BLT Dip är en krämig och läcker dip som är fest perfekt.

Alla smakerna av vår favorit BLT Sandwich kombineras i en krämig ostblandning och toppas med bacon, sallad och saftiga tomater!

Detta är den perfekta dippen för chips, grönsaker eller tortillas!

Krämig BLT Dip i en skål

Ingredienser i BLT Dip

Om du letar efter den perfekta aptiten att ta med till familjesammankomster, potlucks eller bara för att hänga hemma, kommer detta recept att få alla att komma tillbaka för mer!

Gräddostbas Gräddost är basen i detta recept. Tillsatsen av majonnäs och gräddfil gör den smidig och lätt att ösa.

Smaksättningar och smaker – Lite vitlökspulver och rökt paprika smaksätter denna dipp. Skarp cheddar och salladslök (eller byt ut ½ tesked lökpulver) ger en extra smak.

Förvandla den till en ranch BLT-dipp genom att tillsätta ranchdressingmix, eller prova italiensk dressingmix eller färska örter om du har dem till hands.

Krispigt bacon Jag älskar att göra bacon i ugnen och förvara det i kylen eller frysen.

Tidsbesparande tips: Byt ut baconet mot baconbitar eller förkokt bacon.

Sallad Isbergs- eller romansallat är perfekta val för detta recept eftersom de kommer att förbli krispiga.

Tomater Här fungerar allt moget och saftigt av olika tomater. Jag använder oftast antingen körsbärstomater eller romer.

ingredienser för BLT-dopp på en träskiva

Hur man gör BLT Dip

Denna enkla BLT Dip är lika enkel som 1, 2, 3!

  1. Blanda krämiga ingredienser enligt receptet nedan i en skål med elmixer tills det är fluffigt (detta gör det lätt att ösa).
  2. Vänd försiktigt ner resten av ingredienserna (reservera lite bacon och tomat till pålägg).
  3. Bred ut i en liten form och täck. Kyl i minst en timme innan servering.
  4. När den har kylts, toppa med strimlad sallad, återstående bacon och tärnade tomater.

Gör det i förväg

Detta BLT-dipprecept kan göras 48 timmar före servering så länge det är tätt täckt och kylt i kylskåpet. Tillsätt påläggen precis innan servering så håller de sig fräscha och knapriga.

Doppare för BLT Dip

  • Grönsaker: grönsaksstavar som selleripinnar, zucchiniskivor eller gurkmynt är bra för att ösa och doppa
  • Bröd: någon form av kex, skivad baguette eller crostini
  • Pommes frites: pitabröd, tortillachips, kringlachips
BLT-dopp i en skål med grönsaker i bakgrunden

Fler krämiga dips för en folkmassa

Älskade din familj denna Creamy BLT Dip? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Krämig BLT Dip i en skål

5 från 14 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Krämig BLT Dip

Denna krämiga aptitretare smakar precis som en klassisk BLT-macka! Byt ut brödet mot dina favoritdoppare.

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 5 minuter

Chill Time 1 timme

Total tid 1 timme 25 minuter

  • Kombinera färskost, gräddfil och majonnäs i en medelstor skål tills det är fluffigt med en mixer på medium.

  • Rör ner rökt paprika, vitlökspulver, salladslök, tärnade tomater, cheddarost och ⅔ av baconet.

  • Täck över och ställ i kylen i minst 1 timme innan servering.

  • Ta ut från kylen, toppa med sallad, resterande bacon och hackade tomater.

  • Servera med bröd, kex, chips eller grönsaker till doppning.

Kryddor kan ersättas med din favoritkryddmix eller ranch- eller italiensk dressingmix.
Denna dipp kan förvaras i kylen i en täckt behållare i upp till 3-4 dagar. Frysning rekommenderas inte.

Kalorier: 196 | Kolhydrater: 2g | Protein: 6g | Fett: 18g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,03g | Kolesterol: 36mg | Natrium: 289mg | Kalium: 127mg | Fiber: 0,3g | Socker: 1g | Vitamin A: 495IU | C-vitamin: 3mg | Kalcium: 91mg | Järn: 0,2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Förrätt, Dip, Festmat
Kök amerikansk
pläterad Creamy BLT Dip med skrift
Krämig BLT Doppa i en skål med tomater och en titel
pläterad Creamy BLT Dip med en titel
Krämig BLT Doppa i en skål och stäng av med en titel





Source link

Rate this post

Leave a Reply