Detta krämig coleslaw med koriander är en fräsch, krispig kombination av napakål, rödlök, morot och koriander som slängs i en krämig apelsindressing. Du kan göra det i förväg och montera precis innan dina gäster anländer eller så ger du dig ut på din picknick.

Ett färgglatt serveringsfat fyllt med coleslaw med koriander med serveringsredskap i trä på sidan.

Anpassad från Rebecca Lang | Ni kommer alla över | Rizzoli, 2021

Tack och lov har coleslaw kommit långt från påsarna och flaskorna i produktavdelningen. Jag gillar att skiva alla mina grönsaker och förvara dem i kylen, täckta med en fuktig pappershandduk. Jag gör dressingen i förväg och lägger sedan ihop allt precis innan det ringer på dörren.–Rebecca Lang

Vanliga frågor om krämig coleslaw med koriander

Vad är smakskillnaden mellan vanlig gul senap och fullkornssenap?

Vanlig gul senap är den vi alla känner och älskar (eller hatar?). Det är den som droppar av våra varmkorvar och corndogs och fläckar T-shirts på sommaren. Den är gjord av gula senapsfrön och är den mildaste av alla senap. Gurkmeja tillsätts för färg, och vinäger och vatten gör det till en knaprig, lite syrlig pressbar sås.

Fullkornssenap innehåller både gula och bruna senapsfrön, några krossade eller delvis krossade (tillräckligt för att göra en pasta) och några hela. Bruna senapsfrön är kryddigare än gula, så din fullkornssenap kommer att ha lite mer kick än vanlig gul senap. Fullkornssenap innehåller vanligtvis äppelcidervinäger och lite farinsocker, vilket gör den läckert syrlig med lite sötma.

Kan jag förbereda detta krämiga coleslawrecept i förväg?

Du kan förbereda det mesta av detta recept i förväg. Gör din dressing och ställ den åt sidan och förbered sedan dina grönsaker. Förvara dem separat i kylen. Tillsätt dressingen och ge din sallad en god mix precis innan servering.

Vad ska jag servera med krämig coleslaw med koriander?

Det här enkla coleslaw-receptet är ett bra tillbehör för picknick, BBQs och alla sommarsammankomster. Det kommer alltid att vara välkommet tillsammans med revbensspjäll, hamburgare eller stekt kyckling, och våra testare älskade hur väl det passade med stekta fiskfiléer.

Krämig coleslaw med koriander

Ett färgglatt serveringsfat fyllt med coleslaw med koriander med serveringsredskap i trä på sidan.

Denna lättärta krämiga coleslaw kombinerar kål, rödlök, morot och koriander i en syrlig majonnäsbaserad apelsindressing. Det kan mestadels förberedas i förväg och slängas med dressing precis innan servering. Inte konstigt att folk kallar det den bästa krämiga coleslaw de någonsin har provat.

Rebecca Lang

Prep 20 min

Total 20 min

  • I en stor skål, vispa samman majonnäs, vinäger, senap, apelsinskal och juice, salt och peppar.

  • Tillsätt kål, lök, morot och koriander och blanda ihop med dressingen. Servera omedelbart.

Servering: 1delKalorier: 114kcal (6 %)Kolhydrater: 10g (3%)Protein: 3g (6 %)Fett: 8g (12%)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 1gKolesterol: 4mg (1 %)Natrium: 373mg (16 %)Kalium: 547mg (16 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 4550IU (91 %)C-vitamin: 55mg (67 %)Kalcium: 154mg (15 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 11 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply