Krämig gurksallad är en rätt jag växt upp med; det väcker minnen från middagar hemma hos min mormor Mary.
Denna sommarhäftklammer är ett fräscht tillskott till vilken picknick, grillfest eller gryta som helst med skarpa gurkor, färsk dill och en enkel gräddfilsdressing.
Det här enkla receptet går snabbt att tillaga med ingredienser som du förmodligen har till hands.

Ingredienser i gurksallad
Gurkor – Använd långa engelska gurkor eller persiska gurkor för detta recept eftersom de har tunnare skal och behöver inte skalas (även om du kan skala dem om du föredrar det).
Åkergurkor kan ha tuffa skal, så de bör skalas (eller skala några remsor). Fröna i åkergurkor är större och kan skrapas ut med en sked.
Lök – Söt vitlök eller rödlök är valfritt men ger bra smak till denna gurksallad. Skiva löken tunt och blöt den i kallt vatten medan du förbereder salladen för att ta bort lite tugga från löken.
Variationer – Denna sallad är fantastisk med färska trädgårdsörter som basilika och dill. Hacka dina favoriter och rör ner dem.
Klä på sig – Att göra denna gurksalladsdressing är lätt. Kombinera gräddfil, majonnäs, vinäger, kryddor och en touch av socker. Du kan ersätta gräddfil med vanlig grekisk yoghurt om du vill.

Hur man gör krämig gurksallad
Det bästa receptet på gurksallad är ett som är enkelt så att gurkorna verkligen lyser.
- Skiva gurkan ¼-tums tjocka med en vass kniv eller mandolin. Skiva löken tunt om du lägger till enligt receptet nedan.
- Vispa ingredienserna till dressingen i en skål och blanda med gurka, lök och dill.
- Kyl en timme före servering. Garnera med ytterligare hackad dill.


Att göra gurksallad framåt
Detta recept kan göras 4 eller 5 timmar i förväg för bästa smak; på så sätt förblir gurkorna krispiga!
Om du vill göra det längre fram, skiva gurkor och lök om du använder dem och förvara dem separat från dressingen i en lufttät behållare. Kombinera de två en timme före servering.
Lagring
Krämig gurksallad kommer upp till 2 till 3 dagar i kylen. Häll av eventuell juice före servering och tillsätt lite extra gräddfil om det behövs.
Fler gurkafavoriter
Har du gjort den här krämiga gurksalladen? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Krämig gurksallad
Njut av den uppfriskande kombinationen av skarpa gurkor, färsk dill och en enkel gräddfilsdressing.
-
Tvätta gurkan och skär den i ¼-tums tjocka skivor.
-
Vispa gräddfil, majonnäs, dill, vinäger, socker och 1/8 tsk salt i en stor skål.
-
Tillsätt gurkorna och löken om du använder dem och blanda försiktigt för att täcka.
-
Kyl 1 timme innan servering.
-
Smaka av och krydda med ytterligare salt och peppar och strö över färsk dill om så önskas.
Ytterligare färska örter som basilika, persilja och dill kan läggas till.
Förvara överbliven sallad i kylen i upp till 2-3 dagar. Häll av eventuell saft och rör om innan servering.
Kalorier: 77 | Kolhydrater: 4g | Protein: 1g | Fett: 7g | Mättat fett: 2g | Kolesterol: 10mg | Natrium: 47mg | Kalium: 141mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 282IU | C-vitamin: 3mg | Kalcium: 31mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



