Det här är det bästa krämig kronärtskocksdipp vi någonsin har haft, hemma eller på en restaurang. Dessutom är det superenkelt och kan göras i ugn eller långsam spis.

ett foto av en hand som doppar en crostini i en stor skål fylld med krämig kronärtskocksdipp.

Den här krämiga kronärtskocksdippen kommer från min mammas bästa vän. Detta är definitivt en av de mest meningsfulla recept vi har, det är därför min mamma kommer att gästinlägg längre ner.

Jag minns att alla tjatade om det vid varje sammankomst vi gick till när vi växte upp. Jag har aldrig en enda gång tagit med mig den här dippen till en fest eller sammankomst utan att någon efterfrågat receptet. Faktum är att många gånger har jag en hel del personer som efterfrågar receptet. Det är bara så bra. I själva verket, av alla dippar jag någonsin har haft, inklusive restaurangversioner, förblir denna min favorit. Är det hälsosamt? Himla nej, men du kommer att vara ganska nöjd med hur läcker det är och låt oss vara ärliga, en liten applåd från dina lår när du går kan inte vara så illa, eller hur?

Jag älskar hur ett bra recept omedelbart kan översvämma dig med minnen av en person, älskad eller händelse. Jag tror uppriktigt att recept ska delas och föras vidare mellan familj och vänner. De är lika viktiga som berättelser i vår släkthistoria.

ett foto av en cirkulär vit keramisk ugnsform full av gyllene krämig kronärtskocksdipp med tre skivor baguette fastnat i dippen längs sidan av pannan.

Minnen av Peggy Glem

Peggy gick bort för flera år sedan nu, och vi saknar alla vår andra mamma, vän och “syster”. På Peggys hus åt du alltid din skorpa, älskade sport, camping och fruktcocktail. Jag minns att Peggy ringde min mamma praktiskt taget varje morgon, “Mamma, det är Peggy!!!” och de två sitter i en soffa eller i campingstolar på semestern och pratar och skrattar. Vi körde i separata bilar på semestern, men använde pappersblock för att skriva anteckningar till varandra i våra fönster – vi var verkligen en stor familj. Vi åkte alltid fram och tillbaka mellan våra hus för att leka, och jag minns till och med att jag vaknade av att Peggy satt i vårt vardagsrum och berättade att mamma var på sjukhuset och hade vår lillebror.

Eftersom jag har lärt mig att alla behöver en god vän, särskilt kvinnor, och hur viktiga relationer är i livet (mycket att lära, mycket att få och mycket att få av varandra) låter jag min mamma avsluta. Må var och en av oss ha sån tur att ha en “Peggy” i sitt liv. Jag vet att jag är så lyckligt lottad som har en egen som vuxen.

ett foto av en vit keramisk cirkulär ugnsform full av gyllene krämig kronärtskocksdipp med flera bitar av kronärtskocka placerade ovanpå.

Tankar om Peggy Glem av Carolyn Feik

“Har du någonsin träffat någon och direkt vetat att du skulle bli vänner? Det var så min vänskap började med Peggy. Hon och jag var verkligen varandras motsatser – hon var utåtriktad, äventyrlig och entusiastisk över allt. Jag är mer reserverad, tyst och tveksam till livet tills jag känner mig bekväm och självsäker. De flesta förstod aldrig riktigt varför vi var så goda vänner. Men vi hade en koppling. Vi brinner för samma saker. Vi förstod varandra. Och den kopplingen utökades till våra män och barn. Egentligen var vi bara en stor familj – väldigt olika, men precis lika i allt som betyder något.

Våra familjer delade samma intressen, camping, fiske, spela spel och religiös övertygelse. Vi semestrade tillsammans, vi tog hand om varandras barn, satt med varandra på sjukhuset när sjukdomen slog till och vi delade alla viktiga händelser i varandras liv. När våra barn var små gick Peggy och jag till och med och handlade mat tillsammans bara för att vi hade tid att prata. Låter galet, eller hur? Jag tror inte att sådana här vänskaper uppstår särskilt ofta. Faktum är att jag tror att det är en “once in a lifetime”-välsignelse.

Peggy hade en present till människor. Hon kunde få alla att känna sig välkomna och viktiga. Alla som kände henne kände att hon var deras bästa vän. Hon var verkligen intresserad av alla. Hon ville att du skulle ha det bästa livet kunde erbjuda, och hon hjälpte till att driva dig framåt tills du uppnådde mer än du trodde var möjligt. Peggy var min bollplank och förtrogne. Hon förstod vad jag försökte säga när jag inte hittade orden för att uttrycka mina känslor. Hon var där för goda stunder, svåra stunder, sorgliga stunder och glada stunder.

Att umgås med Peggy innebar alltid skratt, trevliga samtal och så klart god mat. Jag har så många av hennes recept och vart och ett tar mig tillbaka till tiden tillsammans och söta minnen av en “once in a life-time” vän.”

Vårt berömda kronärtskockrecept ohsweetbasil.com

Vi har inte glömt din söta vän. Tänker alltid på dig och ditt inflytande.

en närbild av en ugnsform full av bakad krämig kronärtskocksdipp toppad med bitar av kronärtskocka och skivor av baguette.

