Denna makaronsallad är av goda skäl ett klassiskt tillbehör.
Armbågsmakaroner och en handfull tillägg slängs i en superlätt (och extra krämig) syrlig dressing.
Jag älskar den för gryta, picknick eller grillfest eftersom den är snabb att göra och görs bäst i förväg.

En lätt att göra framåt
Makaronnudlar har en speciell plats i mitt hjärta. Jag är kär i mac and cheese och min mamma serverade alltid armbågar med rouladensås och såklart den här klassiska makaronsallad. Jag tror att det bästa receptet på makaronsallad är en enkel sida som är välsmakande, mättande och budgetvänlig. Den passar till allt från hamburgare till stekt kyckling.
- Du kan (och bör) göra makaronsallad före tiden för den bästa smaken.
- Dess budgetvänlig och du har förmodligen ingredienser till hands.
- Dess Super snabb att sätta ihop och mångsidig (se anteckningar nedan).
- Förbandet använder enkla ingredienser men det är extra krämig med mycket tang (och det tar bara ca 2 minuter).
- Använd valfri kort pasta eller tillägg för att göra den till din egen.

Blanda och matcha ingredienser för makaronsallad
Ingredienser i makaronsallad inkluderar armbågar (eller ditalini), en krämig dressing och några tillägg för smak och konsistens. För den bästa makaronsalladen, använd en mängd olika tillägg med olika texturer och färger.
Här är några saker jag gillar att lägga till makaronsallad:
- Fräscht & Crisp – selleri, strimlade morötter, röd paprika, färsk persilja eller färsk dill
- Salt – Prova att lägga till ost, bacon, skinka, skivade oliver eller till och med kapris.
- Välsmakande – Grön eller röd lök, dillgurka, vitlökspulver, kokta ägg, hackad eller strimlad cheddar.
- Ljuv – Babyärtor, ananas, söt paprika, söt pickles eller extra gurka.

Makaroner salladsdressing
Denna makaronsalladsdressing är en väldigt enkel majonnäsbaserad dressing och tar bara ett par minuter att förbereda.
- Majonnäs (eller dressing) är basen i detta dressingrecept. För att lätta upp dressingen kan du byta ut hälften av majonnäsen mot grekisk yoghurt.
- vit vinäger eller cidervinäger tillsätt tang. Byt ut mot dillgurkajuice om du vill.
- Söt saltgurka och en nypa socker tillsätt sötma för att balansera vinägern. Sockerersättningar fungerar bra i det här receptet eller byt ut socker mot en skvätt söt saltgurka.
- Kryddor hålls enkla med en touch av beredd eller dijonsenap, salt och peppar efter smak.
Den är söt, syrlig och pigg; liknar en liknande dressing som finns i potatissallad eller coleslaw. Du kan byta ut din krämiga favoritdressing i det här receptet, coleslawdressing på flaska är också ett bra alternativ.

Hur man gör makaronsallad
Så enkelt som 1,2,3…
- Koka pasta: Koka, låt rinna av och kyl makaronerna enligt receptet nedan.
- Förbered tillägg: Medan makaronerna kokar, hacka grönsakerna eller tilläggen.
- Mixa & kyla: Blanda ingredienserna till dressingen och blanda med makaronerna och lägg till i.

Tips för perfektion
- Armbågar kan bytas ut mot vilken kort pasta som helst. Prova ditalini, små skal eller vagnshjul.
- Se till att tilläggen tärnas i ungefär samma storlek som makaronerna.
- Om du sköljer pastan efter att den har tömts stoppas den från att koka och säkerställer att den inte är mosig eller klibbig.
- Blanda dressingen direkt i salladsskålen och lägg sedan i övriga ingredienser, en maträtt mindre att diska!
- Klä salladen generöst eftersom pastan suger upp lite av såsen när den sitter.
Make-Ahead & Leftovers
Makaronsallad görs bäst i förväg vilket gör den perfekt för festen. Rester håller sig i kylen i upp till fyra dagar. Tyvärr fryser den inte bra.
Fler favoritsidor
Vilka är dina favorittillägg? Lämna en kommentar och betyg nedan!

Klassisk krämig makaroner sallad
Denna klassiska makaronsallad är krämig och smakrik. Armbågsmakaroner och en handfull tillägg i en enkel hemgjord dressing.
-
Koka armbågsmakaroner enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och skölj under kallt vatten.
-
Blanda ingredienserna till dressingen i en liten skål.
-
Tillsätt makaroner, dressing och övriga ingredienser i en stor skål.
-
Blanda väl för att kombinera och ställ i kylen minst 1 till 2 timmar innan servering.
- Armbågar kan bytas ut mot vilken kort pasta som helst. Prova ditalini, små skal eller vagnshjul.
- Om du sköljer pastan efter att den har rinnit av stoppas den från att koka så att den inte blir mosig och förhindrar att den blir klibbig.
- Dressingen kan bytas ut mot en valfri flaskdressing eller till och med coleslawdressing.
- Klä salladen generöst eftersom pastan suger upp en del av dressingen när den sitter.
- Se till att tilläggen tärnas i ungefär samma storlek som makaronerna.
Kalorier: 432 | Kolhydrater: 37g | Protein: 6g | Fett: 29g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 17g | Enkelomättat fett: 6g | Transfett: 1g | Kolesterol: 16mg | Natrium: 408mg | Kalium: 214mg | Fiber: 2g | Socker: 9g | Vitamin A: 2332IU | C-vitamin: 18mg | Kalcium: 25mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



