Typiskt, ser du krämig korv och paprika över pasta, men vi kommer att få dig att bli glad när den serveras över krämig potatismos!
Det här receptet är inspirerat av vår helvete penne-korv och paprika. Jag hade lite grädde kvar i kylen som jag slängde ner i såsen, och jag älskade den extra rikedom som grädden tillförde!
Vi var mitt i flytten då och mitt kök var halvfullt. När jag gick för att ta pennan var all min pasta redan packad, men min potatis stod fortfarande i skafferiet. Jag tänkte, varför inte?! Och vi ÄLSKADE absolut förändringen av kolhydrater! Jag menar, du kan inte gå fel med potatismos!
jag älskar en snabbt middagsrecept med enkla ingredienser! Här är din inköpslista med en snabb förklaring av varje ingrediens. Jag tycker att det är så bra att få en liten ögonblicksbild av vad jag kommer att behöva för ett recept innan jag går in i alla detaljer!
- Italiensk korvlänkar – du kan få mild, söt eller kryddig beroende på vilken smak du föredrar
- Grön paprika – ta bort stjälken och fröna och skär i tunna skivor
- Röd paprika – ta bort stjälken och fröna och skär i tunna skivor, röd paprika är lite sötare än grön paprika så de ger ytterligare en dimension av smak
- Gul lök – vi föredrar en gul lök, tunt skivad
- White Wine (matlagning av vitt vin) – vi dricker inte alkohol så vi lagar mat med matlagningsvin, men använd gärna vilket du föredrar, du kan även använda kycklingbuljong om du inte vill använda vin alls
- Eldrostade tomater – tillför lite värme och så mycket smak till såsen
- Tomatpasta – en burk på 6 oz, vilket märke som helst fungerar, välj bara din favorit
- Tomatsås – en burk på 8 oz, vilket märke som helst fungerar, välj bara din favorit
- Vatten – tunnar ut såsen lite och hjälper till att blanda ihop ingredienserna
- Italian Seasoning – en torkad kryddblandning som du kan köpa i mataffären som vanligtvis innehåller torkad basilika, torkad oregano, torkad rosmarin, torkad timjan och torkad mejram
- Socker – förhöjer smakerna
- Salt – ger smak
- Heavy Cream – ger fyllighet och all krämighet till såsen
- Parmesanost – du kan köpa strimlad parmesan eller strimla din egen eller använda den rivna parmesanen från flaskan.
Måtten för varje ingrediens hittar du i receptkortet i slutet av detta inlägg.
Vad är italiensk korv?
Italiensk korv hänvisar oftast till en typ av fläskkorv som är kryddad med fänkål och vitlök. Du hittar den i mataffären i fläskavdelningen vid de andra korvlänkarna.
Vad kan du ersätta att laga vin?
Röd eller vitvinsvinäger, tranbärsjuice, ingefärsöl, druvjuice, äppeljuice och kyckling- eller nötbuljong är alla bra substitut för matlagning av vin.
För just detta recept skulle jag gå med kyckling eller nötbuljong som det bästa substitutet.
Bästa potatismos
Vi har ett helt inlägg om att göra det bästa potatismoset. Vi täcker alla stora frågor från vilken typ av potatis man ska använda, hur länge man ska koka den, hur man mosar den, hur många man behöver för att mata en folkmassa, hur man undviker de typiska potatismosfällorna, plus hur man håller dem varma, värm dem igen och till och med frys in dem. Gå till vårt inlägg där för alla detaljer!
Kan pasta användas istället för potatismos?
Du kan absolut använda pasta istället för potatismos om du vill. Koka en god rejäl pasta som penne eller rotini tills den är al dente. Du kan blanda ihop pastan och såsen eller hålla dem åtskilda och bara hälla såsen över pastan under servering.
Varför du kommer att älska det här receptet
- Full av smak: När du tillagar korven i en stor stekpanna, smaksätter den hela rätten och lämnar krydda kvar för tillagning av lök, paprika och krämig sås. Och låt oss vara ärliga, korv, paprika och lök tillsammans är en trifecta!
- Enkel: alla ingredienser är lätta att hitta och hela måltiden görs i två kastruller (en för potatisen, en för korven och paprikan)
- Snabbt: hela rätten från början till slut samlas på bara ungefär en halvtimme
- Familjevänlig: min hela familjen äter den här, och det är en sällsynthet!
- Tillfredsställande: den här rätten är rejäl och kombinerar dina grönsaker, protein och kolhydrater i en och samma rätt och kontrollerar alla typiska huvudrättslådor
- Mångsidig: gör den här rätten till din egen! Använd kalkonkorv, kielbasa, kycklingkorv om du vill! Byt ut paprikan mot vilken färg du vill ha. Sätt upp värmen med kryddig korv eller en skvätt rödpepparflingor. Tillsätt mer grädde för att göra den krämigare!
Återuppvärmning, förvaring och infrysning av krämig korv och paprika
Det snabbaste sättet att återuppvärmning den här rätten är mikrovågsugnen, speciellt om jag bara värmer upp en enda portion. Den ska vara klar efter ca 1 minut. Du kan också värma såsen på spisen i en stekpanna på medelhög värme tills den är genomvärmd. Du kommer sannolikt att behöva tillsätta lite extra grädde eller mjölk för att tunna ut såsen när den värms upp igen.
jag föredrar att Lagra den krämiga korven och paprikan separat från potatismoset. Förvara båda i kylen i en lufttät behållare. De kommer att hålla i upp till 5 dagar.
Tyvärr gör inte den här rätten frysa väl på grund av grädden i såsen.
Du kommer att älska det här receptet eftersom det smakar helt överseende, som om du ägnat timmar åt att laga det, men det kommer ihop på bara en halvtimme! Krämig korv och paprika över potatismos är rejäl och exploderar av smak! Hela din familj kommer att älska den här!
Fler av våra favoritkorvrecept:

Krämig korv och paprika över potatismos
Serveringar: 4
- 1 pund Italienska korv länkar 1 paket
- 1 liten grön paprika skivad
- 1 liten röd paprika skivad
- 1 liten gul lök skivad tunt
- 2 Matskedar laga vitt vin
- 1 burk eldrostade tärnade tomater
- 6 uns tomatpuré
- 8 uns tomatsås
- 12 uns vatten
- ½ tesked Italiensk smaksättning
- 1 tesked socker
- ½ tesked salt-
- 1/3 kopp tung grädde
- Parmesanost till avslutning
- potatismos
-
Koka upp potatismoset innan du sätter igång med korven och paprikan.
-
Hetta upp en matsked olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
-
Bryn korvar på alla sidor tills de nästan är genomstekta, ta bort och skär i ¼ tums skivor. Du behöver inte oroa dig för att koka dem hela vägen, de blir färdigkokta medan såsen puttrar.
-
Ringla ytterligare en tesked olivolja i samma panna och fräs paprikan och löken tills de mjuknat något, cirka fem minuter.
-
Lägg tillbaka korven i pannan och avglasera med vitt vin.
-
Tillsätt tärnade tomater, tomatpuré, tomatsås, vatten, italiensk krydda, socker, salt och tjock grädde.
-
Rör om för att kombinera.
-
Koka upp och låt sedan sjuda.
-
Sjud i tio minuter. När såsen sjuder, häll av potatisen och mosa den.
-
Krydda med salt och peppar och garnera med riven parmesanost.
-
Servera över potatismoset.
Förvara övertäckt i kylen.
Näringsinnehåll
Krämig korv och paprika över potatismos
Mängd per portion (1 g)
Kalorier 593
Kalorier från Fat 387
% Dagligt värde*
Fett 43g66 %
Mättat fett 17g106 %
Fleromättat fett 5g
Enkelomättat fett 18g
Kolesterol 109mg36 %
Natrium 1897mg82 %
Kalium 1107mg32 %
Kolhydrater 25g8 %
Fiber 5g21 %
Socker 15 g17 %
Protein 21g42 %
Vitamin A 2644IU53 %
C-vitamin 82mg99 %
Kalcium 109mg11 %
Järn 4mg22 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.
KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!
När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.se på INSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.