Ingredienser för kronärtskocksdip

När jag smakade detta första gången dipp recept, tänkte jag, vad är trolldomen?! Jag trodde att ingredienserna måste vara komplexa för att smaka så bra, men det är allt enkla ingredienser. Det här är allt du behöver…

 • Majonnäs – vi föredrar Dukes varumärke hela vägen
 • Parmesanost – nyriven
 • Gräddost – mjukad och fyllig eller låg fetthalt, undvik fettfri
 • Vitlök – färsk vitlök är bäst
 • Kronärtskockor – du kan använda både kronärtskockorna och juicen eller så kan du rinna av juicen för en krämigare dopp
 • Salt – smak
 • Dill – en så bra ört för dipp, och ger en ljus pop av smak

Måtten för varje ingrediens står i receptkortet i slutet av inlägget.

Hur man gör kronärtskocksdopp i en långsam kokare

Det här är ett bra dopp att göra i slow cookern. Blanda allt enligt instruktionerna och tillsätt sedan allt i långsamkokaren. Koka på låg värme i 2-4 timmar.

Hur man gör i Instant Pot

Om du behöver en aptitretare i superduper brådska, kan Instant Pot vara din bästa insats. Kombinera allt enligt instruktionerna i matberedaren och häll sedan i Instant Pot. Koka i 5 minuter på högt tryck. Du kan göra en naturlig släppning eller snabb släpp när den är färdiglagad. Om du vill ha den gyllene toppen, häll den sedan från Instant Pot i en ugnsform och håll den under broilern i ett par minuter.

ett foto av en enda baguetteskiva fast i en stor skål med krämig kronärtskocksdipp.

Varför du kommer att älska denna kronärtskocka

 • Du har 3 alternativ för att göra det här receptet beroende på ditt schema och vad som fungerar bäst för dig – ugn, slow cooker eller Instant Pot.
 • Den är gjord av alla enkla ingredienser som är lätta att hitta i mataffären.
 • Den är klar från början till slut på 35 minuter och tar bara cirka 5 minuters förberedelsetid.
 • Det kan inte vara lättare att göra.
 • Smaken är inte av denna värld oavsett vad du bestämmer dig för att doppa i den!

Vad ska man servera med kronärtskocksdipp

Jag skulle äta denna dipp vanlig som pudding om den var socialt acceptabel, men jag älskar att doppa alla saker i den också. Här är några idéer:

 • Bagel Chips
 • Pretzel Crisps
 • Pitachips
 • Baguetteskivor
 • Tortillachips
 • Färska grönsaker
 • Smällare

ett foto på en rund vit ugnsform full av krämig kronärtskocksdipp som är gräddad gyllene runt kanterna och har tre skivor baguette som sticker i sig på sidan av fatet.

Kan du göra kronärtskocksdip framåt?

Du kan göra detta upp till 3 dagar i förväg, bara förvara övertäckt i kylen och värm upp innan servering.

Hur värmer du kronärtskocksdipp?

De flesta rätter värms upp bäst och behåller sin kvalitet bättre med en konventionell ugn. Placera i en ugnssäker behållare, täckt, och in i en 350°F ugn i cirka 8-12 minuter, tills innertemperaturen når 165°F.

Peggy skulle bli så kittlad att veta att så många av er gör henne recept på krämig kronärtskocka! Det är en lätt aptitretare, och så rik och ostliknande. Din nästa fest behöver lite Peggy i sig … skapa minnen med dem du älskar runt en varm skål med denna dipp!

Fler dipprecept att prova:

ett foto av en hand som doppar en crostini i ett stort fat fyllt med krämig kronärtskocksdipp.

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Total tid: 35 minuter

Serveringar: 6 -8

Det här är det bästa krämig kronärtskocksdipp vi någonsin har haft, hemma eller på en restaurang. Dessutom är det superenkelt och kan göras i ugn eller långsam spis.

 • 1 Kopp Majonnäs
 • 1 Kopp Färsk parmesanost Riven
 • 8 Uns Färskost Mjukat
 • 1 Kryddnejlika Vitlök mald
 • 1 Burk Kronärtskockor 14 uns *se not
 • 1 Nypa av salt
 • 1 Tesked Dill
 • Värm ugnen till 350 grader

 • Lägg allt i en matberedare eller mixa och mixa tills det är slätt och krämigt.

 • Häll dippen i en 9×13″ ugnsform, stor, grund skål eller form och grädda i 30 minuter.

 • Servera med bagelbitar, värmt bröd eller baguetteskivor.

 • Se notering för instruktioner för slow cooker*

Receptet kräver hela burken med kronärtskockor och juicen, men jag föredrar att rinna av kronärtskockorna för en tjockare och krämigare dopp. Det är hur gott som helst.
För att göra detta i slow cookern, lägg bara allt till slow cookern och värm på låg i 2-4 timmar.
Denna dipp håller sig i 4-5 dagar i kylen.

Näringsinnehåll

Krämig kronärtskocksdip

Mängd per portion (1 g)

Kalorier 303
Kalorier från fett 234

% Dagligt värde*

Fett 26g40 %

Mättat fett 11g69 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 6g

Enkelomättat fett 6g

Kolesterol 59mg20 %

Natrium 711mg31 %

Kalium 229mg7 %

Kolhydrater 10 g3 %

Fiber 2g8 %

Socker 3g3 %

Protein 10 g20 %

Vitamin A 670 IU13 %

C-vitamin 5 mg6 %

Kalcium 255mg26 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORDA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.

Source link

Rate this post

Leave a Reply