Detta morotssoppa är ett gott och enkelt sopprecept som ger rika, söta och salta smaker i varje skål.

En enkel blandning av morötter, ingefära, lök & vitlök och paprika som puttras tills de är mjuka och blandas med grädde. Resultatet är en mysig soppa, perfekt för alla årstider.

Servera detta krämiga morotssopprecept med en fräsch sallad eller en limpa hantverksbröd för dunkning.

skålar med krämig morotssoppa

Ett enkelt recept på morotssoppa

  • Rotfrukter är bäst när det kommer till sopprecept!
  • Det är de prisvärd, näringsrik, tillgänglig året runtoch smakar gott!
  • Söt och välsmakande, detta recept på morotsingefärssoppa är en härlig första kursen eller en helt enkelt läcker lunch eller middag tillsammans med en sallad och lite bröd.
  • Byt ut kryddorna och lägg till dina egna favoriter.
  • Matförberedelser framåtdetta tröstande sopprecept värms upp och fryser bra.
morotssoppa i skål

Ingredienser till morotssoppa

MorötterAnvänd vilken sorts apelsinmorötter som helst, från hela morötter till babymorötter i påsar. Om du använder hela morötter, skala dem först.

Smyg gärna in andra mosade grönsaker som pumpa eller sötpotatis för att sträcka måltiden ytterligare.

BuljongKycklingbuljong används för smaksättning och för att sjuda morötterna tills de är mjuka. Grönsaksbuljong kan användas men kommer att ändra smaken på detta recept.

Kraftig grädde tillför fyllighet och skapar en fin krämig konsistens.

Kryddor Detta morotssopprecept är helt enkelt kryddat med ingefära och par vitlöksklyftor. Färsk ingefära är bäst men torkad kan ersättas (se receptanteckningar). Denna soppa passar bra med andra varma kryddor som en nypa muskotnöt, mald koriander eller till och med currypulver.

Variationer av morotssoppa

  • Lägg till sötpotatis eller till och med överblivna rostade morötter eller potatis.
  • Kokosmjölk kan användas för att göra detta recept mjölkfritt (även om det kommer att ändra smaken).
  • Pressa i lite färsk citronsaft eller rör ner persilja eller till och med lite färsk dill.

Hur man gör morotssoppa

  1. Koka lök, morötter och selleri tills löken fått färg. Tillsätt kryddor och koka i 1 minut.
  2. Tillsätt buljong och koka tills morötterna är mjuka (enligt receptet nedan).
  3. Puré, garnera och servera!

Tips för säker blandning

Ett immersionsmixer betyder att detta kan blandas direkt i grytan för färre diskar.

Om du använder en traditionell mixer, puréa soppan i omgångar och se till att locket inte är tätt tätt. Det är viktigt att låta ånga komma ut så att toppen av mixern inte spricker upp.

I Slow Cooker:

  1. Lägg alla ingredienser utom grädden i en 4–6 liter långkokare.
  2. Koka på låg i 6-8 timmar eller hög i 3-4 timmar, tills morötter är mjuka (ju större bitar, desto längre tid tar det att tillaga).
  3. Puréa soppan med en stavmixer (eller överför den till en mixer som kan bearbeta heta vätskor) och tillsätt grädden.
morotssoppa recept overhead

Förvaring av morotssoppa

  • Förvara morotssoppa i en täckt behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm upp på spisen.
  • Frys in morotssoppa i lufttäta behållare i upp till 4 månader. Tina i kylen över natten och värm upp på spisen.

Fler enkla sopprecept

Tyckte din familj om denna krämiga morotssoppa? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

skålar med krämig morotssoppa

4,96 från 25 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Recept på krämig morotssoppa

Krämig morotssoppa är ett enkelt och billigt alternativ till lunch eller middag. Gjord med enkla ingredienser och redo att avnjutas på bara 30 minuter.

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 20 minuter

Total tid 30 minuter

  • Värm olja på medelhög värme i en stor soppgryta eller holländsk ugn. Tillsätt lök, morötter och selleri och koka tills löken är lätt brynt.

  • Rör ner vitlök, ingefära, salt, paprika och peppar och koka i 1 minut.

  • Häll i kycklingbuljongen och låt koka upp. Sänk värmen till medel, täck över och låt sjuda i 15-20 minuter eller tills morötterna är mjuka.

  • Använd en stavmixer för att puréa soppan tills den är slät.

  • Rör ner den tunga grädden och koka tills den är genomvärmd.

Ingefära – Färsk ingefära är bäst i detta recept. Om det behövs kan du byta ut ¼ tesked mald ingefära på plats, men detta kommer att ändra smaken på soppan.
Blandande morotssoppa – Om du använder en traditionell mixer, puréa soppan i omgångar och se till att locket inte är tätt tätt. Det är viktigt att låta ånga komma ut så att toppen av mixern inte spricker upp.
Att laga mat i en Slow Cooker

  1. Tillsätt alla ingredienser utom grädden i en 4-6 liter långkokare. Koka på låg i 6-8 timmar eller hög i 3-4 timmar, tills morötterna är mjuka (ju större bitar, desto längre tid tar det).
  2. Puréa soppan med en stavmixer (eller överför den till en mixer som kan bearbeta heta vätskor) och tillsätt grädden.

Kalorier: 237 | Kolhydrater: 28g | Protein: 6g | Fett: 12g | Mättat fett: 5g | Kolesterol: 27mg | Natrium: 1098mg | Kalium: 958mg | Fiber: 7g | Socker: 12g | Vitamin A: 38350IU | C-vitamin: 16.2mg | Kalcium: 108mg | Järn: 1.2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Lunch, soppa
Kök amerikansk
skål med krämig morotssoppa med skrift
Krämig morotssoppa med garnering och en titel
skål med krämig morotssoppa med en titel
Krämig morotssoppa i skålar och närbild med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply