda en mixer om du föredrar det, men i det här fallet är det inte avgörande att färskosten är helt slät eftersom den smälter när den går in i ugnen.
Denna dipp är ganska mild, men om du föredrar det gör den kryddiganvänd en burk tärnad jalapenos istället för grön chili.
Gör denna majsdipp i förväg för speldag eller sammankomster. Du kan förvara den okokta dippen i kylen i upp till 24 timmar före gräddning.

Kalorier: 233 | Kolhydrater: 15g | Protein: 8g | Fett: 16g | Mättat fett: 9g | Kolesterol: 46mg | Natrium: 415mg | Kalium: 211mg | Fiber: 2g | Socker: 4g | Vitamin A: 1045IU | C-vitamin: 17.7mg | Kalcium: 184mg | Järn: 0,6mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Förrätt, Dip, Festmat
Kök amerikansk





Source link

Rate this post

Leave a Reply