Krämig coleslaw är en häftklammer för sommarens måltider, det perfekta tillbehöret. Den syrliga vinägretten skär genom rikedomen av hamburgare och grill, medan den knapriga kålen ger en krispig textur.

Anpassad från Lee Schrager | South Beach Wine & Food Festival kokbok | Clarkson Potter, 2010

Originalreceptet från Schrage döptes till Cousin Shari’s Coleslaw. Med all respekt – och tacksamhet – till kusin Shari, tyckte vi att vi behövde vara lite mer beskrivande. Men vi tänker fortfarande på henne – och tackar henne – varje gång vi gör det. Det ursprungliga receptet krävde också 1 kopp socker. Japp. En hel kopp. Även om en del av oss har en viss sötsug, var detta bara lite för mycket för oss. Så vi skalade det waaaaaaay tillbaka. Vi föreslår att du provar det eftersom vi har skrivit om det nedan, och om du vill ha det sötare kan du alltid röra i lite mer socker.–Renee Schettler

HUR LÄNGE KOMMER COLESLAW ATT VARA?

När den är gjord är coleslaw bara bra i cirka 3 dagar även om den förvaras i kylen, tätt övertäckt. Om du vill göra detta i förväg går det bra att göra det så att det är fräscht när du behöver det. Fixa receptet till slutet av steg 2, blanda sedan dressingen och kålen tillsammans 15 minuter före servering.

  • Kombinera löken och 1/4 kopp socker i en stor skål och låt sitta i 30 minuter.
  • Tillsätt olja, majonnäs, vinäger, salt och peppar till löken och sockret och rör om bra att kombinera. Smaka av och, om så önskas, tillsätt lite eller allt av den återstående 1/4 kopp sockret och rör om tills det löser sig. Täck över och kyl tills den ska användas.
  • Ca 15 till 30 minuter före servering, tillsätt kålen till dressingen och rör om väl. Kyl coleslaw till servering.

Food Network South Beach Wine & Food Festival kokbok

Anpassad från

South Beach Wine & Food Festival kokbok

Köp på Amazon

Servering: 1 serveringKalorier: 329 kcalKolhydrater: 20 gProtein: 3 gFett: 28 gMättat fett: 4 gFleromättat fett: 7 gEnkelomättat fett: 15 gTransfett: 1 gKolesterol: 5 mgNatrium: 308 mgKalium: 346 mgFiber: 5 gSocker: 15 gVitamin A: 194 IUC-vitamin: 70 mgKalcium: 80 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2010 Lee Schrager. Foto © 2010 Jess Smith. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Kusin Sharis coleslaw var söt, syrlig och utsökt. Jag tärnade den gula löken fint och lade till 1 msk gräslök från min örtagård för färg.

Denna coleslaw är söt och syrlig. Det är en målvakt.

Kusin Sharis coleslaw var ganska läcker, men min man och jag tyckte båda att den var lite på den söta sidan. Jag ska göra det igen, men dra ner på sockret med minst en fjärdedel, och kanske riv i lite morot.

Kusin Sharis recept på coleslaw blir en fantastisk, krispig kålsallad. Den syrliga söta dressingen har precis rätt balans utan att överskugga kålens fräscha smak. Detta är det perfekta tillbehöret till hamburgare och varmkorv, eller som picknick i allmänhet. Receptet skojar inte när det står “stor skål.” Du kanske upptäcker att du har tillräckligt för dubbla de angivna portionerna! Du kan lätt skära detta i halva toppen tjäna färre personer. Även ett halvt recept är gott för fyra, enligt mig.

Source link

Rate this post

Leave a Reply